15/7/09

Ερώτηση του Π. Λαφαζάνη για τις προκλητικές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Άμυνας
Και την κα Υπουργό Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: Οι νέες προκλητικότατες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι και η επί της ουσίας αδράνεια της Αθήνας.
Μετά και τις νέες προκλητικότατες συνεχείς υπερπτήσεις, στις 13/07/2009, σχηματισμών τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, νιώθω υποχρεωμένος να επανέλθω με νέα ερώτησή μου για το γεγονός, αφού η απάντηση που έλαβα στην ερώτηση που από 15/04/2009 κατέθεσα για το ίδιο θέμα δεν ήταν ικανοποιητική, ενώ έκτοτε οι συνεχιζόμενες προκλήσεις προσδίδουν πολύ πιο ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις στις τουρκικές παραβιάσεις.
Στην απάντηση που έλαβα από το Υπ. Εξωτερικών για τις τουρκικές υπερπτήσεις της 13/04/09 πάνω από τα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, σημειώνετο ότι η ελληνική πλευρά είχε προβεί σε διάβημα, αλλά ότι «η Τουρκία δεν αποδέχεται τις διαμαρτυρίες μας, τις οποίες και παγίως απορρίπτει», ενώ υπογραμμιζόταν ότι η «τουρκική συμπεριφορά είναι καταφανώς αντίθετη προς τις υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.»
Επειδή σαφώς οι συνεχείς Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι υποδηλώνουν μια προσπάθεια έμπρακτης, μετά τα Ίμια, διεύρυνσης των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας
Επειδή η χώρα μας αντί να αναζητήσει αποτελεσματικότερους πολιτικούς τρόπους αντίδρασης στις Τουρκικές προκλήσεις, απεδέχθη ακόμα και την τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή (εναλλάξ με έλληνα) στο Νατοϊκό αεροπορικό Στρατηγείο της Λάρισας!

Ερωτώνται οι Υπουργοί:
1. Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες σκοπεύουν να αναλάβουν, πέραν των ατελέσφορων κάθε φορά διαβημάτων, για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα στοχευμένες στα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι;
2. Σκοπεύουν να συνδέσουν, εν όψει μάλιστα, της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, πέραν των πολλών άλλων που αναφέρονται και στην Κύπρο, με τον τερματισμό των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την απόσυρση από μέρους της Άγκυρας της επεκτατικής θεωρίας των «γκρίζων ζωνών»;


Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης

37 σχόλια:

  1. Εάν έφτασε και ο ΣΥΝ να θέτει τέτοια θέματα στην κα ΥΠΕΞ, τότε μάλλον τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Σχεδόν ανησυχητικά. Να ετοιμαζόμαστε για επιστράτευση δηλαδή. Παρεμπιμπτόντως μέχρι ποιά ηλικία είναι η ηλικία επιστράτευσης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κομνηνέ, είναι επιπόλαιη η απάντησή σας....

    Μετά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλάβανε ότι η στάση τους στα Εθνικά Θέματα και στα ζητήματα ασφαλείας, είναι πολύ σημαντικά για τον Έλληνα πολίτη. Επομένως όταν υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις από κόμμα που υποστήριζε το κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008, σημαίνει ευθυγραμμίζεται με την πραγματικότητα, από την οποία απουσίαζε τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

    Τα εκλογικά ποσοστά είναι πολύ σημαντικότερα, από μερικούς ξεφτιλισμούς στα Εθνικά Θέματα...

    tzikisXL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!
    Μάλλον ο Συριζα πήρε το μήνυμα των εκλογών!!
    Λέτε να συμπλεύσει με την όψιμη άποψη του Γ.Α.Π. για μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες ?
    Για τις καρέκλες ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!

    Δεν πειράζει αν είναι για το καλό της Ελλάδος , για μένα τουλάχιστον , όλοι συγχωρούνται για τα λάθη που μπορεί να έχουν κάνει στο παρελθόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Σκοπεύουν να συνδέσουν, εν όψει μάλιστα, της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, πέραν των πολλών άλλων που αναφέρονται και στην Κύπρο, με τον τερματισμό των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την απόσυρση από μέρους της Άγκυρας της επεκτατικής θεωρίας των «γκρίζων ζωνών»;

    Πρέπει να έχει κάποιος Πιστοποητικό Εθνικών Φρονημάτων για να εκφέρει αυτή την άποψη;

    Οσο για τον Κο. Λαφαζάνη ανέφερα σε κάποιο ιστολόγιο την καθαρή του στάση απέναντι στους Κούρδους και άκουσα τα εξ αμάξης.

    Δεν κατάλαβα καλά ο Πατριωτισμός κατοικεί σε κάποιο πολιτικό η κομματικό χώρο;Εχει χρώμα;

    Απο πόσους άλλους έχετε ακούσει την σύνδεση όλων αυτών των άνομων πράξεων της Τουρκίας με την ενταξιακή της πορεία;
    Mέρα που είναι σήμερα ας προβληματιστούμε σε πολλά.
    Και μην μου πεί κάποιος ότι εκεί ανήκω γιατί θα τον παραπέμψω σε παράθεση που θα τρίβει τα μάτια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραιες οι ερωτησεις του ,

    θα ηθελα ομως μετα τις απαντησεις που θα λαβει να διατυπωσει σε γενικες γραμμες τις θεσεις του ,
    τοσο για τις υπερπτησεις οσο και για τα υπολοιπα ανοιχτα μας εθνκικα θεματα ,

    τα στραβα του αλλου ευκολα τα βλεπουμε και τα διαπιστωνουμε η αυτοκριτικη ειναι η δυσκολη ,

    αλλα να δουμε τελικα ...
    μη βιαζομαστε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε sub92,

    στην ερώτηση σου,

    "Δεν κατάλαβα καλά ο Πατριωτισμός κατοικεί σε κάποιο πολιτικό η κομματικό χώρο; Εχει χρώμα;"

    Όχι, φυσικά και δεν έχει χρώμα, αλλά και όσα λένε οι προηγούμενοι
    που σχολιάζουν, τα λένε γιατί το κόμμα όπου ανήκει ο κύριος Λαφαζάνης δεν φημίζεται για τις πατριωτικές του θέσεις. Στο θέμα με τη Μακεδονία, με τη Θράκη κλπ.

