28/4/17

Οι Μακρόν, ένα διόλου συνηθισμένο ζευγάρι

Ασυνήθιστο love story ενός μαθητή με την καθηγήτριά του, ρομαντικό ντουέτο σε απόσταση αναπνοής από την εξουσία, φιλί μπροστά στις κάμερες το βράδυ του πρώτου γύρου: η Μπριζίτ και ο Εμμανουέλ Μακρόν έγιναν οι νέοι σταρ των εντύπων που ασχολούνται με τις διασημότητες ενώ γοητεύουν στο εξωτερικό.     Το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση της πρόκρισής του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο 39χρονος κεντρώος υποψήφιος ανεβαίνει στο βάθρο μπροστά στους οπαδούς του, χέρι χέρι με τη γυναίκα του, την Μπριζίτ, μια κομψή λεπτή ξανθιά με μπλε μάτια, 63 ετών.

Αν και οι Γάλλοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με το ζεύγος Μακρόν, που βρίσκεται τακτικά στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών για τις διασημότητες, ο διεθνής Τύπος αντιμετωπίζει από την πλευρά του με περιέργεια αυτό το εκτός προδιαγραφών ζευγάρι που βρίσκεται στις πύλες της εξουσίας.

Για την Μελίσα Μπελ, ανταποκρίτρια του CNN στο Παρίσι, «αυτό που παθιάζει τους Αμερικανούς είναι η ιστορία αγάπης». Για τη δημοφιλή βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι μάλιστα «η ιστορία αγάπης του αιώνα». «Ένα κούγκαρ στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων;» αναρωτιέται λιγότερο κομψά η βρετανική εφημερίδα The Times, ενώ η γερμανική ταμπλόιντ Bild αναφωνεί στην πρώτη σελίδα της: «Είναι 24 χρόνια μικρότερή του! Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο ζευγάρι;»

Πίσω απ' αυτή τη διαφορά ηλικίας --η ίδια που χωρίζει τον 70χρονο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τη 47χρονη σύζυγό του Μελάνια-- κρύβεται ένα διόλου συμβατικό ρομάντσο που δίνει στον Μακρόν αίγλη αντικομφορμιστή.

«Θα σας παντρευτώ!»

1993: Ο νεαρός Εμμανουέλ, 15 ετών, γράφεται στο θεατρικό εργαστήρι του Λυκείου της Αμιένης, μιας ήσυχης πόλης της βόρειας Γαλλίας, και συναντά εκείνη που θα αναστατώσει την ύπαρξή του. Ερωτεύεται τη καθηγήτριά του στο θεατρικό, την Μπριζίτ, 24 χρόνια μεγαλύτερή του, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Την επόμενη χρονιά, σπάει τα ταμπού και της εξομολογείται τον έρωτά του. «Στα 17 του, ο Εμμανουέλ μου δήλωσε: 'ό,τι και να κάνετε, θα σας παντρευτώ!», αφηγείται σήμερα η γυναίκα του, κόρη μιας δυναστείας ζαχαροπλαστών, σημαντικών και σεβαστών στην Αμιένη.

«Δεν ήταν σαν τους άλλους, δεν ήταν ένας έφηβος (...) σαγηνεύτηκα από την ευφυΐα αυτού του αγοριού», εξηγεί εκείνη σ' ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον σύζυγό της. Και «λίγο λίγο νίκησε όλες τις αντιστάσεις μου».

Για να κατευνάσει το πάθος του νεαρού άνδρα, η οικογένειά του τον στέλνει στο Παρίσι, όπου κάνει λαμπρές σπουδές. Όμως ο Εμμανουέλ δεν παραιτείται: «Είχα μια εμμονή, μια έμμονη ιδέα: να ζήσω τη ζωή που είχα επιλέξει με αυτή που αγαπούσα. Να κάνω τα πάντα για να το κατακτήσω αυτό», γράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Révolution» (Επανάσταση).

Θα πετύχει τον στόχο του τον Οκτώβριο 2007: το ζευγάρι παντρεύεται. «Ήταν η επίσημη επισφράγιση ενός έρωτα στην αρχή λαθραίου, συχνά κρυφού, ακατανόητου από πολλούς πριν τους επιβληθεί», υπογραμμίζει εγκωμιάζοντας το θάρρος της γυναίκας του.

«Εξέλιξη της κοινωνίας»

«Είχε τότε τρία παιδιά και έναν σύζυγο. Ήμουν μαθητής και τίποτε περισσότερο. Δεν με αγάπησε γι' αυτά που είχα. Για μια κατάσταση. Για την άνεση και την ασφάλεια που προσέφερα. Απαρνήθηκε όλα αυτά για μένα».

Η ερωτική διαδρομή του φιλόδοξου υποψηφίου, εν δυνάμει μελλοντικού προέδρου χωρίς να έχει ποτέ μέχρι τώρα εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα, έχει τα πάντα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εντύπων που ασχολούνται με τις διασημότητες.

