30/12/11

Oσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια-Τουρκοκύπριοι: το κοίτασμα είναι μικρό για τις ανάγκες της... Τουρκίας!

Τουρκοκύπριοι: το κοίτασμα είναι  μικρό για τις ανάγκες της... Τουρκίας!Ο επικεφαλής των θεμάτων ενέργειας και οικονομίας των συντηρητικών στα Κατεχόμενα αξιολόγησε το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ με βάση της ανάγκες της Τουρκίας και όχι της τουρκοκυπριακής κοινότητας.«Δεν είναι ειλικρινής» η αναφορά του προέδρου Χριστόφια πως θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου, δήλωσε ο «υπουργός» ενέργειας και οικονομίας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σουνάτ Ατούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», ο κ. Ατούν ανέφερε ότι προηγουμένως είχε ανακοινωθεί διαφορετική ποσότητα του κοιτάσματος, υποστηρίζοντας ότι «αν δει κάποιος τις ποσότητες φυσικού αερίου στον κόσμο, η ποσότητα που εντόπισε η Noble δεν τους επιτρέπει να έχουν τόσο σημαντική επιρροή στην διεθνή αγορά ενέργειας».
Αυτή η ποσότητα, συνέχισε, μπορεί να είναι σημαντική για την κάλυψη των αναγκών των Ελληνοκυπρίων, «αλλά για μεγάλες γεωγραφικά χώρες όπως η Τουρκία, καλύπτουν τις ανάγκες το πολύ μιας τριετίας», είπε και ισχυρίστηκε ότι «και για την ΕΕ ακόμα δεν έχει κανένα νόημα».
Σύμφωνα με τον κ. Ατούν, στο ενδιαφέρον των Ελληνοκυπρίων για την ενέργεια «υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο» και κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να «εξασφαλίσει το συμφέρον της στο κυπριακό και να επωφεληθεί μονομερώς».
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.