27/4/17

Βαρουφάκης σε κανάλι της Βενεζουέλας: Γνώριζα από πριν ότι θα έκλειναν οι τράπεζες και τα ΑΤΜ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, από το Εκουαδόρ όπου βρίσκεται, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας Telesur και μίλησε για το «εναλλακτικό σχέδιο» που είχε το 2015, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά είχε συμφωνήσει να εφαρμοστεί.
Μιλώντας για τις δραματικές στιγμές του 2015 ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως γνώριζε, πριν καν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, ότι αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχειρήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, οι τράπεζες θα έκλειναν και δεν θα υπήρχε ρευστότητα στην αγορά. Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά είχε συμφωνήσει στην περίπτωση που οι τράπεζες έκλειναν να τεθεί σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονήσει, το οποίο προέβλεπε και εναλλακτικό σύστημα πληρωμών, αλλά τελικά μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πίσω.

Για τη συνέχεια iefimerida

2 σχόλια:

  1. http://www.elcomercio.com/actualidad/exministro-griego-yanisvaroufakis-ecuador-deuda.html

    And here recommends the wide use of e-money so the Ecuadorian government can pay its debts to providers and private companies. I womder how would the companies pay their debts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επομενη συνεντευξη που θα δωσει στο κρατικο καναλι της Σομαλιας θα πει ότι αντισταθηκε στα σχεδια του τσιπρα ο οποιος τον φυλακισε στα σκοτεινα κελια της Κουμουνδουρου.
    Πιο φαιδρος πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.