29/12/11

Αποστάσεις Φαήλου από Δήμα για τον Γιλμάζ


Την χαμηλών τόνων στάση του υπουργού Εξωτερικών απέναντι στις αποκαλύψεις του Γιλμάζ σχολίασε με δεικτικό τρόπο ο Φαήλος Κρανιδιώτης.«Υπάρχει η θεωρία της εξημέρωσης του θηρίου, υπάρχουν όμως θηρία που δεν εξημερώνονται και τα οποία αν τα ταΐζεις τους ανοίγει η όρεξη. Αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει είναι εμείς να προσφύγουμε στα διεθνή όργανα, στα διεθνή δικαστήρια, να ζητήσουμε αποζημιώσεις, παράδειγμα για αυτές τις πυρκαγιές που αναφέρθηκε ο Γιλμάζ, υπάρχουν οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους, απλούς πολίτες, πυροσβέστες στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των πυρκαγιών. Γεννιούνται τεράστια ζητήματα νομικά διεθνούς δικαίου, και προσφυγής σε διεθνή όργανα, κατά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Φαήλος Κρανιδιώτης παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την μέχρι τώρα στάση του Σταύρου Δήμα.


Οι επισημάνσεις του, μάλιστα, έγιναν 24 ώρες πριν από την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Σταύρος Δήμας μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ότι υπήρχαν μυστικά κονδύλια για αντίποινα σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες προέβη σε διάβημα στην Άγκυρα και ζήτησε διευκρινίσεις.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποστήριξε επίσης ότι «στην Τουρκία, το παρακράτος δεν εδρεύει σε μπαρ του υποκόσμου και σε στέκια που συχνάζουν οι παράνομοι, το παρακράτος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο επιτελείο, στις πρεσβείες, στα προξενεία, στα αστυνομικά τμήματα, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν. «Πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές, να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση του Α. Σαμαρά η οποία να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και πιστεύω ότι θα δώσει κάποιες λύσεις» είπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
http://www.real.gr/

18 σχόλια:

  1. Αυτά είναι τα αποτελέσματα,όταν ένα κράτος έχει πάρει έξι ''δόσεις''.

    Να ρωτήσω ευθέως λοιπόν,έπεσε τηλέφωνο; Μας ζήτησε κανένας να μετριαστούν οι αντιδράσεις; Έχει κάποια σχέση ο τρόπος που λειτουργεί ο νέος ΥΠΕΞ με την επιδείνωση των σχέσεων μας με τη Ρωσία; Με ΑΦΟΡΜΗ τον Εφραίμ;

    Λέω,μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «στην Τουρκία, το παρακράτος δεν εδρεύει σε μπαρ του υποκόσμου και σε στέκια που συχνάζουν οι παράνομοι, το παρακράτος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο επιτελείο, στις πρεσβείες, στα προξενεία, στα αστυνομικά τμήματα, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας»

    Η διαφορά με μια άλλη γνωστή μας χώρα ποιά είναι;

    Ότι στην Τουρκία δεν εξυπηρετούν αλλοδαπά συμφέροντα αλλά για το όποιο κρίνουν ως στρατηγικό εθνικό τους συμφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [...] Παρότι ο νόμος για την σύσταση της Οικονομικής Εισαγγελίας, της δίνει το προνόμιο της ανεξαρτησίας στην επιλογή των στελεχών αυτών, τελικώς -σύμφωνα με πληροφορίες- από το υπουργείο τούς προσφέρθηκαν τέσσερις ή πέντε νεαροί υπάλληλοι όλοι και όλοι –που θεωρούνταν και εύκολα «ελέγξιμοι» από τους μηχανισμούς του υπουργείου. [...]
    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=168091

    Ο "Δούρειος Ίππος" της διαφθοράς
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=443582&cid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θαυμάζω την συγγραφική δεινότητα του κ. Κρανιδιώτη, τις απόψεις του με τις οποίες ενίοτε συμφωνώ και το γεγονός ότι είναι Καταδρομέας με κάνει να τον εκτιμώ ιδιαίτερα.

    Υπάρχουν όμως πολλές παράμετροι που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των χωρών.

    Οι τούρκοι ακολουθούν ενάντι μας καθαρά επιθετική επεκτατική πολιτική.

