29/12/11

Νομοσχέδιο αλά...γαλλικά ετοιμάζουν και οι Σέρβοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Νομοσχέδιο αλά...γαλλικά ετοιμάζουν και οι Σέρβοι της Βοσνίας-ΕρζεγοβίνηςΤα χνάρια της Γαλλίας ακολουθούν και οι σέρβοι της Βοσνίας, κάτι που αναμένεται να εξοργίσει περαιτέρω την Τουρκία. Το κόμμα SNSD του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι διέπραξαν παρόμοια γενοκτονία σε βάρος των Σέρβων στα Βαλκάνια.
Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι το κόμμα του, η Συμμαχία Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD), θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της χώρας που θα απαγορεύει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να συνταχθούμε με όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες στην καταδίκη της γενοκτονίας και θα καταθέσουμε σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο κ. Ντόντικ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μπάνια Λούκα.
Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας είπε ότι ο νόμος θα προβλέπει ποινές εναντίον εκείνων που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο κ. Ντόντικ υποστήριξε ότι ανάλογη γενοκτονία διαπράχθηκε σε βάρος Σέρβων την περίοδο διακυβέρνησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Ντόντικ είπε ότι προστατεύει μόνον τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και ότι ο ισχυρός ρόλος της στην περιοχή δεν είναι αποδεκτός.
Στην Τουρκία προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων με αφορμή την υπερψήφιση την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλική Βουλή του νομοσχεδίου περί ποινικοποίησης της άρνησης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.
http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά ο Ερντογάν τι υπερασπίζεται τι τιμή των Κούρδων ή τους ηθικούς αυτουργούς, αιρετικούς ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ, που διέλυσαν την ουτοπία ενός όνειρου!!!

    Αυτό έλειπε να δικαστή ο κάθε Ευρωπαίος ή Αφρικανός ή Αμερικάνος στρατευμένος έποικος της Παλαιστίνης, ΟΛΗ η ποινική ευθύνη για τη βαρβαρότητα κατά των αξιών της Ρέιτσελ από την Ολυμπία είναι των Νετανι-άδικa Σαρωτικών μπολντοζιέριδων.

    Στο κάτω κάτω ένα έγκλημα κατά τις ανθρωπότητας είναι πιο καταδικαστέο για τον ηθικό αυτουργό παρά για τον εκτελεστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.