27/4/17

Ανοίγουν τα στόματα για το παζάρι Ερντογάν-Τραμπ - Οι αρχές των ΗΠΑ ψάχνουν 2,5 δις μαύρα λεφτά και επτά υπόπτους στην Τουρκία

  • Ο Ρεζά Ζαράμπ την ημέρα της πρώτης σύλληψής του στις ΗΠΑ (φωτ.: medium.com)
Οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία αρχίζουν να «σκαλίζουν» την υπόθεση Ζαράμπ, το μυστικό ταξίδι των δικηγόρων του, Τζουλιάνι και Μουκάσεϊ, στην Άγκυρα και των συνομιλιών που είχαν με τον ίδιο τον Ερντογάν, την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον που ακολούθησε και τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε μια σειρά από ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της Ζεϊνέπ Γκιουρτζανλί, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sözcü.
Η Γκιουρτζανλί κάνει διπλωματικό ρεπορτάζ χρόνια και είναι προφανείς οι πηγές και η προέλευση των πληροφοριών στις οποίες στήριξε το άρθρο της.
Της Ζεϊνέπ Γκιουρτζανλί (Zeynep Gürcanlı), εφ. Sözcü.
Έκκληση στον Ερντογάν: Αποκαλύψτε το παζάρι που κάνατε με τις ΗΠΑ για τον Ζαράμπ
Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στη δίκη του Ρεζά Ζαράμπ

Ήδη άρχισε να αναφέρεται μια «συμφωνία» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία που θα βγάλει τον Ρεζά από τη φυλακή. Την ανακοίνωση έκανε ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, τον οποίο προσέλαβε ως δικηγόρο ο Ζαράμπ. Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, που διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρης και είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο ρόλος του κατά τη διάρκεια της δίκης είναι να «εξασφαλίσει μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία που θα είναι συμβατή με τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμίσουμε τη φράση «συμβατή με τα συμφέροντα των ΗΠΑ».
Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι δήλωσε ευθέως ότι ήρθε στην Άγκυρα για τα «συμφέροντα» των ΗΠΑ και του Ζαράμπ, και έκανε «παζάρια» με το κορυφαίο όνομα της Τουρκικής Δημοκρατίας, τον πρόεδρο Ερντογάν...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.