10/7/09

Διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά των βιαιοτήτων στην Κίνα

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε διάφορες τουρκικές πόλεις κατά των κατασταλτικών μέτρων των κινεζικών αρχών στις ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου διαβιούν Ουιγούροι.
Στην Κωνσταντινούπολη περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του τεμένους Φατίχ μετά την προσευχή της Παρασκευής μετέδωσε το δίκτυο NTV.
Στην Άγκυρα διαδήλωσαν περί τα 700 άτομα στο προαύλιο του τεμένους Κοτσατέπε, ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε επτά άλλες πόλεις.
Μία οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων καταναλωτών έκανε έκκληση μπροστά από το κινεζικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για μποϊκοτάζ των κινεχικών προϊόντων.
Ένας Τούρκος υπουργός έκανε χθες έκκληση για μποϊκοτάζ των κινεζικών προϊόντων αλλά γρήγορα διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι δεν εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης.
Η Τουρκία εξέφρασε κατ' επανάληψη την ανησυχία της για τα γεγονότα στην επαρχία Σιντζιάνγκ και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο την Τετάρτη για «θηριωδίες».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Θυμήθηκαν την καταγωγή τους.
    eo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απλη συγκριση αναμεσα στα τουρκικα και ουιγουρικα δειχνει οτι οι δυο γλωσσες ειναι σχεδον ταυτοσημες. Το οτι οι Ουιγουροι ειναι σχιστοματηδες (οπως κι οι Κιργιζιοι, Ουζμπεκοι, Ταταροι, Μπασκιριοι, Καζαχοι, Τουρκμενοι, Γιακουτιοι κλπ) ενω οι Τουρκοι κι οι Αζεροι οχι οφειλεται στον εκτουρκισμο μη-τουρκογενων
    μικρασιατικων λαων.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_languages
    http://turkic-languages.scienceontheweb.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να θυμούνται ποιοι είναι και να μη βγάζουν τον Όμηρο...Ομέρ και τον Αγαμέμνονα...Αγά-μεμνων που και καλά θα πει αγάς τους βουνού
    (το ότι οι Τούρκοι έχουν σχέσεις με τους Τρώες υπήρχε στην αντίληψη της δύσης διαδεδομένο κατά τον 15ο αιώνα και μάλιστα έλεγαν ότι αφού οι Έλληνες έκαψαν την Τροία σειρά τους τώρα να χάσουν κι αυτοί την πόλη τους από τους Τρώες,η παρεξήγηση αυτή οφείλεται μόνο στην ηχιτική ομοιότητα των ονομάτων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.