30/12/11

Παρίσι: Παραδόθηκε ισλαμιστής που απείλησε να σκοτώσει δημόσια υπάλληλο

Le Parisien (Fred Dufour).Ένας 25χρονος μουσουλμάνος τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία παραδόθηκε μόνος του χθες σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού. Οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον διαπληκτισμό του με υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας την οποία απείλησε να σκοτώσει όταν εκείνη ζήτησε από την γυναίκα του που φορούσε μπούρκα, να...αποκαλύψει το πρόσωπό της.
Την περασμένη Δευτέρα, ο 25χρονος και η 23χρονη σύζυγός του, που φορούσε μπούρκα (η χρήση της οποίας έχει απαγορευθεί στους δημόσιους χώρους) προσήλθαν στο ταμείο οικογενειακών επιδομάτων (CAF) του 19ου διαμερίσματος του Παρισιού.
Οι δυο νέοι δεν δέχθηκαν να αφαιρεθεί η μπούρκα για να εισέλθουν στα γραφεία. Τότε παρενέβη η υπεύθυνη του υποκαταστήματος και «διαπραγματεύτηκε» με την 23χρονη, ώστε να δείξει μόνο το πρόσωπό της στο γκισέ και να διαπιστωθεί η ταυτότητά της.
Το ζευγάρι όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, αλλά αντιθέτως ο σύζυγος προσέβαλε την υπάλληλο και απείλησε μάλιστα να την σκοτώσει, απαγγέλλοντας ταυτόχρονα στίχους από το Κοράνι.
Η υπάλληλος υπέβαλε μήνυση, ενώ μετά από έρευνα, προέκυψε ότι ο 25χρονος ήταν καταγεγραμμένος στις λίστες της DCRI (Κεντρική Εσωτερική Διεύθυνση Πληροφοριών) ως μέλος ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος.Ο ισλαμιστής παραδόθηκε στην αστυνομία. Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.