    Το ότι υπάρχουν σκόρπιοι πατριώτες, αλλά και επικίνδυνοι τύποι, σε όλα τα κόμματα για μένα είναι ένα γεγονός.

    Εγώ θα ήθελα το κύριο Λαφαζάνη να τον ακούω συχνότερα να προσεγγίζει με φρονημότητα τα εθνικά θέματα.
    Ίσως να ισχύει και το άλλο που λένε.

    Δηλαδή ότι τρωγόμαστε συνέχεια μεταξύ μας και στη "δύσκολη ώρα" γινόμαστε ένα. Μήπως η "δύσκολη ώρα" έφτασε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 1:12, ότι κατάλαβαν λίγο ότι κοστίζει η στάση τους.

    Προς sub92:
    Εδώ διαφωνώ. Η ανάρτησή μου αφορά στον ΣΥΝ και δεν περιέχει καμία αναφορά σε όνομα προσώπου. Στη βουλή όπου και έγινε η ερώτηση του κ. Λαφαζάνη έγινε ως ερώτηση του ΣΥΝ (ή ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος είναι μία παράταξη με ιδιαίτερες απόψεις για τον πατριωτισμό. Ειδικά για τις απόψεις του εν λόγω χώρου για τη Μακεδονία διαθέτω πλουσιότατο αρχείο με δηλώσεις κ.λ.π. Δεν ενθυμούμαι τον κ. Λαφαζάνη να έχει βγεί δημόσια και να τις αποκηρύξει. Στο παρελθόν η εν λόγω παράταξη δεν ενθυμούμαι να είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις εθνικού ενδιαφέροντος από βήματος βουλής. Γιατί λοιπόν τώρα? Κάποιοι σχολιαστές παραπάνω αναφέρουν κάποια πράγματα για τακτικισμούς, τα οποία τουλάχιστον πρέπει να τα λάβουμε υπόψη. Εγώ αναφέρθηκα στην παράταξη στην οποία ανήκει. Τις δηλώσεις που αναφέρετε για τον κ. Λαφαζάνη και τους Κούρδους τις προσυπογράφει ο κ. Αλαβάνος και ο κ. Τσίπρας ως ηγήτορες της επίσημης παράταξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω αν το κάνουν με την λογική της συλλογής ψήφων αλλά ότι το κάνουν είναι παρήγορο διότι μεταφέρει το κέντρο βάρους του δημόσιου διαλόγου απ’ τον πολυπολιτισμικό που απλώς επιβλήθηκε χωρίς κανείς να μας ρωτήσει σε άλλα θέματα που πραγματικά ανησυχούν τον μέσο έλληνα. Δηλαδή ο δημόσιος διάλογος ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές απέκτησε μια περισσότερο ρεαλιστική βάση και άρα από αυτόν μπορεί και να προκύψουν λύσεις. Δεν υπάρχει πια η σκιαμαχία της παραφιλολογίας του «ξεσηκωμού του Δεκέμβρη». Μπήκαν δυναμικά άλλα υπαρκτά προβλήματα στην ατζέντα και έτσι έπρεπε μετά από δύο ολόκληρα χρόνια παραπολιτικής έπρεπε να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική και στις προτάσεις της.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Για όσους ενδιαφέρονται και ανησυχούν θεωρητικά η δεξαμενή επιστράτευσης είναι όλοι οι ικανοί να φέρουν όπλα από 18 έως 49 ετών. Στις περιπτώσεις μείζονος κινδύνου επιστρατεύονται τοπικά όλοι οι ικανοί να φέρουν όπλα ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης παραστρατιωτικών εθελοντικών ομάδων αν και δεν είναι αυτή επίσημη πολιτική του ελληνικού στρατού και μάλλον είναι μια όχι επιθυμητή λύση κυρίως για λόγους πειθαρχίας και ελέγχου των πράξεων του στρατεύματος μέσω της διοικητικής αλυσίδας. (Οι παραστρατιωτικοί διεθνώς έχουν την κακιά φήμη ότι είναι υπεύθυνοι για τα περισσότερα εγκλήματα πολέμου. Αλλά πάντα υπάρχουν οι έσχατες λύσεις που επιβάλλονται απο τις ανάγκες της στιγμής.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΥΝ στην παραζαλη του εθνικού και του διεθνικού έχει λάβει αντεθνικές θέσεις.Σε παραπέμπω στο τι ΜΕΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΙ ΣΥΡΙΖΑ.Ο κος Λαφαζάνης εν προκειμένω είπε το αυτονόητο η Τουρκία πρό των ευθυνών της με πράξεις που αντικείνται στο ευρωπαικό κεκτημένο. Δεν το χω ακούσει απο άλλον πολιτικό αυτό είπα και είπα ότι εχει δικαίωμα να το πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιά τά μάτια τοῦ κόσμου, θεωρῶ ὅτι εἶναι οἱ ἐρωτήσεις του. Μακάρι νά κάνω λάθος, ἀλλά σέ γενικές γραμμές τό κόμμα αὐτό, πού ἐκπροσωπεῖ ὁ ἐν λόγῳ κύριος, ὁμιλεῖ γιά τά δικαιώματα τῶν λαθρομεταναστῶν, τσάμηδων, σλαβο(μακεδόνων), μουσουλμάνων (οἱ Ἕλληνες ὑπήκοοι μουσουλμάνοι, γι' αὐτούς εἶναι ὅλοι Τοῦρκοι) καί γιά ὁποιουσδήποτε ἄλλους ἐκτός τῶν Ἑλλήνων.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αισχος! Τοσα χρονια ο ΣΥΡΙΖΑ εχει τα εθνικα θεματα μπροστα και σεις ακομα αμφισβητειτε τις θεσεις του.

    http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/04/blog-post_01.html

    http://dialogos.syriza.gr/dialogos-syriza.gr/ti-tre3c7ei/456984558/



    Τοσες ερωτησεις στη Βουλη εχουν φερει για τις υπερογκες εξοπλιστικες δαπανες.

