29/12/11

ΝΔ: Ο Ευ. Βενιζέλος μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων

Την ικανοποίησή του για την έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συγκλονιστικές -όπως τις χαρακτηρίζει- καταγγελίες των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, εκφράζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας. Παράλληλα εκτιμά ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, τον οποίο κατηγορεί ότι «μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων».

«Είναι επιτακτική ανάγκη -ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία- να μάθουν όλοι οι πολίτες ποια "οργανωμένα συμφέροντα" και ποιοι "ποικιλώνυμοι εκφραστές τους" κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος», τονίζει ο κ. Τζαβάρας, επικαλούμενος τις φράσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων στην επιστολή παραίτησής τους.
«Ταυτόχρονα, όμως», συμπληρώνει, «είναι ανάγκη να δώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς, παρά το φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους, στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, «ακόμη πιο σοβαρά είναι τα ερωτήματα που αφορούν στον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο οποίος με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων Εισαγγελέων». «Και αυτό», όπως επισημαίνει, «τη στιγμή που ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου».
Γι αυτό εκτίμηση του τομεάρχη της ΝΔ είναι ότι ο κ. Τέντες αξίζει να συμπεριλάβει στην έρευνά του και τα ερωτήματα αυτά, καθώς «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας».
Πηγή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.