27/4/17

Η τ/κ Μιλιέτ "καρφώνει" άγρια Αναστασιάδη: Καμία κίνηση για ΦΑ μέχρι τέλος Ιουλίου συμφώνησαν ε/κ και τ/κ πλευρά

Η ε/κ και η τ/κ πλευρά διαβεβαίωσαν τον ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν θα κάνουν καμία κίνηση για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέτ". 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ε/κ πλευρά δεν θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση μέχρι τις 31 Ιουλίου ενώ το Μπαρμπαρός δεν θα μπει στα οικόπεδα για τα οποία έχει δώσει άδεια η Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες και γεωτρήσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι οι δραστηριότητες της ε/κ πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο θα προκαλέσουν ένταση, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρενέβη ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και έγινε η συμφωνία.

Γελοιότητες απαντά η Κυβέρνηση 
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απέρριψε τα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιέτ» περί συμφωνίας για καθυστέρηση του γεωτρητικού προγράμματος της TOΤΑL τον ερχόμενο Ιούλιο.
«Οι ισχυρισμοί της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ περί δήθεν συμφωνίας με τη μεσολάβηση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για καθυστέρηση του γεωτρητικού προγράμματος της TOTAL κατά 12 μέρες τον Ιούλιο και μάλιστα με αντάλλαγμα την μη παράνομη είσοδο του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά αγγίζουν και τα όρια της γελοιότητας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος.
reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.