    Ο Αλαβανος το ειπε καθαρα γυρνωντας απο τα Σκοπια για το προβλημα του ελληνικου εθνικισμου.

    Επιτελους! Δεν υπαρχει εξ ανατολας κινδυνος. Εξ ου και η αναγκη καταργηση θητειας και περικοπης δαπανων. Και κακως ο κος Λαφαζανης σας εκανε παλι τη χαρη να πει πως υπαρχει εξ ανατολας κινδυνος.


    Αφου δεν υπαρχει προβλημα με τους Τουρκους, τι φωναζετε?!

    http://www.vimeo.com/4985263

    ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ???


    Αντε μη βαλω αλλα 20 λινκ~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 2:24 μμ
    Εδώ μέσα δεν κάνουμε προβολή κομμάτων, ούτε προσώπων, ούτε προεκλογική εκστρατεία.
    Ο Π. Λαφαζάνης έκανε μια ερώτηση και προβάλλουμε το γεγονός.
    Σαφώς η ερώτηση αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση και άλλο τόσο σαφώς η ερώτηση αυτή δεν μπορέι να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ.
    Παρ' όλα αυτά, παραμένει κάτι το θετικό.
    Πάντως, στον αγώνα που κάνουμε τους θέλουμε όλους και είναι λάθος να αποκλείουμε πρόσωπα, ρεύματα και κόμματα.
    Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα διακομματικό-διαπαραταξιακό μέτωπο για τα εθνικά μας θέματα, ένα μέτωπο που θα αποτελεί διακριτή συνιστώσα σε κάθε χώρα και θα ασκεί πολιτική πίεση, για να μη θρηνήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε κάποιο από τα μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η νεολαία του ΣΥΝ επί χρόνια σε όλες τις Τ/Ο εκπομπές και σε όλα τα φόρα και στα σχολεία και παντού υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει από πουθενά εξωτερικούς κινδύνους και στρατιωτική απειλή, γι' αυτό και τα παιδιά του Λυκείου της γειτονιάς μου όταν κατευθύνονταν στο κέντρο της πόλης κατά τα Δεκεμβριανά πέρυσι, ανάμεσα στα ντου και στα σπασίματα φώναζαν και συνθήματα όπως "εμείς για τίποτα δεν πολεμάμε..." ή "στρατό δεν πάμε..." και παρόμοια. Η ζημιά που έχουν κάνει στις ψυχές των παιδιών-μελλοντικών υποτίθεται, υπερασπιστών της χώρας είναι ανυπολόγιστη, στην ουσία γενεές νεο-οθωμανών υπηκόων προεοίμασαν. Έστω και τώρα καλό είναι που άλλαξαν (;) ρότα. Πάντως ο κ. Λαφαζάνης ειδικά είναι ευχάριστη έκπληξη γιατί έχω την εντύπωση ότι είχε υγιέστερες θέσεις σ' αυτά τα ζητήματα (ίσως κάνω λάθος, δεν επιμένω) από παλαιότερα και περιμένω να δω κατά πόσον θα συμφωνήσουν μαζί του και οι άλλες συνιστώσες του χώρου του...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >>Γιά τά μάτια τοῦ κόσμου, θεωρῶ ὅτι εἶναι οἱ ἐρωτήσεις του. Μακάρι νά κάνω λάθος, ἀλλά σέ γενικές γραμμές τό κόμμα αὐτό, πού ἐκπροσωπεῖ ὁ ἐν λόγῳ κύριος, ὁμιλεῖ γιά τά δικαιώματα τῶν λαθρομεταναστῶν, τσάμηδων, σλαβο(μακεδόνων), μουσουλμάνων (οἱ Ἕλληνες ὑπήκοοι μουσουλμάνοι, γι' αὐτούς εἶναι ὅλοι Τοῦρκοι) καί γιά ὁποιουσδήποτε ἄλλους ἐκτός τῶν Ἑλλήνων.

    Ἰόλαος<<


    Αγαπητε Ιολαε,

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ρατσιστης ωστε να ασχολειται με τον Ελληνα. Ασχολειται με ΟΛΟΥΣ. Σε αυτο το πλαισιο, βεβαιως θα αγωνιστει για τα δικια του Τσαμη, Μακεδονα, Τουρκου και φυσικα των μεταναστων (λαθραιοι δεν υπαρχουν. Λαθραιος ειναι ο ρατσισμος).

    Για τον ιδιο λογο, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατει και στις κινησεις για τα δικαιωματα των Ελληνων στο εξωτερικο, ειτε αυτο λεγεται Τουρκια ειτε Β. Ηπειρος ειτε Κυπρος. Να θυμισω πως με θερμη στηριξε το σχεδιο Αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δικαιώματα έχουν και οι Έλληνες στο εσωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να θυμισω πως με θερμη στηριξε το σχεδιο Αναν.

    Σχέδιο ολοκληρωτικής Παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία έτσι λέγεται όχι Σχέδιο ΑΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε Καλλεντεριδη,

    Να σας απαντησω σοβαρα αυτη τη φορα.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα εθνικα θεματα και θεματα ασφαλειας εχουν μπει στην ακρη εδω και χρονια. Καθε προσπαθεια αναφορας σε αυτα, οδηγει στην κοροιδια και την αυτοματη ρετσινια του εθνικιστη απο τους... προοδευτικους.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μερικα κομματα στην Ελλαδα, εχουν γνωστη ιδεολογια και οι παρεκκλισεις απο αυτην, προσωπικα, περισσοτερο ως αναγκη απο φιλιτομια (απο χαμηλα εκλογικα ποσοστα) ειναι παρα απο πραγματικη ζεση γι αυτα.

