27/4/17

Για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί - Διαδηλώνοντας στην Άγκυρα(!), σιωπώντας στην Αθήνα...

Με το σύνθημα «O Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος», συναγωνιστές μας διαδήλωσαν στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκισή του από το τουρκικό φασιστικό καθεστώς και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του από την κλειστή φυλακή του Σιρνάκ όπου κρατείται. Τη διαδήλωση, η οποία έγινε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οργάνωσαν κόμματα όπως το διωκόμενο HDP και πρωτοβουλίες όπως η AKA-DER, ESP, AKKA.
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis-Vasilis Yaylali), γεννημένος στον Πόντο, συμμετείχε στον πόλεμο ως στρατιώτης εναντίον των Κούρδων το 1994, όπου τραυματίστηκε και βρέθηκε στα χέρια των μαχητών του PKK.
Η οικογένειά του κατά την υποβολή της αίτησης προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να μάθει την τύχη του, ειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, αφού ήταν νεκρός, ενώ ως αποτέλεσμα των επίμονων ερευνών οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν να «μην μιλάτε πολύ γι’ αυτό το γεγονός, γιατί γνωρίζουμε ότι είστε Έλληνες»!
Ο Γιαϊλαλί, ο οποίος έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα αιχμάλωτος των Κούρδων, έμαθε για την πραγματική του ταυτότητα, άλλαξε το όνομά του σε Γιάννης Βασίλης Γιαγιάλι και μπήκε μπροστά στον αγώνα για την ανάδειξη της Γενοκτονίας και ως εκ τούτου κατηγορήθηκε το 2016 για προσβολή του Κεμάλ, του Ερντογάν, τρομοκρατία και υποκίνηση σε ανυπακοή.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.