28/4/17

Οι κουκουλοφόροι και η δημοκρατία



Το δίπολο σύνθημα «νόμος και τάξη» στη μετεμφύλιο πολιτική περίοδο έγινε κυρίαρχη ιδεολογία μιας πολιτικής εξουσίας αυθαίρετης και καταπιεστικής, όργανο ενός αστυνομικού κράτους πολέμιου της δημοκρατικής ιδεολογίας και των πολιτικών ελευθεριών του ελληνικού λαού. 
Ο γράφων, ως νέος τότε, έχει οδυνηρές εμπειρίες αυτού του κράτους, στυγνά αστυνομικού, που στο όνομα του νόμου και της τάξης, στο όνομα της άμυνας της δημοκρατίας, κατάντησε αυταρχικό, αυθαίρετο και καταπιεστικό. Σήμερα, αυτό το δίπολο, το εμπλουτισμένο από το παρελθόν με τόσο αρνητικά και αντιδημοκρατικά βαρίδια, πρέπει να το ξεπλύνουμε στο εθνικό καθαριστήριο, και λευκό, ακηλίδωτο, να το παραδώσουμε στο έθνος και στη δημοκρατία για να μπορέσει να υπάρξει, να συντηρηθεί και να προοδεύσει.
 Σήμερα, σε εποχή ανομίας, ο νόμος και η τάξη αποτελούν το οχυρό της αληθινής δημοκρατίας. Ο Βολταίρος είπε: «Ελεύθερος είναι μόνο εκείνος που υπακούει και πειθαρχεί στον νόμο». Αυτή η πειθαρχία φέρνει την ευνομία, την ελευθερία και την τάξη.
 Σε εποχή που προτείνεται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «η κλοπή τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και η διανομή τους στους φτωχούς να μην είναι αξιόποινη πράξη», σε εποχή που στο όνομα της «προόδου» τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνικό έδαφος γιατί δεν μπορεί να ασκηθεί εκεί κρατική εξουσία, ο νόμος και η τάξη είναι όσο ποτέ αναγκαία όργανα για την καταπολέμηση της ανομίας που γίνεται στο όνομα δήθεν «προοδευτικής» ιδεολογίας. 
Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και ατομικών δικαιωμάτων, δίχως να διώκεται το φρόνημα, ο νόμος πρέπει να γίνει κυρίαρχος και η κυριαρχία του νόμου θα έχει, ως άμεση συνέπεια, την τάξη, αγαθό σημαντικό και σπουδαίο για τη συντήρηση και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ελευθερία, περισσότερη πρόοδος υπάρχουν μόνο με νόμο και τάξη. Εξω από αυτά, υπάρχουν κουκούλες, φωτιές, στάχτες, φθορές και καταστροφές περιουσιών, θάνατος εγκύων γυναικών.
 Η δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί εναντίον της ανομίας που κυριαρχεί στη χώρα και ιδίως εκείνης που προβάλλει ιδεολογικό υπόβαθρο. Τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο πρέπει να γίνουν ελληνική επικράτεια, που πάνω της θα ασκείται εθνική κυριαρχία.



Γ. Σταραντζης Δικηγόρος στον Αρ. Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»

2 σχόλια:

  1. Υπαρχουν ακομα ανθρωποι οι οποιοι στρουνθοκαμηλιζουνε νομιζοντας οτι ζουμε σε Δημοκρατια και οχι σε στυγνη 'μεσαιωνικου' τυπου Πλουτοκρατια.

    Μολις επικρατησει ο Νομος και η Ταξη στην ντοπια ολιγαρχια που ελεγχεται απ'εξω και που ελεγχει το κρατος μας , θα εχουμε κανει ενα βημα προς την σωστη κατευθυνση.

    Κατα τα αλλα τα Εξαρχεια μας μαραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Νομομαθή ασχοληθείτε πρωτίστως με το - λόγω πολιτικής ορθότητος - "αβατο" των καταυλισμών που ΕΞΑΓΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ καθημερινώς, ποικιλοτρόπως, απανταχού της Αττικής και αφήστε τις γραφικότητες των Εξαρχείων. Οι σοφοί Δανοί ανέχθηκαν επι δεκαετίες την "Κριστιάνια" δεν επέτρεψαν ομως εστίες ληστών, ναρκεμπόρων, κλεπτών οχημάτων, επιθέσεις σε ανήλικα κ.α. υπό την λεοντή της "ετερότητος" και της εθνοφυλετικής "διαφορετικότητος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.