14/7/09

Βολές Μπαρό κατά της Τουρκίας για τη στάση της στο θέμα των παράνομων μεταναστών

Τις εικόνες που αντίκρυσε στην Ελλάδα με την είσοδο παράνομων μεταναστών μετέφερε σε Γάλλους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Μπαρό.
O Ζακ Μπαρό χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά, ενώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κατορθώσει να σταματήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης σε ορισμένες χώρες-μέλη, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθεί.

«Η Ευρώπη δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη και αφήνει ορισμένες χώρες να υφίστανται το σοκ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τη Μάλτα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένος να θέσει το θέμα στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, την Πέμπτη στη Στοκχόλμη, ζητώντας και από άλλες χώρες να βοηθήσουν.

«Τα μεταναστευτικά ρεύματα στο μέλλον θα είναι τρομακτικά και ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μυωπική. Η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες όπως η Ελλάδα, εάν δεν ελεγχθεί» εξήγησε.

Ο Ζακ Μπαρό τάσσεται υπέρ της εσωτερικής κατανομής των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. «Όμως η Ευρώπη είναι πολύ δυσκίνητη» τόνισε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες απορρίπτουν το 70% των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ωθώντας τους υποψήφιους στην παρανομία. Περί τα 8 εκατομμύρια αλλοδαπών ζουν σήμερα παράνομα στο έδαφος της ΕΕ.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Το ερώτημα είναι απλό και αυτοί που γνωρίζουν την απάντηση δεν πρέπει να τους μπερδεύει. Πόσοι είναι ημερησίως οι λαθρομετανάστες που επαναπροωθούνται στην Ελλάδα ημερησίως; Όχι, πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι καθημερινά μπορεί να περνούν σε ελληνικό έδαφος. Άλλα πόσοι είναι αυτοί... οι οποίοι συλλαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι αρχές αυτών τους επαναπροωθούν στην Ελλάδα, χώρα από την οποία υποτίθεται ότι ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Αληθεύει ότι υπάρχουν από συγκεκριμένες χώρες αεροπορικές πτήσεις που φτάνουν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα, σε εφαρμογή του περίφημου «Κανονισμού του Δουβλίνου», κανονισμού που έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2003 ακόμη;(http://www.newsblog.gr)

    http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_8990.html

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Μπαρό γνωρίζει πολύ καλά ότι η μόνη λύση είναι η επιτήρηση των ακτών της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex. Είναι το μόνο μέσο που μπορεί να φέρει λύση. Εφ’ όσον η Τουρκία επιθυμεί να έχει σχέσεις έστω και καλής γειτονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφ’ όσον οι υπηρεσίες της είναι ανίκανες να ελέγξουν την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πλέον της Ευρώπης, όπου επιχειρείται η κοινωνική αλλοίωση με πλάγιους τρόπους. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν θα πρέπει να γίνει επιτήρηση των συνόρων της χώρας αυτής με ένα μηχανισμό ανεξάρτητο από τις αρχές ασφαλείας της που απ’ ότι φαίνεται είναι διαβρωμένες και άχρηστες. Αρκεί η Ελλάδα να πιέσει σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ και πάλι ΛΟΓΙΑ. Εδώ χρειάζονται έργα και όχι άλλα λόγια. Αν δεν φωνάζαμε καθημερινά πριν από τις Ευρωεκλογές, εάν δεν πηγαίναμε σε συναντήσεις-διαμαρτυρίες κατά των Λαθρό και μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τα μεγάλα κόμματα, δεν θα είχε γίνει τίποτα ακόμη.
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ΚΚΕ και ΞΥΡΙΖΑ ε συγνώμη Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμη) προβληματίατικαν έντονα από το αποτέλεσμα των εκλογών και ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που έχει πάρει υπέρτεράστιες διαστάσεις.
    Το πρόβλημα δεν είναι τι θα τους κάνουμε. Το να τους έχουμε εδώ και να τους στείλουμε σε άλλες χώρες της ευρώπης, ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Να μην είμαστε κοντόφθαλμοι και να βλέπουμε λιγάκι μακρύτερα. Τότε είναι που θα αποθρασυνθούν τελείως και αφού θα ξέρουν σίγουρα ότι θα καταλήξουν σε κάποια χώρα της ευρώπης, ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, Η ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΑΥΓΑΝΤΙΣΤΑΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΛΠ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ, ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ, ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΛΠ.
    ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ.
    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    -------------------------------
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΤΗΝ ΒΙΑ
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

    ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 15.07.2009 ΩΡΑ : 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    ΑΔΜΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ,ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
    ------------------------------
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ..........
    ------------------------------
    ΤΕΤΑΡΤΗ 15.07.2009 ΩΡΑ : 7.30
    ------------------------------
    ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ
    Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ , Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

    ΕΝΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ


    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.