30/12/11

Μοσάντ: Δεν απειλούν την ύπαρξή μας τα πυρηνικά του Ιράν

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, εκτίμησε ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί αναγκαστικά μια "υπαρξιακή απειλή" για το Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται από την εφημερίδα Haaretz.
"Αντιπροσωπεύει άραγε το Ιράν μια απειλή για το Ισραήλ; Οπωσδήποτε", δήλωσε ο
Ταμίρ Πάρντο στην ετήσια διάσκεψη των ισραηλινών πρεσβευτών την Τρίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

"Αλλά αν κάποιος πει ότι μια πυρηνική βόμβα στα χέρια του Ιράν αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή (για το Ισραήλ), αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχουμε παρά να κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε σπίτι μας. Δεν έχουν όμως έτσι τα πράγματα. Ο όρος 'υπαρξιακή απειλή' χρησιμοποιείται πολύ εύκολα", σημείωσε.


Πριν από δύο μήνες, ο πρωθυπουργός
Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στην Κνέσετ (Βουλή) ότι "ένα πυρηνικό Ιράν θα αποτελούσε μια τρομερή απειλή για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο όλο", προσθέτοντας: "Και βέβαια, αντιπροσωπεύει μια απειλή άμεση και σοβαρή και για μας επίσης".

"Μιλώντας ενώπιον των πρεσβευτών την Τρίτη, ο Πρόεδρος
Σίμον Πέρες δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει τις "απαντήσεις" για την ιρανική πυρηνική απειλή, επιβεβαιώνοντας ότι αντιπροσωπεύει "πρόβλημα για όλον τον κόσμο" και όχι μόνο για το εβραϊκό Κράτος.

Ο Πρόεδρος Πέρες, όπως και άλλοι ισραηλινοί ηγέτες, πρόσφατα, άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν αποκλείει τη στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.