29/12/11

Τουρκία: Επανέρχεται στις δηλώσεις Γιλμάζ η "Μπίργκιουν"

Επανέρχεται η τουρκική εφημερίδα «Μπίργκιουν» στο σημερινό της φύλλο στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών στην Ελλάδα από πρόσωπα που χρηματοδοτούντο μέσω μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης, γράφοντας πως ο συντάκτης της συνέντευξης δηλώνει «είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ».


«Ο Γιλμάζ τρεις μέρες (!) μετά τη δημοσίευση της είδησης ανέφερε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του», γράφει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της στην πρώτη σελίδα. Η «Μπίργκιουν» αναφέρει ότι «η δήλωση του Γιλμάζ ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν αντίποινα, ξεσήκωσαν την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Ελλάδας ζήτησαν αποζημίωση. Ο Γιλμάζ είπε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, αλλά ο Ενβέρ Άισεβερ λέει "είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ"».

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «αν κάναμε λάθος ερευνήστε», έκφραση που παραπέμπει εννοιολογικά σε δύο πράγματα. Πρώτον, στην κλασσική επιγραφή που υπάρχει σε πολλά υπηρεσιακά αυτοκίνητα στην Τουρκία που συνοδευόμενη από τηλεφωνικό αριθμό καλεί τους περαστικούς να καλέσουν τον αριθμό σε περίπτωση λάθους του οδηγού. Δεύτερον, στην υπόνοια ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί η συνομιλία του Γιλμάζ με τον δημοσιογράφο, αφού οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται. Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος έχει δηλώσει ότι δεν είχε καταγράψει τη συνομιλία.

Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Αχ κύριε Αισεβέρ.
    Δεν λυπάσαι τη ζωή σου,τα έβαλες με τον Γιλμάζ και την μαφία.
    Το βλέμμα του μόνο, δεν σου έδειξε τίποτα, ελπίζω να μην πάθεις κανένα ατύχημα,τροχαίο,πέσιμο,κ.λ.π.
    Να είσαι καλά μαθαίνουμε και μεις κάτι από σας.
    Που να μάθουμε από δικές μας πηγές,που έχουμε σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.