27/4/17

Ελληνοκύπριος, βρετανός υπήκοος, συνελήφθη ως ύποπτος για συνεργασία με το ΙΚ

Είχε εγκατασταθεί στη Ράκκα από το 2015, με τη μουσουλμάνα γυναίκα του
Βρετανός, ελληνοκυπριακής καταγωγής, συνελήφθη στην Τουρκία, προερχόμενος από τη Συρία, ως ύποπτος για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, που επικαλείται την εφημερίδα Guardian, πρόκειται για τον 25χρονο Στέφαν Αριστείδου από το Ένφιλντ του βορείου Λονδίνου. Συνελήφθη επίσης η σύζυγός του, Βρετανίδα υπήκοος από το Μπαγκλαντές, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς όμως να αποκλείεται η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, καθώς και ένας Αμερικανός υπήκοος 46 ετών. Οι δυο άντρες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μεταξύ 7 και 15 ετών.
Ο Αριστείδου δήλωσε ότι ζούσε στη Ράκκα, που αποτελεί προπύργιο των Ισλαμιστών, ωστόσο είχε πάει εκεί για να εγκατασταθεί και όχι για να πολεμήσει στο πλευρό των Τζιχαντιστών.
Τα ίχνη του Αριστείδου είχαν χαθεί τον Απρίλιο του 2015, όταν ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Λάρνακα. Η οικογένειά του είχε απευθυνθεί σε οργάνωση, που δραστηριοποιείται στον εντοπισμό αγνοουμένων.
Ο Αριστείδου είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης και στη Βρετανία, εφόσον εκδοθεί από την Τουρκία. Στο βόρειο Λονδίνο ο Αριστείδου ζούσε με τη μητέρα του και την αδερφή του, ενώ στο Λονδίνο ζει και ο πατέρας του, ο οποίος είναι διαζευγμένος από τη σύζυγό του.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.