11/7/09

Ο Αταττούρκ και το «Τζαμί του Γκιουλ»

Η «Αφρίκα» αναφέρεται στο τζαμί που πρόκειται να αναγερθεί στο χώρο, όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οπως γράφει, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας της Τουρκίας θέλει να ξεκαθαρίσει τις διαφορές της στην Κύπρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ο στρατός ανεγείρει το μνημείο Ατατούρκ αμέσως μετά το κατοχικό οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, η υπό τον Γκιουλ πολιτική ηγεσία ανεγείρει τζαμί, το οποίο η εφημερίδα αποκαλεί «Τζαμί του Γκιουλ», επειδή αναγείρεται με κονδύλια της τουρκικής προεδρίας.

Σε σχόλιό της η εφημερίδα γράφει: «λέγεται ότι ο διοικητής ομιλεί την τουρκική και άρα μας καταλαβαίνει. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί όταν τους ζητάμε νοσοκομεία ανεγείρουν τζαμιά, όταν τους ζητάμε δρόμους κατασκευάζουν μνημεία και όταν θέλουμε δένδρα υψώνουν σημαίες;».

Ο λεγόμενος δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μπαρίς Μπουρτζού δήλωσε ότι η Λευκωσία δεν έχει ανάγκη τζαμιού και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για εντολή της Αγκυρας, προσθέτοντας ότι όποιος πληρώνει έχει και λόγο.

Η ανέγερση τζαμιού εγκρίθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρία του λεγόμενου δημοτικού συμβουλίου. Την πρόταση καταψήφισαν οι σύμβουλοι του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και την υπερψήφισε η πλειοψηφία, δηλαδή οι σύμβουλοι του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. «λέγεται ότι ο διοικητής ομιλεί την τουρκική και άρα μας καταλαβαίνει. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί όταν τους ζητάμε νοσοκομεία ανεγείρουν τζαμιά, όταν τους ζητάμε δρόμους κατασκευάζουν μνημεία και όταν θέλουμε δένδρα υψώνουν σημαίες;».


    να τ'ακούνε αυτά οι μουσουλμάνοι στην Θράκη, να μαθαίνουν τι εστί "μητέρα πατρίδα Τουρκία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.