30/12/11

Παρίσι: Παραδόθηκε ισλαμιστής που απείλησε να σκοτώσει δημόσια υπάλληλο

Le Parisien (Fred Dufour).Ένας 25χρονος μουσουλμάνος τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία παραδόθηκε μόνος του χθες σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού. Οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον διαπληκτισμό του με υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας την οποία απείλησε να σκοτώσει όταν εκείνη ζήτησε από την γυναίκα του που φορούσε μπούρκα, να...αποκαλύψει το πρόσωπό της.
Την περασμένη Δευτέρα, ο 25χρονος και η 23χρονη σύζυγός του, που φορούσε μπούρκα (η χρήση της οποίας έχει απαγορευθεί στους δημόσιους χώρους) προσήλθαν στο ταμείο οικογενειακών επιδομάτων (CAF) του 19ου διαμερίσματος του Παρισιού.
Οι δυο νέοι δεν δέχθηκαν να αφαιρεθεί η μπούρκα για να εισέλθουν στα γραφεία. Τότε παρενέβη η υπεύθυνη του υποκαταστήματος και «διαπραγματεύτηκε» με την 23χρονη, ώστε να δείξει μόνο το πρόσωπό της στο γκισέ και να διαπιστωθεί η ταυτότητά της.
Το ζευγάρι όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, αλλά αντιθέτως ο σύζυγος προσέβαλε την υπάλληλο και απείλησε μάλιστα να την σκοτώσει, απαγγέλλοντας ταυτόχρονα στίχους από το Κοράνι.
Η υπάλληλος υπέβαλε μήνυση, ενώ μετά από έρευνα, προέκυψε ότι ο 25χρονος ήταν καταγεγραμμένος στις λίστες της DCRI (Κεντρική Εσωτερική Διεύθυνση Πληροφοριών) ως μέλος ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος.Ο ισλαμιστής παραδόθηκε στην αστυνομία. Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.