Πολύ περισσότερο που το ζεύγος Μακρόν ανταποκρίνεται πρόθυμα: μέσα σ' έναν χρόνο, τους είδαμε πολλές φορές στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Paris Match, το οποίο απαθανάτισε το περασμένο καλοκαίρι «τις διακοπές τους ως ερωτευμένων πριν από την επίθεση», με μαγιό σε μια πλαζ του Μπιαρίτς.

«Το ζευγάρι έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τον έρωτά του. Φθάνουν με υπερηφάνεια χέρι με χέρι στο ψηλότερο σκαλί της εξουσίας, σαν μια ρεβάνς», εκτιμά η Καντίς Νεντελέκ, η οποία έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «Les Macrons» (Οι Μακρόν) και είναι επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας Gala που ασχολείται με τις διασημότητες.

«Αυτό το ζευγάρι μεταφράζει μια εξέλιξη της κοινωνίας: δεν είναι πια ο άνδρας της εξουσίας με μια νεώτερη γυναίκα. Αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν», εκτιμά από την πλευρά της η Σοφί ντε Ντεζέρ, δημοσιογράφος του Vanity Fair France.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, AFP
nooz

9 σχόλια:

  1. Ελεος..............Τι διαδίδετε?????!!!!!!!!!!! Τι νόημα έχει η προώθηση αναπαραγωγή του.......??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H προβολή διεθνώς της ως άνω αναφερόμενης κατάστασης είναι στο ίδιο πλαίσιο με αυτό:

      https://averoph.wordpress.com/2017/04/25/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CE%B5%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84/

      στο παρόν ιστολόγιο, για να μας κάνουν το χατίρι να μην χρειάζεται να ψάχνουμε σε από εδώ και από εκεί, αφού μπορούμε από εδώ να έχουμε σφαιρική γνώση των πραγματών.

      Διαγραφή
    2. @ rwmios

      Ίσως δεν διάβασες, ή δεν κατάλαβες την σοβαρότητα τού άρθρου, που παραθέτεις. Τι σχέση έχει αυτό με το παραπάνω;

      Διαγραφή
    3. - πιο είναι το παραπάνω; ένα ζευγάρι χωρίς δυνατότητα να κάνουν παιδιά, διότι ο νέος νυμφεύθηκε τη γριά, κάνω λάθος; (αφήνω τις λοιπές λεπτομέρειες, πχ μοιχείας, διάλυσης της πρώτης οικογένειας της κυρίας, ενδεχόμενης παιδεραστίας, υπογεννητικότητας πανευρωπαϊκής - αντικατάστασης του πληθυσμού με μετανάστες μουσουλμάνους)

      - τι παρέθεσα; ένα φρικιαστικό βίντεο (αισχρόν εστί και λέγειν), με το ίδιο πλαίσιο ασάρθρωσης και αποϊεροποίησης της οικογένειας και διαστροφής των παιδιών, μπορείς να προσθέσεις στην εκπαίδευση της κοινωνίας της νέας εποχής, εκτός από το πιο πάνω ζευγάρι και άλλους τύπους "οικογένειας" όπως:

      polyamorous, διάφοροι τύποι των lgbt με παιδιά, εθελούσια στείρωση για να μην κάνουν παιδιά και πολλά άλλα

      - λες να μην κατάλαβα ή να μην γνωρίζω το ζήτημα; το πρόβλημα δεν είναι μόνο το πιθανό κουτσομπολιό για τους Μακρόν

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=9dE9AnU3MaI ( αρχίζει να γίνεται ωραίο από το 0:36)

      Διαγραφή
    5. Η ανάρτηση είναι ένα μάλλον αδιάφορο και εν πολλοίς κουτσομοπολίστικο άρθρο, ενώ αυτό που παραθέτεις εσύ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που αν αληθεύει, όπως πολύ φοβούμαι, διότι έχω διαβάσει παρόμοια, δείχνει ότι η Δύση έπιασε πάτο.

      Διαγραφή
    6. Έλεος , αλλά έχει και τα καλά του , τη 53χρονη γυναίκα μου (55 είμαι) την αποκαλώ "μωρό μου" :)

      Διαγραφή
  2. Θα ειχε ακουσει από κανενα Ελληνα φιλο του την παροιμια ότι η γρια κοτα εχει το ζουμι και ορμησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 63 η Κυρία Μπριζίτ Τγο Νιέ (Trogneux), 39 ο Κύριος... Μακ Γων (Macron), που λέει και η Θωμαΐς της ΕΡΤ α Παρίιι... τγομάγα μας! Με την αναγκαστική (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗς, που λέει και η Τσαπανίδου του Star) συνδρομή μας στην λίαν «υψηλής» τηλεθέασης ΕΡΤ, «ξεσκονίζουμε» δωρεάν και τ' απαίσια γα-gli-κά μας... χαχαχα!

    http://www.iefimerida.gr/tag/%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%90%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF
    %80%CE%B1%CF%8A%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.