    Η Ελλάς, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    Ήγουν να μην εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα, να μην εξοργίσει τους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας ή του Σταίητ Ντηπάρτμεντ και να ευχαριστήσει τους δυστυχείς ιθαγενείς αυτής της χώρας.

    Γενικά, οι πολιτικοί "μας", προσπαθούν να "περάσουν καλά", δηλαδή ήσυχα, κατά την διάρκεια της εκάστοτε χρονικής περιοδού που κυβερνούν αυτοί.

    Φαίνεται ότι ακολουθούν την γραμμή του "Ο εξυπνώτερος υποχωρεί", όπως λένε οι Γερμανοί “Der klügere gibt nach!”.

    Άλλες, σοβαρότερες ενέργειες που ζητά ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και εμείς οι άλλοι, προϋποθέτουν σοβαρή και μακρόχρονη προετοιμασία σε διακομματικό επίπεδο.

    Δεν νομίζω ότι οι πολιτικοί "μας" έχουν τέτοιες δυνατότητες ή ότι ενδιαφέρονται να τις δημιουργήσουν.

    Μάλλον θέλουν να "περνούν καλά" ....

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό λέω κι εγώ, (..υπάρχουν όμως θηρία που δεν εξημερώνονται και τα οποία αν τα ταΐζεις τους ανοίγει η όρεξη..) ίσως κι ο Κρανιδιώτης θέλει να τα πεθάνει ταΐζοντάς, τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ δια της σιωπής της των κύνων βούλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά,δυστυχώς όμως όχι καλά, κύριε Φαήλο μας, με υγεία.
    Σας ερωτώ επί τι ευκαιρία,είστε σίγουρος ότι βρίσκεστε στο σωστό κόμμα,σήμερα.
    Πριν απαντήσετε κύριε φαήλο , σας λέω ότι εκτέθηκα κατά κάποιο τρόπο ψηφίζοντας τον κ Σαμαρά για την ηγεσία του στην νέα δημοκρατία.
    Περίμενα διαφορετική πολιτική που να πείθει από αυτόν,περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία-αποφασιστικότητα,όσον αφορά τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής-εσωτερικής πολιτικής.
    Αντί αυτού όμως,τον κατάφερε ο κύριος κωλοτούμπας,και τον έχωσε βαθιά στα σκατά, συγνώμη για την έκφραση, του τερατουργήματος, κυβέρνησης προδοτών-τραπεζιτών-Αμερικανότουρκων επίορκων πολιτικών.
    Μπορείς εμένα τον αδαή,της υψηλής πολιτικής ραπτικής,και της προδοσίας του Ελληνικού λαού,να με πείσεις.
    Ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος.
    Και ότι είσαι εκεί σε αυτό το κόμμα ,όπου τελικά δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα, στον Ελληνικό λαό.
    Αφού ο Αρχηγός απέδειξε ότι άγετε και φέρεται,ακόμα και από αυτόν τον Αρχηπροδώτη κωλοτούμπα.
    Που ποιος ξέρει, τι αποκόμισε για την συμμετοχή του σε αυτήν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προδοσία κατά της χώρας μας.
    Θα απαντήσεις σε έναν άσημο Έλληνα πολίτη επικριτή σου,ευχαριστώ.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν τα λόγια, χωρίς αποδείξεις, ακόμη κι ενός πολιτικού (πρέπει να κληθεί να αποδείξει τα λεγόμενά του, αλλά εν τω μεταξύ, τα έχει ανασκευάσει), μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν αξιόπιστο κριτήριο, για την προσφυγή της Ελλάδος κατά της Τουρκίας οπουδήποτε. Ο Κρανιδιώτης, που υποστηρίζει μία τέτοια ενέργεια, πρέπει, σαν νομικός, να μας πει αν μπορεί να στηριχθεί.

    Αλλά τι τα θέλετε; Εδώ είχαν συλληφθεί πράκτορες της ΜΙΤ, σε διάφορα χρονικά διαστήματα, με αποδεικτικό υλικό και τι κάναμε; Απολύτως τίποτε.

    Παρακολούθησε κανείς τις "Ανιχνεύσεις" χθες στις 23.00 στην ΕΤ3; Μια χαρά τα είπαν και ειδικά ο Σάββας ήταν διαφωτιστικότατος.