    Χαρακτηριστικα, δε μπορει απο τη μια να ζητεις γενναια περικοπη αμυντικων δαπανων και στρατιωτικης θητειας και απο την αλλη να μιλας για δυναμικη εξωτερικη πολιτικη. Η σε περιπτωση κρισης, να ωρυεσαι επειδη η κυβερνηση εδειξε "υποχωρητικοτητα". Και ποια περικοπη αμυντικων δαπανων περαιτερω, οταν οσοι διαβαζουν τα του χωρου, ξερουν πως ειμαστε σε ΤΡΑΓΙΚΑ επιπεδα διαθεσιμοτητας υλικου, απεναντι σε μια Τουρκια που εχει πατησει εξοπλιστικο γκαζι.

    Δικαιολογιες του τυπου, "να κανουμε γενναια περικοπη γιατι αλλωστε τρωγονται μιζες", ειναι αστεια. Με το ιδιο σκεπτικο θα πρεπε να χουμε κοψει τις δαπανες για υγεια, ΥΠΕΧΩΔΕ, κλπ.

    Επισης ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οταν ΔΕΝ πιστευεις κατι, παρα αναγκαζεσαι απο τις κακες πολιτικες συγκυριες να κανεις περιορισμο των ζημιων, δεν προκειται να προσφερεις κατι και σιγουρα παντως δεν προκειται να συμμετασχεις σε διακομματικο μετωπο, που να ωφελει τη χωρα.

    Ή για να το θεσω αλλιως, οταν δεν πιστευεις σε κατι και δεν το θες, δεν προκειται να πετυχεις σε αυτο. Τουναντιον, κακο θα κανεις.

    Δε συμβιβαζονται τα περι ελληνικου (παντα και μονο) εθνικισμου, με τις δυναμικες εξωτερικες πολιτικες, τη γενναια μειωση αμυντικων δαπανων (που αλλωστε για το ΝΑΤΟ γινονται περισσοτερο, παρα για αναγκες εθνικης αμυνας οπως λεει το βιντεο), το αξιομαχο των Ε.Δ (γιατι το αξιομαχο πρεπει να ειναι σε σχεση με την απειλη, οχι αοριστα), την καταργηση υποχρεωτικης θητειας, την αλληλεγγυη στο λαο των Σκοπιων και δεν ξερω τι αλλο.

    Ομελετα χωρις να σπασεις αυγα, δε γινεται. Δηλαδη, για να εχεις ισχυρη και σθεναρη εξωτερικη πολιτικη, περα απο τη βουληση, πρεπει να εχεις και ισχυρες Ε.Δ., ωστε να ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. Και για να γινουν αυτες χρειαζονται δυστυχως, ΧΡΗΜΑΤΑ. Οι σαλτσες οτι θα προτεινουμε στην Τουρκια αμοιβαια μειωση εξοπλισμων, ειναι προπετασμα καπνου, μιας και το ειχε κανει ηδη ο Σημιτης και οι Τουρκοι το αρνηθηκαν.

    Επισης, μια δυναμικη εξωτερικη πολιτικη, χρειαζεται αραγες εσωτερικο μετωπο, εμψυχωση του λαου και ομονοια. Κατι, που δεν επιτυγχανεται με τις προηγουμενως αναφερθεισες αντιφατικες θεσεις.

    Αν το συγκεκριμενο κομμα, αποκτησει ποτε, θεσεις με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και χωρις ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ, τοτε θα μπορουσαμε να μιλαμε για ενιαιο μετωπο.

    Αλλα στο μεταξυ, μια γροθια οπου το ενα δαχτυλο μια βγαινει εξω και δυο μπαινει μεσα, δεν ειναι γροθια. Ισως μαλιστα ειναι καλυτερο να το παρατηρουμε για να κανουμε γροθια με τα υπολοιπα δαχτυλα ενωμενα. Καλυτερα 4 και σταθερα, παρα 5 με το ενα να λυγιζει πριν το χτυπημα.

    Επιτελους στην Ελλαδα, εχουμε χασει την εννοια του τι ειναι πατριωτικο και τι δεν ειναι. Ειναι καιρος να αρχισουμε να το ξαναλεμε, μηπως και καποιοι αλλαξουν μυαλα.


    Χαιρετισμους.

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    Καλώς τα τα παιδιά...Μήπως σου θυμίζει τίποτα η φράση ;

    Κι αν αργήσατε, εμείς είμασταν εδώ. Αν ήρθατε για να δείτε πως περνάμε στον αγωνιστικό χώρο του Ινφογνώμων Πολιτικά, σας καλοσωρίζουμε αλλά με... επιφυλακτικότητα.

    Ακόμη ήμαρτον δεν είπατε για τις παλιές και πρόσφατες αμαρτίες σας.
    Δεν πειράζει. Σας συγχωρούμε κι ας μην εξομολογηθήκατε. Έτσι κι αλλοιώς παπάδες δεν είμαστε. Αρκεί να παίξετε καλά απο δω και πέρα.
    Αρκεί να βάλατε μυαλό βγάζοντας τους παραμορφωτικούς φακούς και τις τσίμπλες απο τα μάτια σας.
    Δυστυχώς είμαστε λίγοι και δεν περισσεύει κανείς, άλλως είχαμε πολλά για την διεθνιστική γούνα σας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αχταρμάς προσώπων,τάσεων και πολιτικών απόψεων.Ο Λαφαζάνης και ο Κουβέλης είναι δύο πολιτικοί, με τους οποίους τουλάχιστον μπορείς να συζητήσεις για να καταλήξεις ότι ...διαφωνείς!Κάτι άλλα ταλέντα εκεί μέσα είναι για τον ...καιάδα!
    Επειδή κάποιοι ρώτησαν για τις ηλικίες που επιστρατεύονται,τους πληροφορώ ότι δεν υπάρχει... ηλικία!
    Στα 49 μου είμαι εξαιρετικά δραστήριος εθνοφύλακας,με το G3 και τα πυρομαχικά μου έτοιμα,πλήρως μάχιμος και με την απόφαση να μην αφήσω τους γιους μας μόνους τους ,να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
    Όποιος ενδιαφέρεται ας ρωτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητε Ιολαε,

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ρατσιστης ωστε να ασχολειται με τον Ελληνα. Ασχολειται με ΟΛΟΥΣ. Σε αυτο το πλαισιο, βεβαιως θα αγωνιστει για τα δικια του Τσαμη, Μακεδονα, Τουρκου και φυσικα των μεταναστων (λαθραιοι δεν υπαρχουν. Λαθραιος ειναι ο ρατσισμος).

