30/4/17

Η ΕΕ δίνει €4,5 εκατ. για μελέτη τερματικού LNG στην Κύπρο

Τη χρηματοδότηση με το ποσό των €4,5 εκατομμυρίων για τη διενέργεια μελέτης για έργα υποδομών φυσικού αερίου στην Κύπρο, περιλαμβανομένου και τερματικού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πράσινο φως δόθηκε μέσω της έγκρισης των κρατών μελών της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επενδύσει €22,1 εκατ. στην ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών και ενέργειας μέσω της Διευκόλυνσης«Συνδέοντας την Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η χρηματοδότηση συνολικά τεσσάρων σχεδίων, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό που αφορά στην Κύπρο.
Τα έργα περιλαμβάνουν δράσεις που προτείνουν την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης και τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε στην «Ocean Finance» που εδρεύει στην Αθήνα, ποσό €4.480.000 για μελέτες ανάπτυξης συστήματος παροχής φυσικού αερίου στην Κύπρο, που συνδέεται με το έργο κοινού ενδιαφέροντος που προωθεί την ανάπτυξη εγκατάστασης αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προβλέπεται, επίσης, μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης αγοράς LNG, με τη χρήση μικρής κλίμακας δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Ocean Finance, που υπέβαλε τη σχετική πρόταση και αίτηση χρηματοδότησης, είναι εξειδικευμένος συμβουλευτικός οίκος για θέματα θαλάσσιων μεταφορών και ενέργειας. Παρέχει στρατηγικές και χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στη θαλάσσια και ενεργειακή βιομηχανία από το 2005 και έχει στο ενεργητικό της σημαντικές μελέτες σε θέματα παρόμοιων υποδομών. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η Κυβέρνηση είχε δώσει προηγουμένως θετική σύσταση προς τις Βρυξέλλες για την πρόταση.
Επίσης, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της «Ocean Finance» θα επισκεφθεί την Κύπρο όπου αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σκοπός είναι να προχωρήσει σύντομα το σχέδιο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» έχει πάρει την ονομασία «Synergy».

1 σχόλιο:

  1. Κάτσε να βρεθεί πρώτα το αέριο και μετά βλέπουμε για τον τερματικό σταθμό.
    Πάντως, με αυτά τα 4,5 εκ. ευρώ που δίνουν για την μελέτη, θα πείσουν πολύ κόσμο ότι πράγματι υπάρχουν τα κοιτάσματα ώστε να ανέβουν οι μετοχές των εταιρειών έρευνας και να κερδίσουν οι επιτήδιοι τεράστια ποσά. Μεγάλη τέχνη η σπέκουλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.