    ___________________________

    Σάββα, τα συγχαρητήριά μου και σε σένα και στους άλλους κυρίους, η εκπομπή είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist

    Την εκπομπή που λές την πέτυχα λίγο στο τέλος της,κατά λάθος.

    Μια ενημέρωση απο μέρους σου Σάββα θα την ήθελα η αλήθεια,ήθελα να την παρακολουθήσω την εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .. «στην Τουρκία, το παρακράτος δεν εδρεύει σε μπαρ του υποκόσμου και σε στέκια που συχνάζουν οι παράνομοι, το παρακράτος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο επιτελείο, στις πρεσβείες, στα προξενεία, στα αστυνομικά τμήματα, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκία

    Και αναρωτιόμουν πιο κράτος αντέγραφαν οι δικοί μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει είναι εμείς να προσφύγουμε στα διεθνή όργανα....

    Καλό στην θεωρία αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να έχουμε Ελληνες και όχι έλληνες που να πιστεύουν στην πατρίδα και να μη πουλάνε την εθνική κυριαρχία και τις βραχονησίδες σαν παλιό βράχια στην μέση του πουθενά.
    Επίσης θα πρέπει να έχουμε και ένα ισχυρό λόμπι με το οποίο να συντασσόμαστε, συνεργαζόμαστε.
    Και τέλος να έχουμε λιγότερα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία για να μαθαίνουμε έστω και λίγο , κάποιες αλήθειες όσο και αν πονάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστίνα,

    >Και αναρωτιόμουν πιο κράτος αντέγραφαν οι δικοί μας ...<

    Όσο κι αν σε στενοχωρήσω, η Ελλάδα δεν αντιγράφει ούτε σ' αυτό την Τουρκία. Γενικά, το άπραγο, διαλυμένο, ψοφοδεές και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, ουδεμία σχέση έχει με το τουρκικό. Κακά τα ψέμματα.

    Όσον αφορά στις προσφυγές, εκτός αυτών που λες, χρειάζονται στοιχεία (βλέπε σχόλιό μου 4:07 μ.μ.), τα οποία δεν υπάρχουν. Ο Γιλμάζ είπε-ξείπε, πώς αποδεικνύονται αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nativist

    Τέτοιες καταστάσεις γνωρίζεις καλύτερα από μένα δεν αποδεικνύονται διότι οι μετέχοντες συνήθως ''εξαφανίζονται'', εκτός αν επιτρέψεις στην ΕΥΠ να κάνει την δουλειά της χωρίς παρεμβολές... αλλά στην Ελλάδα έχουμε παντού εφιάλτες...

    Oπως λέει και ο ανακοντα ινφογνωμων manual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστίνα,

    Πιθανότατα έχεις δίκιο, οπότε και η πρόταση Κρανιδιώτη είναι ουτοπική. Θα έπρεπε, ... αλλά δεν γίνεται, οπότε τι το συζητάμε;

    Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (και μη χειρότερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kι ένα τελευταίο, Χριστίνα:

    "«Πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές, να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση του Α. Σαμαρά η οποία να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και πιστεύω ότι θα δώσει κάποιες λύσεις» είπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης."

    Όταν κάποιος βλέπει σαν σωτηρία απλώς την αλλαγή κόμματος, θα πει πως δεν διδάχτηκε τίποτε όλα αυτά τα 37 χρόνια και δεν είναι να το παίρνεις στα σοβαρά.

    Καλή Χρονιά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Δημοσιογράφος κ. Λυγερός δίνει 6 μήνες μόνο σε κυβέρνηση ΝΔ.

    Πιστεύει κανείς, πως τα διάφορα ΠΑΜΕ και ήρθαμε ή τα σύριζα μύριζα και δεν συμμαζεύεται ή ακόμη τα φέουδα της ΝΔ, θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τον Σαμαρά για να λειτουργήσει σαν Ελληνική κυβέρνηση;

    Αφήστε τα διάφορα άλλα καθιδρύματα του Εξωτερικού ......

    Ο ΓΑΠ μας κατέστρεψε!

    Αντε να δούμε τι θα δούμε το 2012!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Nativist. Ας είναι όλοι όσοι νοιάζονται γι αυτή την πατρίδα καλά μήπως και δει μια άσπρη μέρα χωρίς να περιμένει να χιονίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.