3/7/09

Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου TGI

Τα ενεργειακά και συγκεκριμένα ο αγωγός TGI, που μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας θα μεταφέρει φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης, και οι εξελίξεις στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χθες στο Αζερμπαϊτζάν η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Μπακού με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, τον ομόλογό της, Ελμάρ Μαμαντιάροφ, τους επικεφαλής των κομμάτων και εκπροσώπους της αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ.

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι ο αγωγός TGI είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις δύο χώρες, ενώ ο κ. Μαμαντιάροφ τόνισε ότι το επίπεδο συμφωνίας για τον αγωγό αυτό είναι υψηλότερο σε σύγκριση με άλλα προγράμματα για μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη διαπραγματευτική διαδικασία και τη διεξαγωγή εποικοδομητικών συζητήσεων και επισήμανε την ανάγκη ασφάλειας και σταθερότητας στον νότιο Καύκασο. Πρόσθεσε ότι πρόθεση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ είναι να ενθαρρυνθεί περισσότερο ο διάλογος.
καθημερινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.