16/7/09

Προκλητικοί πάλι οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Με την ευρωπαϊκή πορεία της Άγκυρας συνάρτησε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, το θέμα του Αιγαίου, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μπ. Οζούγκιερκιν, λέγοντας ότι «τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να λυθούν αν οι δύο χώρες αποδεχθούν ότι πορεύονται προς ένα συνεταιρισμό εντός της Ε.Ε.»

Είπε ακόμη ότι «θέματα στα οποία δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μπορούν να παραπεμφθούν σε τρίτες πλευρές», καθώς και ότι ήδη «υπάρχει συμφωνία σε κάποια ζητήματα στο Αιγαίο», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Επανέφερε, τέλος, τη γνωστή τουρκική πρόταση για «λύση-πακέτο», λέγοντας ότι εάν εξετάσει κανείς «τη δομή του διεθνούς δικαίου και τις σχετικές με το Αιγαίο διατάξεις του, αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν εξεταστεί στο σύνολό του».

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας υπενθύμισε ότι η τουρκική ένταξη βασίζεται στην εφαρμογή των κριτηρίων της Κοπεγχάγης και ότι «η εκπεφρασμένη βούληση των δύο κυβερνήσεων για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν συνάδει με την απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου συμπεριφορά που φθάνει στο σημείο υπέρπτησης ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη».

Ο εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας για παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να παράσχει πλήρη ενημέρωση σε σχέση με τη «συμφωνία» Ελλάδας και Τουρκίας για το Αιγαίο.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

12 σχόλια:

  1. Τί μαγειρεύει ἐν κρυπτῷ ἡ Ντόρα καί κατ' ἐπέκταση ἡ κυβέρνηση μέ τήν Τουρκία; Δέν εἶναι δύσκολο φαντάζομαι. Τί θέλει ἠ Τουρκία; Αὐτά πού θέλει ἡ Ντόρα θά τῆς τά δώσει. Εἶναι χολωμένη ἡ Ντόρα ἐπειδή τῆς ἐπιτίθενται σἐ αὐτήν καί στἠν οἰκογένειά της. Ἄς μή ἦταν βεβαρημένες ἀπό σκάνδαλα καί ἀποστασίες οἱ προσωπικές τους ἱστορίες, γιά νά μή τά περνούσανε αὐτά.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι θα του έλεγα πώς το μόνο πράγμα που συζητάμε είναι το ενδεχόμενο να ξαναπάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη με το καλό(έτσι κι αλλιώς θα την πάρουμε) και να πάνε να μαμηθούν...Και άν ξαναπεράσει δικό τους αεροπλάνο σε εναέριο χώρο Ελληνικό θα καταριφθεί αυτοστιγμής και να πάνε να μαμηθούν(2 φορές).Άν αντιδρούσε και μας απειλούσε θα του έλεγα πώς αυτός ξεκίνησε να λέει ανέκδοτα και μετά ακολούθησα κι εγώ και να πάει να μαμηθεί(3 φορές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη 10:32 τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη Θράκη;

    Και ο Λοβέρδος που είναι κολλητός με τον Πάγκαλο ας μας κάνει μία ειλικρινή περίληψη σχετικά με τον δεύτερο και τον Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για έναν συνεταιρισμό εντός ΕΕ; Κι αν δεν σας βάλουν παρ' όλες τις απειλές τoυ Dora για απεργία πείνας σε αντίσκηνο έξω από τα γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες και τις απειλές Pavlopoulos προς τον Σαρκοζί ότι θα τον... βρει μπροστά του αν βάλει εμπόδια στην Ευρωπαϊκή σας πορεία (σε ποια στάση όμως θα βρεθεί μπροστά του δεν μας είπε το Pavlopoulos) μη στεναχωριέστε. Εμείς είμαστε έτοιμοι και για συνεταιρισμό ΕΚΤΟΣ ΕΕ. Πάρτα όλα βεζύρη μου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Άλλωστε έρχεται και ο Γεώργιος ο Ευδαίμων και Περιχαρής σε λίγο (συνεπικουρούμενος υπό του Pan-Kάlos που δήλωνε αν η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη τότε ούτε η Ελλάδα είναι Ευρώπη) και αυτός να δείτε ησυχίες που θέλει...!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Rook είπα τί θα έλεγε ο οποιοσδήποτε Έλληνας και όχι αυτά που αποφασίζουν να χάσουμε οι πολιτικάντηδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΩΝ/ΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΣΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ...
    ΥΠΟΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ.....
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 60 ΜΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ....,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Κας ΨΑΡΟΥΔΑΣ-ΜΠΕΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ???????????????
    ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ?????????ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ...
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή διάφοροι λένε για τη Μπενάκη, να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα.

    Η Πρόεδρος έκανε το χρέος της. Εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή με τη μέγιστη δυνατή προβολή, για να προειδοποιήσει περί αντεθνικών σχεδιασμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά απορώ γιατί ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβετε μερικοί τι ήθελε να πει η Μπενάκη και την παρερμηνεύσατε τόσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Βίργκω η Τσουδερού ήταν αυτή που έδωσε τον Λάλα !!!
    Η Μπενάκη, κοτζάμ Πρόεδρος Βουλής, θα έπρεπε να είναι πιό σαφής και ευθεία στην καταγγελία των σχεδίων αυτών...
    Αλλιώς, έτσι φαίνεται να μας λέει ότι πρέπει
    να το πάρουμε απόφαση...
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιας και το ανέφερες Κίτσε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις κι άλλα για το θέμα αυτό,που τα στηρίζεις αυτά που λες για την Τσουδερού;εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι ηλίθιοι χειρισμοί οι δικοί μας έβαλαν σε υποψίες τους αμερικάνους και τον έπιασαν,ίσως ο κ.Καλεντερίδης-αν γίνεται και αν επιτρέπεται φυσικά- να μπορούσε να μας πει περισσότερα για το θέμα αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.