28/4/17

Ακυβέρνητο καράβι η FYROM


Tο «καράβι» της FYROM πλέει ακυβέρνητο εν μέσω πολιτικής και εθνοτικής φουρτούνας και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από την κρίση η οποία κλιμακώθηκε χθες το βράδυ με βίαια επεισόδια και ξυλοδαρμό βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο από οπαδούς του εθνικολαϊκιστή ηγέτη Νίκολα Γκρουεφσκι.
Τα Σκόπια εξελίσσονται ώρα με την ώρα στην πλέον επικίνδυνη εστία έντασης στα Βαλκάνια, με τους πρωταγωνιστές της κρίσης να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και τον διεθνή παράγοντα να μην μπορεί να ανακόψει τον δρόμο προς το απόλυτο χάος και τον εθνοτικό διχασμό.
Η χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου που διεξήχθησαν πρόωρες εκλογές για να εκτονωθεί, υποτίθεται, η κρίση, εξακολουθεί να παραμένει ακυβέρνητη, η οικονομία βυθίζεται, κάθε έννοια συνταγματικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας έχει καταλυθεί, τα πολιτικά πάθη και εθνοτικά μίση έχουν ανέβει στα ύψη και οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της έντασης παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Διέξοδος, δεδομένης της φοβερής πόλωσης, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων καταστάσεων είναι ορατός.

Για τη συνέχεια kathimerini

1 σχόλιο:

  1. τωρα ειναι ευκαιρια ξανά να συμμαχήσουμε με τον αλβανικο παράγοντα και να απιτησουμε την δημουργια ομοσπονδιας της ΠΓΔΜ με δυο ομοσποναδα κρατιδια το αλαβανικο και το "ψευδομακεδονικο" δηλαδή μια μινι γιουγκοσλαβια Ετσι θα λυθει και το πρόβλημα με την ονομασία ¨μακεδονια" αφου η ομοσπονδια θ α λέγεται αλλιώς πχ ομοσπονδη δημοκρατια του βαρδάρη και το κρατίδιο οπως παλιά δηλαδή "μακεδονία" επι Γιουγκοσλαβίας χωρις να μας ενοχλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.