    Για τον ιδιο λογο, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατει και στις κινησεις για τα δικαιωματα των Ελληνων στο εξωτερικο, ειτε αυτο λεγεται Τουρκια ειτε Β. Ηπειρος ειτε Κυπρος. Να θυμισω πως με θερμη στηριξε το σχεδιο Αναν.

    Ἀγαπητέ ἀνώνυμε τό σχέδιο Άνάν κατέλυε πλήρως τήν ἑλληνική Κύπρο, κατέλυε ἐπίσης τά δικαιώματα τῶν Ἑλληνοκυπρίων. Τό ὄτι ὑποστηρίζεις τό ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνεις. Ὅμως εἶναι ἀνιστόρητο νά βάζεις στήν ἴδια μοῖρα τούς Τσάμηδες πού πολέμησαν μέ τούς Γερμανούς ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων μέ τούς Ἕλληνες. Ἐπίσης δέ εἶναι ἀπαράδεκτο ἕνα κόμμα νά κάνει τήν δικιά του πολιτική χωρίς νά ὐπολογίζει τόν λαό πού τό ψηφίζει. Γι' αὐτό τό κόμμα σας ἔπεσε πολύ καί κατά τή γνώμη μου γλύτωσε τά χειρότερα λόγω τῆς τεράστιας ἀποχῆς. Οἱ Τσάμηδες ἐπίσης κατέδωσαν Ἑβραίους στούς Γερμανούς, (ἔχω συγγεννείς ἀπό τά Γιάννενα), κατέσφαξαν στήν Κατοχή κόσμο καί κοσμάκη καί ἐσύ μοῦ λές ὅτι θά ἀγωνιστεῖς γι' αὐτούς!. Οἱ μουσουλμάνοι κάτοικοι τῆς Θράκης δέν εἶναι Τοῦρκοι, δηλαδή συμμερίζεσαι τίς ἀπόψεις τῆς Τουρκίας πού θέλει, στήν παροῦσα φάση, τήν αὐτονόμηση τῆς Θράκης! Καί τό χειρότερο ἀπ᾽ ὅλα εἶναι ἀποκαλεῖς τούς Σλάβους τῶν Σκοπίων καί κάποιων Σλάβων πού κατοικοῦν στή ἑλληνική Μακεδονία, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!, δηλαδή ὡς διαφορετική φυλετική ὀντότητα. Λοιπόν, ἀγωνίσου γι' αὐτούς! Ὁ ρατσισμός σου πρός στούς Ἕλληνες εἶναι καταφανής!!!!!

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το εχω ξαναπει... ΥΠΑΡΧΕΙ λυση και ειναι απλη.

    Η Ελλας να αρχισει να μιμειται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τους τουρκους... δηλαδη , 4 τουρκικα μαχητικα παραβιαζουν τον Ελληνικο εναεριο χωρο μας και πετουν πχ πανω απο Αγαθονησι και Φαρμακονησι ? Ε ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 4 ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ τουρκικο εναεριο χωρο και να πετουν πανω απο τις πολεις της ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... οποια δε απαντηση μας δωσουν κατα την βολτα μας πανω απο την ΙΩΝΙΑ ΜΑΣ ε ακριβως ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ πανω απο το Αγαθονησι μας..

    ΑΠΛΑ - ΚΑΘΑΡΑ - ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ...

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σας,
    ξεχάσατε το μπασταρδάκι του "ΤΣΙΡΙΖΑ" τον "ΤΣΊΜΠΛΑ" να τρέχει σαν τον "GAY" στα σκόπια με τα τσιράκια του???????
    άρε μπαστάρδια......................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι άλλο θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοθηρία;!από μέσα τους θα καίγονταν!

    Πρέπει να έχει κάποιος Πιστοποητικό Εθνικών Φρονημάτων για να εκφέρει αυτή την άποψη;

    "Οσο για τον Κο. Λαφαζάνη ανέφερα σε κάποιο ιστολόγιο την καθαρή του στάση απέναντι στους Κούρδους και άκουσα τα εξ αμάξης.

    Δεν κατάλαβα καλά ο Πατριωτισμός κατοικεί σε κάποιο πολιτικό η κομματικό χώρο;Εχει χρώμα;"

    Κανονικά όχι αλλά κάποιοι εδώ μέσα αυτό θέλουν να αποδείξουν...όταν δεν σταματάνε να αποκαλούν προδότες και ξενόδουλους ότι δεν είναι από κέντρο και αριστερότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητε Ιολαε,

    To σχολιο μου ηταν σαρκαστικο-ειρωνικο ως προς τις θεσεις του Συριζα. Ξεχασα να το υπογραψω.

    Ειμαι ο Νικος που μετα εγραψα "ας απαντησω σοβαρα αυτη τη φορα".

    >>Δικαιώματα έχουν και οι Έλληνες στο εσωτερικό...<<

    Βεβαιως, εχουν δικαιωμα στην ενημερωση εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ, για το ποσο εθνικιστες και ρατσιστες ειναι. :)

    Θυμιζω τον κο Αλαβανο, που μετεβη στα Σκοπια, οπου οι Σκοπιανοι εχουν στο αεροδρομιο μια τερασρια κεφαλη-προτομη του Μ. Αλεξανδρου και με το που επεστρεψε, ειπε στην τηλεοραση για το μεγαλο προβλημα εθνικισμου των Ελληνων.

