27/4/17

Μέρκελ: «Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας έχουν πληγεί σοβαρά»

Ομιλία στην Bundestag: «Σεβόμαστε το δικαίωμα των Τούρκων να αποφασίσουν ελεύθερα για μία συνταγματική τροποποίηση» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος για να σημειώσει πως οι εξελίξεις στην Άγκυρα έχουν πλήξει σοβαρά τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ένωση - Τι είπε για το Brexit 
Μίνα Αγγελίνη
«Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας έχουν πληγεί σοβαρά» μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Άγκυρα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στην Bundestag αναφερόμενη στην έγκριση της συνταγματικής μεταρρύθμισης που ενισχύει τις εξουσίες του ισχυρού άνδρα της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στα πογκρόμ που οργανώνει η τουρκική ηγεσία.Μέρκελ για Τουρκία.
Η Καγκελάριος τόνισε ωστόσο πως: «Σεβόμαστε το δικαίωμα των Τούρκων να αποφασίσουν ελεύθερα για μία συνταγματική τροποποίηση».

H Mέρκελ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την προφυλάκιση του Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ στην Τουρκία και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας όπως και οι σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας έχουν ιδιαίτερα επιβαρυνθεί. Όμως, η τελική απόρριψη της Τουρκίας από την Ευρώπη και το αντίστροφο δεν θα ήταν καλή». 

Όσον αφορά στο Brexit η Καγκελάριος της Γερμανίας έσπευσε να πει πως «Στόχος μας θα είναι πάντα, το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ευρώπη» ενώ επεσήμανε πως: «Μια χώρα εκτός Ε.Ε δεν μπορεί και δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει ένα μέλος της Ένωσης».

«Κάποιοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυτή την ψευδαίσθηση. Αυτό θα ήταν χάσιμο χρόνου», εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ. «... Θα θέλαμε μία στενή και μακροχρόνια συνεργασία με τη Βρετανία στο πλαίσιο δίκαιων και εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων» συνέχισε. 

Στόχος του Βερολίνου, όπως είπε, είναι να προστατευτούν τα συμφέροντα όλων των Γερμανών πολιτών. Περίπου 100.000 Γερμανοί πολίτες διαμένουν στη Βρετανία - εκ των οποίων μαθητές, παιδιά και συνταξιούχοι. Οι αρνητικές επιπτώσεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.  

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη: Η ΕΕ θα είναι, ακόμη και μετά το Brexit, μία από τις ισχυρότερες οικονομικές ζώνες του κόσμου» δήλωσε. 
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.