31/12/11

Διεθνή έρευνα για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό ζητούν τουρκικές ΜΚΟ

Τη διενέργεια έρευνας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την τουρκική αεροπορική επιδρομή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 35 άμαχοι Κούρδοι, ζητούν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Οι οργανώσεις IHD και Mazlumder ανέφεραν ότι τα περισσότερα θύματα ήταν από 12 ως 18 ετών. Οι ΜΚΟ επικαλούνται την μαρτυρία ενός 19χρονου, του Χατζί Εντζού, που επέζησε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Είπε ότι η ομάδα των 40-50 ανθρώπων έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων και ζάχαρης με μουλάρια όταν δέχθηκε επίθεση καθώς περνούσε τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Το πολύνεκρο επεισόδιο, για το οποίο η κυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα, προκάλεσε κατακραυγή, διαμαρτυρίες και επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.
Η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία παραδέχθηκε πως οι νεκροί ήταν πολίτες που έκαναν λαθρεμπόριο και ο στρατός θεωρούσε τα θύματα αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί η υπόθεση.
«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα ανακοινώσουμε τα ευρήματά της στην κοινή γνώμη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς. «Αυτά τα γεγονότα μπορούν να συμβούν στον πόλεμο κατά του τρόμου», πρόσθεσε.
Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Είναι οφθαλμοφανές ότι το πουλόβερ του ΑΚΡ αρχίζει και ξηλώνεται,το γεγονός συμβαίνει λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση την Αρμενικής γενοκτονίας απο την Γαλλία είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί.
    Νομίζω ότι η Τουρκία έχει μπεί στον αστερισμό του καρκίνου.
    Γεγονότα και γκάφες που τα ξεπαιρνούσαν εύκολα σήμερα γίνονται ογκόλιθοι.
    Περαστικά τους και το μέλλον προβλέπεται μαύρο και άραχνο,το δε γλυκό θα δέσει μόλις σκάσει η φούσκα της οικονομίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.