29/12/11

Μιλιέτ: Δύο ομάδες πυρπόλησαν τα ελληνικά δάση ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Συνέχεια στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για τους εμπρησμούς δασών στη χώρα μας από Τούρκους πράκτορες, δίνει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Μιλιέτ».
Μιλιέτ: Δύο ομάδες πυρπόλησαν τα ελληνικά δάση
Όπως γράφει ο Τζαν Ντουντάρ, σε μυστική έκθεση που είχε συντάξει ο διευθυντής του γραφείου του Μ. Γιλμάζ, στην οποία επιβεβαιώνονται οι πυρκαγιές σε ελληνικά δάση, η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και μία επίθεση σε στρατόπεδο στη Λαμία.
Ο δημοσιογράφος συνδέει τους εμπρησμούς με την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας «για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών» στο ελληνικό έδαφος.
«Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαϊές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες», γράφει ο δημοσιογράφος.
Ο Τ. Ντουντάρ υποστηρίζει ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός».Όπως αναφέρει, το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα, πάντα κατά τη «Μιλιέτ», σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.
Μία άλλη τουρκική εφημερίδα, η «Βατάν», αναφέρεται σε έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα», η οποία βρέθηκε μετά τη σύλληψη του μέλους της Εργκένεκον Ντογού Περίντσεκ.
Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο στη Λαμία και κάνει λόγο για φωτιές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος και εκρήξεις στην Κρήτη.
http://www.ethnos.gr

Ο τουρκικός Τύπος αποκαλύπτει μυστική έκθεση του γραφείου Γιλμάζ
Αναφέρεται στην παραδοχή ότι Τούρκοι έκαιγαν τα ελληνικά δάση
Ο τουρκικός Τύπος αποκαλύπτει μυστική έκθεση του γραφείου Γιλμάζ
«Καυτή συνέχεια» στις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών δίνει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ». Ο Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφος της εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση που είχε συντάξει ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επιβεβαιώνονται τόσο οι πυρκαϊές σε ελληνικά δάση και η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο, όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία. Μάλιστα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως π.χ αντίποινα από άλλες χώρες.
Ο κ. Ντουντάρ πραγματοποιεί επίσης ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος. Ο τούρκος αρθρογράφος επισημαίνει ότι «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαϊές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» εξηγεί.
Η ΜΙΤ ανέφερε πως «αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος, ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά» θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη».
Ο κ. Ντουντάρ συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα, πάντα κατά τη «Μιλιέτ», σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Βατάν» αναφέρεται εκτενέστερα στην ύπαρξη έκθεσης που περιγράφει τη δράση του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα επισημαίνει έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, για το διαβόητο σκάνδαλο Σουσούρλουκ. Στην έκθεση του υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση περιλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράσης της οργάνωσης Εργκένεκον.
Η έκθεση βρέθηκε μετά τη διάρκεια της σύλληψης του μέλους της Εργκένεκον Ντογού Περίντσεκ. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στη Λαμία. Εκεί, πάντοτε σύμφωνα με την έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, για αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.
http://www.vimagazino.gr/

2 σχόλια:

  1. «Είδα Τούρκους να καίνε τη Χίο!»

    Tα ανέφερε τότε αρμοδίως, όπως λέγαμε και στον στρατό, ή τα λέει τώρα; Από το άρθρο, δεν βγαίνει καθαρά.

    Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Τούρκοι έκαιγαν, αλλά χρειάζονται στοιχεία για να προχωρήσει κανείς στην απαίτηση αποζημιώσεων, όπως έγραψα και αλλού και αυτά φοβούμαι ότι δεν υπάρχουν. Πόσα εκατομμύρια λαθρομεταναστών έχουν μπει από την Τουρκία και εξακολουθούν να μπαίνουν; Πόσοι απ' αυτούς είναι πράκτορες της ΜΙΤ, ή επιστρατεύονται απ' αυτήν εδώ, στην Ελλάδα;

    Υπάρχει κράτος, μέσα στο οποίο υπηρεσίες άλλου κράτους να μπορούν να δράσουν τόσο ανεξέλεγκτα, όσο στην Ελλάδα;

    Ολίγον άσχετο, αλλά θα το αναφέρω: Καλά έκανε χθες ο Σάββας στις "Ανιχνεύσεις" και ανέφερε πάλι τα του τουρκικού "προξενείου" Κομοτηνής. Είναι άλλο ένα δείγμα ασύδοτης δράσης ξένων πρακτόρων στην Ελλάδα και η Αθήνα σφυρίζει κλέφτικα. Έχω την αίσθηση ότι βοηθά στην κοσοβοποίηση της Θράκης, ή λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ο Σάββας είναι χέλι: τη μία σκληρός και αδυσώπητος, την άλλη φιλοσοφίζων πίσω από τα γυαλιά του - σκέτος χαμαιλέων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.