    Αρα τον αδικεις. Βεβαιως και ασχολειται και με τους Ελληνες του εσωτερικου. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. sapphire
    δεν έχεις δίκιο.
    Αν ρίξεις μια ματιά στις αναρτήσεις που είναι πιο πάνω για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, όλες είναι φαρμάκι.
    Τους τα χώνει ο κόσμος άγρια.
    Πού το βλέπεις λοιπόν ότι "αποκαλούν προδότες και ξενόδουλους ότι δεν είναι από κέντρο και αριστερότερα..."
    όπως λές στο σχόλιό σου.
    Όσο για τον Μητσοτάκη, ταύτισε ο ίδιος το όνομά του με την Αποστασία, σε συνέχεια της οποίας μας πήρε ο κατήφορος στο Κυπριακό και ακολούθησε η τραγωδία.
    Αν δεν επιρρίψουμε ευθύνες, τότε προετοιμάζουμε την επόμενη εθνική τραγωδία.
    Το ότι είχαν ευθύνες και οι άλλοι πρωταγωνιστές, έχεις δίκιο.
    Όλοι ανεξαιρέτως έχουν ευθύνες, γιατί είχαν αντιληφθεί το άθλιο σχέδιο των Άγγλων και των Αμερικανών για την Κύπρο, και επιδίδοντας σε ασκήσεις εξουσίας, αντί να ομονοήσουν και να θωρακήσουν τη χώρα απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς.'Υπό αυτή την έννοια έχουν όλοι ευθύνες.
    Όμως ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έκαναν την Αποστασία.
    Αυτό όπως και να το κάνουμε, όπως και να το βαφτίσουμε, δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ἐν τάξει Νίκο. Κανένα πρόβλημα! Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι μοῦ πέρασε ἀπό τό μυαλό κάτι τέτοιο, ἀλλά μέ αὐτά πού ἔχω δεῖ καί ἀκούσει ἔχω τρομάξει. Νά᾽σαι καλά.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν και προσωπικά μπορώ άνετα να χαρακτηριστώ Καραδεξιός και με τάσεις να τους ξεφωνίσω όταν τους βλέπω στον δρόμο .

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν ήταν αιχμή για το ιστολόγιο,αλλά για κάποιους σχολιαστές,όταν θέλω να πω κάτι για το ιστολόγιο το λέω ευθαίως,ευτυχώς βέβαια που υπάρχει γιατί είναι μετρημένα στα δάχτυλα αυτά που ασχολούνται με τα εθνικά θέματα και δεν είναι του τύπου Λιακόπουλος-εξωγήνοι-διαπλανητικές συνωμοσίες...
    Κατά τη γνώμη μου ο κατήφορος που λες άρχισε νωρίτερα με ευθύνη του Γ.Παπανδρέου,σαφώς και ο Μητσοτάκης έχει ευθύνες για την τότε άσχημη πολιτική κατάσταση αδιαμφισβήτητα,αλλά ακόμα κι έτσι το κυπριακό δεν χρειαζόταν να φτάσει εκεί που έφτασε,θέλω να πω ότι η όποια εξουσία στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το μεγάλο κακό,πράγμα το οποίο η καταστροφική χούντα (και για τα καθαρά ελλαδικά θέματα με κορυφαίο αυτό της ΕΕ!μην το ξεχνάμε ότι θα είχαμε μπει στην ΕΕ από το '60 αν δεν ήταν η χούντα) όχι απλώς δεν το απέτρεψε αλλό το υποδαύλισε,που βέβαια δεν ήταν μόνο η χούντα αλλά και ο Μακάριος που έχει σημαντικότατο μέρος της ευθύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στον δια διαδικτυακό τόπο www.in.gr (05/05/2006) αναρτήθηκε το εξής δελτίο τύπου:


    «Περίπου 30 επώνυμα πολιτικά στελέχη, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές και ακτιβιστές, μέλη του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, κρατήθηκαν προσωρινά όταν θέλησαν να εισέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και να φωτογραφίσουν τα κρατητήρια όπου έχουν υπάρξει καταγγελίες για βασανιστήρια Αφγανών μεταναστών.
    Οπως κατήγγειλαν ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Κατάνια Τζούστο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ και άλλα μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ, λίγο μετά τις 10.30 το πρωϊ μπήκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου ζήτησαν από το διοικητή να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τα κρατητήρια.

