29/4/17

Συγγνώμη Τζιχαντιστών στο Ισραήλ για Πυροβολισμούς εκ Λάθους…

Το αμερικανικό οικονομικό δελτίο Zero Hedge μετέδωσε τα ακόλουθα:
«Σε ένα περίεργο συμβάν, που είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ερωτήματα για την εγγύτητα, για να μην αναφέρουμε τη ροή χρημάτων, μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικού Κράτους, ο πρώην υπουργός Αμύνης του Ισραήλ δήλωσε, όπως καταγράφεται στους «Τάϊμς του Ισραήλ», ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, τουλάχιστον σε μια περίπτωση, «απολογήθηκαν» στο Ισραήλ επειδή επιτέθηκαν κατά λάθος σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα υπό κατάληψη Υψώματα του Γκολάν. 
Η αποκάλυψη μπορεί επίσης να διαφωτίζει γιατί, ενώ έχουν επιτεθεί εναντίον κάθε εθνότητας και θρησκείας στην περιοχή, δεν υπάρχουν στοιχεία για επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους εναντίον του Ισραήλ και των πολιτών του.

Συζητώντας για την ευρύτερη ισραηλινή πολιτική «ουδετερότητας» στη Συρία, ο τέως υπουργός Αμύνης Μοσέ Γιααλόν, τυχαία ομολόγησε πως το Ισραήλ έχει μιαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους, που λειτουργεί στα Υψώματα του Γκολάν.
« Υπήρξε μια περίπτωση πρόσφατα όπου το Νταές (τζιχαντιστές του Ι.Κ.) άνοιξαν πυρ και απολογήθηκαν», δήλωσε ο Γιααλόν , γράφουν οι Τάϊμς του Ισραήλ.
Όταν του ζητήθηκε να επεκταθεί στην επίμαχη δήλωσή του, το γραφείο του Γιααλόν αρνήθηκε. Ο Ισραηλινός στρατός επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει. Κατά την ισραηλινή νομοθεσία κάθε επικοινωνία με τρομοκράτες είναι παράνομη -εκτός φυσικά εάν το κράτος του Ισραήλ δεν θεωρεί το Ισλαμικό Κράτος τρομοκράτες.
Ο Γιααλόν διετέλεσε υπουργός Αμύνης από το 2013 έως την παραίτησή του τον Μάιο 2016 και τα σχόλιά του λέγεται πως αναφέρονταν στο πρώτο επεισόδιο μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμιστών τρομοκρατών.
 Σ’ αυτό το επεισόδιο, που συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, ο πυρήνας Σουχάντα αλ-Γιαρμούκ, που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, αντάλλαξε πυρά με ισραηλινές δυνάμεις, όταν η ισραηλινή ταξιαρχία του Γκολάν επιχείρησε να περάσει τον φράχτη ασφαλείας των συνόρων με τη Συρία για να διεξαγάγει «μιαν επιχείρηση ενέδρας».

Ο τέως Υπουργός Αμύνης Μοσέ Γιααλόν

Ενώ η επίσημη θέση του Ισραήλ είναι ουδετερότητας στον εμφύλιο της Συρίας, σε αρκετές περιπτώσεις το Τελ Αβίβ επιτέθηκε εναντίον συριακών στρατιωτικών στόχων -πιο πρόσφατα την περασμένη Τετάρτη- συνήθως με το πρόσχημα της παρεμπόδισης υποτιθέμενης μεταφοράς οπλισμού στην Εσμπολά, που το Ισραήλ θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Τον περασμένο μήνα το Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στη Συρία, όταν η Δαμασκός κινητοποίησε την αντιαεροπορική άμυνα κατά των αεριωθουμένων του Ισραήλ.
Ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δικαιολόγησε τις επανειλημμένες εισβολές, λέγοντας ότι τα ισραηλιτικά βομβαρδιστικά στόχευαν αυτοκινητοπομπές οπλισμού της Εσμπολά, η Δαμασκός δήλωσε ότι οι ισραηλιτικές επιθέσεις εξυπηρετούν το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Στις αρχές του μηνός ο Σύρος Πρόεδρος ΄Ασαντ κατήγγειλε και πάλι το Ισραήλ ότι βοηθεί τους τρομοκράτες.
«Μπορεί να συμπεράνετε ότι αυτοί οι τρομοκράτες πολεμούν για το Ισραήλ. Αν δεν αποτελούν τμήμα του τακτικού ισραηλινού στρατού, πολεμούν για το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει κοινούς στόχους με την Τουρκία, με τις ΗΠΑ, με τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες χώρες,» δήλωσε ο Πρόεδρος ΄Ασαντ, όπως μετέδωσε το Ynet.
«Το Ισραήλ επεμβαίνει σε βοήθεια αυτών των τρομοκρατών κάθε φορά που ο συριακός στρατός προελαύνει. Επιτίθεται, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για να τους παράσχει βοήθεια και να ανακόψει την ορμή του συριακού στρατού απέναντι στους τρομοκράτες,» πρόσθεσε ο Σύρος ηγέτης.
Υπό το φως των σχολίων του Γιααλόν, ο ΄Ασαντ ίσως να έχει δίκαιο», καταλήγει το δημοσίευμα του αμερικανικού εξω-συστημικού οικονομικού δελτίου.


Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.