29/12/11

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο ΤΡΙΣΕ.Αλλαγές στην εθνική κυριαρχία


Επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας ζητεί με άρθρο του στο Ρόιτερ΄ς ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην πορεία για την ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι αναγκαίος ο έλεγχος των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών, αλλά και η απευθείας από την ευρωζώνη διαμόρφωση των δημοσιονομικών πολιτικών των χωρών που αποτυγχάνουν στους στόχους τους.
Καθώς κάτι τέτοιο προσκρούει στην έννοια της εθνικής κυριαρχίας, κατά την άποψή του αυτή πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τρισέ θεωρεί αναγκαία και την επαναδιατύπωση της πρότασης για δημιουργία ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, που θα επιβλέπει τις δημοσιονομικές πολιτικές και τις πολιτικές ανταγωνισμού και θα επιβάλλει τις πολιτικές στις χώρες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Αναφέρει μάλιστα ότι θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί τη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Γερουσία και σημειώνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είχε τον ρόλο της Κάτω Βουλής.

Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να γίνει η εκτελεστική εξουσία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποτελέσει τη δικαστική εξουσία.
http://www.elzoni.gr/html/ent/162/ent.17162.asp 

3 σχόλια:

  1. Βρέ καλώς τα παιδιά,βρέ καλώς τα 3-0.

    Ότι γουστάρεις Τρισέ,μπές στο μαγαζί και κλείστο,μην αφήσεις τίποτα.

    Και μην ενοχλείστε απο την παρουσία μας,δεν ενοχλούμε εμείς.

    Οι άνθρωποι δεν είναι συνομώτες,το λένε ξεκάθαρα αυτό που θέλουν να κάνουν,για εμάς,χωρίς εμάς,αλλά με τα δικά μας λεφτά,τη δική μας πατρίδα,το δικό μας πλούτο,τα δικά μας παιδιά κλπ.

    ΕΜΕΙΣ,κληρονομήσαμε κράτος και θα παραδώσουμε κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφάντρα μας,θα σου βάλουμε και σώς να γλιστράει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο συνονθύλευμα του ΣΥΝ-ΤΑΓΜΑ-του-λόγου, ή κανένας ειδήμονας θα μας εξηγεί τα στοιχεία που προσδιορίζουν την σύσταση μια ιδιοκτησίας σε αντιδιαστολή με την ανεξαρτησία ενός κράτους! που είναι και προϋπόθεση για ΔΙΑΛΟΓΟ ελεύθερης βούλησης του νομοθέτη! και το σεβασμό στη προστασία εφαρμογή και τήρηση των νόμων του ευνομούμενου της Εκκλησίας του Δήμου από πολιτικοβάτες και δικαιοβάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.