    Παράλληλα, στο τμήμα μπήκαν σταδιακά και άλλα περίπου 20 άτομα. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Φόρουμ, ο διοικητής τούς φέρθηκε απρεπώς και δεν τους επέτρεψε να επισκεφθούν τα κρατητήρια….
    Ο κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ τόνισε ότι ως πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς είχαν το δικαίωμα να δουν από κοντά τις συνθήκες κράτησης στο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης ο κ. Τζούστο τόνισε ότι ήταν μια ειρηνική διαδήλωση και αντιμετωπίστηκαν με άσχημο τρόπο από την Αστυνομία. «Δεν φοβόμαστε, θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τους μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε» προσέθεσε….»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τὸ θέμα γιὰ ἐμένα εἶναι ὅτι δὲν ὑπάρχει χάραξη σταθερῆς ἐθνικῆς πολιτικῆς.
    Ὑπάρχει μαζικὴ φοβία, τὸ τονίζω φοβία, μὲ τὸν πόλεμο καὶ γι' αὐτὸ θὰ ὑποστοῦμε τὰ χειρότερα.
    Ἡ ἐλευθερία καὶ ἡ ἀσφάλεια δὲν χαρίζονται, κατακτῶνται ὅπως ἔχει δείξει τὸ παρελθόν.
    Τὸ ἔχω ξαναπεῖ: Θέλει μεγάλη προσοχὴ ὥστε νὰ μὴν γίνουμε μέσω τῶν ἰδεῶν μας σφουγκοκωλάριοι τοῦ ἑκάστοτε ἰσχυροῦ χωρὶς ἀντάλαγμα.
    Αὐτὲς τὶς ἐποχὲς ἡ παγκοσμιοποίηση, πολυπολιτισμικότητα, ἀνθρώπινα δικαιώματα κ.λπ. βολεύουν μόνο τὰ ἰσχυρὰ κράτη καὶ ἰδίως τὶς Η.Π.Α. ὅπου καὶ ἡ πηγή τους, ἀλλὰ καὶ ἡ ἑρμηνεία τους.
    Αὐτὰ γιὰ τὸ ἄρθρο καὶ τὰ σχόλια ποὺ ἔγιναν στὸ ἄρθρο αύτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Kimon και αγαπητοί φίλοι,
    βλέπετε το ποιόν του κου. ΛΑΦΑΖΑΝΗ που με το ζόρι θέλησε να μπει (και να βάλει και άλλους) στα κρατητήρια της αστυνομίας στον Αγ.Παντελεήμονα. Βοβήθηκε ο άνθρωπος μήπως και τους κακομεταχειρίζονται τους δύστυχους που ούτε προκαλούν, που είναι φιλήσυχοι που δεν καταστρέφουν (μόνο κανά αυτοκίνητο που και που), που το Δεκέμβρη δεν πλιατσικολόγησαν καθόλου, που δημιούργησαν και προβοκάτσια με το δήθεν σκισμένο κοράνι ; Τα μάθατε πιστεύω ότι το σκισμένο κοράνι ήταν ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Ενα απλό ευχολόγιο ήταν, τυλιγμένο σε χαρτοπετσέτες, που δεν πρέπει να το φέρουν επάνω τους και που δεν μπορείς να το διαβάσεις χωρίς να έχεις βγάλει τα παπούτσια σου. ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ. Ή ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ.
    Για αυτούς τους αλεπουδούς "αγωνίζεται" ο Κος. Λαφαζάνης. Και ξαφνικά, μετά τις εκλογές και το στραπάτσο, θυμήθε τα εθνικά θέματα και την προκλητικότητα της Τουρκίας. Σου λέει είναι από τα αγαπημένα θέματα του κόσμου. Με αυτά τσιμπάνε. Πως θα τσιμπήσουμε κι εμείς καμιά ψήφο ; Ας το παίξουμε λίγο πατριώτες έτσι για να θολώσουμε τα νερά. Ενα λέω εγώ....
    ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟ ΞΥΡΙΖΑ Ή ΤΣΙΡΙΖΑ. Που είμασταν εμείς δηλαδή όταν έβγαιναν και έλεγαν για το πόσα ξοδεύουμε για την εθνική άμυνα, να αφοπλίσουν τους αστυνομικούς και άλλα απερίγραπτου κάλους. Νομίζουν ότι τα ξεχάσαμε ; Ο λαός τίποτα δεν ξεχνά και δεν συγχωρά. Δεν είμαστε οι βλάκες που νομίζει ο Κος. Λαφαζάνης. Αλλοι ανακίνησαν το θέμα των λαθρομεταναστών όπως και συνεχώς έλεγαν για την προκλητικότητα της Τουρκίας.
    Να βγει και να μας πει ο κος. Λαφαζάνης, αφού αποφασίσει ο ίδιος και το "συνοθύλευμα" που βρίσκεται, τι θέλουν, τι υποστηρίζουν, τι πιστεύουν. Θέλουν ή δεν θέλουν ισχυρό στρατό ; Να ξοδεύουμε χρήματα για την εθνική άμυνα ; Να είναι οπλισμένοι οι αστυνομικοί ή όχι ;
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ, ΞΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΡΙΜΑ, ΜΥΡΙΖΑ, ΓΥΡΙΖΑ και όπως αλλιώς θέλουν να τους λένε. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ......
    ΚΑΤΩ ΤΟ ΞΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ, ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ
    ΚΑΤΩ Η ΨΕΥΔΟΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. >>Πρέπει να έχει κάποιος Πιστοποητικό Εθνικών Φρονημάτων για να εκφέρει αυτή την άποψη;<<

    Οχι. Αλλα επειδη verba volant, scripta manent, το κατα ποσον γινεται ο καθενας πιστευτος για τις θεσεις που κατα καιρους εκφραζει, ειναι συναρτηση της προηγουμενης ρητορικης του και ιστοριας του.

    Και ο Καραμανλης πχ. μπορει να βγει να φωναξει για το δικιο του εργατη και "ο εργατης δεν εχει χρεη, οι αλλοι του χρωστανε", αλλα κατι δε θα πειθει σε αυτο, ετσι δεν ειναι...

    Πρεπει να εχει πιστοποιητικο λαικης ευαισθησιας για να πει τετοια για τον εργατη? Η ευαισθησια για τα δικια του εργατη εχει χρωμα? Οχι. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.


    Ο Συριζα ας σταματησει να φασκει και να αντιφασκει για τα περι τουρκικου κινδυνου, στρατου, εξοπλισμων, Μακεδονικου, εθνικισμου , κλπ, να εχει ευαισθησιες και για τα δικαια των Ελληνων και οχι μονο των αλλοδαπων και γειτονων , ωστε μετα να μην ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ κανενα και να μπορει να ΠΕΙΘΕΙ πως δεν προκειται για καιροσκοπικη κινηση μετα απο τα εκλογικα αποτελεσματα.

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και για να γινει πιο ευκολα αντιληπτο.

    Δυναμικη πολιτικη οταν ΦΟΒΑΣΑΙ τον Τουρκο στρατιωτικα, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Μαγκιες του τυπου 1987, περνανε οταν το λεει η περδικουλα του Πρωθυπουργου και το λεει και το αξιομαχο του στρατου.

    Πατριωτισμος α λα Συριζα, χωρις οπλα, ειναι πυροτεχνημα. Μαγκες με πορδες με το συμπαθειο, ειναι καλες μονο για εσωτερικη καταναλωση. Αν σε πιασουν ξεβρακωτο οι Τουρκοι μετα μονο να ευχαριστησεις τους Αμερικανους μπορεις, ωστε και ο Συριζα μετα να φωναζει για δουλικοτητα (ε ναι, γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει βρει τον τροπο να εξοπλιζονται με βληματα τα αεροπλανα, αλλα χωρις να δινεις λεφτα).

