29/12/11

Τουρκία: 23 Κούρδοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 23 Κούρδοι χωρικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα ιρακινά σύνορα, ανακοίνωσε τοπικός βουλευτής, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP). Το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat κάνει λόγο για 28 νεκρούς, μεταξύ τους παιδιά.

Είκοσι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο χωριό Ορτασού, κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με τον Ερτάν Ερίς, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Σιρνάκ. Τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν το βομβαρδισμό χωρίς να αναφέρουν τον απολογισμό των θυμάτων.
Σύμφωνα με άλλον βουλευτή του BDP, τον Χασίπ Καπλάν, οι χωρικοί έκαναν λαθρεμπόριο και οι αρχές γνώριζαν ότι οι κάτοικοι του χωριού Ορτασού ζούσαν κυρίως από το λαθρεμπόριο.
Ο τουρκικός στρατός αντιμετωπίζει από το καλοκαίρι κλιμάκωση των επιθέσεων των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που χρησιμοποιούν τις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ, χώρα γειτονική, για να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον στόχων στο τουρκικό έδαφος, κοντά στα σύνορα.
Το ΡΚΚ που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες χώρες, ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα πριν από 27 χρόνια για την αυτονομία της νοτιοανατολικής και ανατολικής Τουρκίας, όπου επικρατεί το κουρδικό στοιχείο. Η κουρδική σύγκρουση στην Τουρκία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 45.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το στρατό.
www.kathimerini.com.cy





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.