    Ο καθενας μεσα στο μυαλο του, μπορει να ειναι πατριωτης, οπως αυτος το φανταζεται. Στην πραγματικοτητα ομως, μπορει να ειναι απλα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    Οπως επικινδυνος ηταν ο Ιωαννιδης, που τον επαιξε ο Κισινγκερ στα δαχτυλα του και οπως επικινδυνος ειναι αυτος που νομιζει πως δυναμικη εξωτερικη πολιτικη εναντι της Τουρκιας μπορει να γινει χωρις θητεια και με... ΓΕΝΝΑΙΑ μειωση των ΗΔΗ μειωμενων εξοπλιστικων δαπανων. Ημαρτον δηλαδη. Ο Συριζα δεν εχει αντιληφθει γιατι ακολουθουμε πολιτικη κατευνασμου? Γιατι οι ΕΔ εδω και 6 χρονια δεν εχουν δει νεα παραγγελια και τα ανταλλακτικα εχουν πεσει ακομα και στην ΠΑ σε επιπεδα πρωτοφανη? Οταν η κυβερνηση ΦΟΒΑΤΑΙ το θερμο επεισοδιο, γιατι ΞΕΡΕΙ την κατασταση των ΕΔ, τοτε δεν κανεις επιθετικη πολιτικη κε Λαφαζανη. Αυτο λεγεται ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

    Και φυσικα, ευθυνες φερει και η κυβερνηση.

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ SIRIZA-ΣΚΟΠΙΩΝ –ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ (ΟΤ)



    Στην ανθελληνική και συνεπή Γραμμή της αριστεράς στην χώρα μας, εντάσσεται και το γεγονός ότι η Εφημερίδα Αυγή, το ΟΤ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων παρουσιάζουν ταυτόχρονα τα ίδια ανθελληνικά θέματα;



    1) Η εφημερίδα Αυγή, δημοσίευσε την 17/10/2008 άρθρο του συντάκτη της κ. Κ. Πουλακίδα με τίτλο «Να απομακρυνθούν τα πεδία βολής από κατοικήσιμες περιοχές ». Ο συντάκτης. επιχειρεί εντέχνως να συνδέσει το θέμα του πεδίου βολής Φλώρινας με άλλα σχετικά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο άρθρο αναφέρεται:

    Για το συγκεκριμένο πεδίο βολής στη Φλώρινα κατέθεσαν χθες ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης και Γιάννης Μπανιάς ζητώντας να σταματήσει η χρησιμοποίησή του και να απέχουν τα πεδία βολής 50 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό. Η ερώτηση στηρίζει το αίτημα των κατοίκων των χωριών Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, να σταματήσει η ρύπανση στα εδάφη και τα νερά τους και να τους αποδοθούν ελεύθερες οι περιουσίες τους. Σημειώνουν μάλιστα ότι πριν από μερικά χρόνια έπεσε βλήμα 50 μέτρα από το γήπεδο της Κέλλης.


    2) Η Ιστοσελίδα του Συνασπισμού Φλώρινας την Τρίτη 14/10/2008, ανήρτησε την εξής ανακοίνωση:

    «Η Ν.Ε. Φλώρινας του Συνασπισμού θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Λόφων αλλά και των άλλων όμορων χωριών στον αγώνα που κάνουν για να μην επαναλειτουργήσει το πεδίο βολής στην περιοχή τους. Είναι γνωστό πως η λειτουργία του εν λόγω πεδίου βολής δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή των κατοίκων, και για αυτό ακριβώς το Γ.Ε.Σ. και το Υπουργείο Άμυνας είχε (ανεπισήμως) σταματήσει τη χρήση του εδώ και πέντε περίπου χρόνια….
    Στα επεισόδια του πεδίου βολής συμετείχαν και οι: Goran Momiroski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Gorazd Comovski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α2, Igor Jankovski, ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Mary Jordanovska, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVA MAKEDONJIA.

    3) Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 14 Οκτωμβρίου 2008, τo δελτίο τύπου του «Ουρανίου Τόξου» αναφέρει:
    «Δελτίο Τύπου: Σκηνές πολέμου στους Λόφους / Zabrdeny, Φλώρινα/Lerin - 14 Οκτώβριος 2008
    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ε.Ε.Σ. - Ουράνιο Τόξο εξέφραζε την ελπίδα ότι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι που αποφάσισαν την διεξαγωγή βολών στο πεδίο βολής Λόφων/Zabrdeny πήραν το μήνυμα από την καθολική αντίδραση των κατοίκων. Σ’ αυτό συνηγορούσε, άλλωστε και η εκ νέου υπόσχεση ότι για όσο διάστημα διαρκούσε η άσκηση, δεν θα πραγματοποιείτο ούτε μια βολή βαρέων όπλων.
    Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτοπονηριάς και θράσους (και φυσικά χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, ώστε να πιαστούν «στον ύπνο» οι κάτοικοι), άρματα μάχης εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά χθες στους δρόμους των Λόφων/Zabrdeny με προφανή στόχο να πραγματοποιήσουν τις βολές που δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα. Ήρθαν μάλιστα συνοδευόμενα από πολυάριθμες ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, με σκοπό να επιβάλλουν το «νόμο του ισχυρού» με καουμπόικες μεθόδους.
    Πότε επιτέλους θα γίνει σεβαστή η βούληση των κατοίκων των μακεδονικών χωριών που ζητούν εδώ και χρόνια την απομάκρυνση του εν λόγω πεδίου βολής και παίρνουν διαρκώς κοροιδία και βία ως απάντηση;
    Σε ποια άλλη χώρα- μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης γίνονται αυτά τα αίσχη; Πότε θα σταματήσει ο συνεχιζόμενος διεθνής διασυρμός της Ελλάδας;…
    Φτάνει πια! Αν και τώρα, μετά από όλα αυτά, δε σταματήσει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία αυτού του επαίσχυντου πεδίου βολής, τότε οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η εφημερίδα Αυγή στις 27/3/2009 μεταξύ άλλων γράφει:

    «..Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εξοχη αναλυση του Σαρρη που μιλαει για το Λαφαζανη και το πως κολλαει με το ΣΥΡΙΖΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=JJpxQ8NMhNo&eurl=http%3A%2F%2Fsyriza%2Dwatch%2Eblogspot%2Ecom%2F&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι τυχοδιώκτες,εθνομιδενιστες,τροτσκιστές,διεθνιστές του Σφύριζα, ξεσκεπάζονται πλέον πλήρως σαν ένα κόμμα τυχάρπαστων και ηλιθίων αριστεριστών με φονταμενταλιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Οι πραγματικοί Άθεοι τους έχουνε για φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.