30/12/11

Τα Μεμέτια κρύωναν και άναβαν φωτιές στην Ελλάδα

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ποιος εξεπλάγη απ’ όσα είπε ο Γιλμάζ για τον ανορθόδοξο πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της χώρας μας και με εμπρησμούς; Ίσως ο Ριχάρδος Σωμερίτης, ο Ανδριανόπουλος (ζει ρε παιδιά αυτή η ψυχή;), τα δύο τρίτα του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι καθηγηταράδες που παίζουν τις λίλιζες εν Κολωνακίω, στο Πάντειο και αλλαχού. Φοβερή «αποκάλυψη». Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτοαναφλέγονται οι ερωτευμένες κουκουνάρες.

Το “Μεμέτης”, για να μην παρεξηγηθεί καμμιά πολιτικά ορθή ψυχή, βγαίνει εκ του ονόματος Μεχμέτ. Μεχμετζίκ κιόλας, δηλαδή «μικρό Μεχμέτ» αποκαλούν οι Τούρκοι τον φαντάρο, κάτι σαν «Μεχμετάκο» δηλαδή. Πως λέγανε οι παλιοί τους νεοσύλλεκτους «Γιαννάκια» εκ του Γιάννης; Αυτή η μπασκλασαρία που πάει γήπεδο, πίνει φραπόγαλα και ψηφίζει, ο Λαός, λοιπόν, Μεμέτια αποκαλεί τους Τούρκους. Σε όποιον δεν αρέσει, τα παράπονα του στον Κορυδαλλό, την Καλαμαριά, τον Πειραιά, την Δράμα, στα χωριά κλπ, εκεί που ζουν οι κανονικοί άνθρωποι, όσοι δεν παίρνουν γραμμή από τις αναλύσεις του συγκροτήματος.
Λοιπόν τα μεμέτια, κι εννοώ το δοβλέτι με όλα του τα σέα, γιατί από αυτό υποφέρουν και οι απλοί Τούρκοι, ήτοι κυβέρνηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Στρατοχωροφυλακή, ΜΙΤ, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κλπ, το παρακράτος το έχουνε μαζί με το κράτος. Σαν σαμπουάν με κοντίσιονερ. Δύο σε ένα. Στην ισλαμοφασιστική «δημοκρατία» του Ερντογάν που καταπίνει Κούρδους κι ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και επί του καλογυαλισμένου ένστολου κεμαλισμού, οι «καρφίτσες», οι τραμπούκοι, οι φονιάδες και οι κάθε λογής μπράβοι, ναρκέμποροι και δουλέμποροι, είναι τόσο ταυτισμένοι με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, που είναι σαν να προσπαθείς να ξεχωρίσεις το σκόρδο από το τζατζίκι.
Ο Τσατλί, τα θύμησε κι ο Σάββας Καλεντερίδης προχθές, ήταν ένα καλό παλικάρι που πριν χρόνια το πήρε ο Μωάμεθ κοντά του για να τρώει πιλάφι και μέλι από τα χέρια των ουρί. Διότι ο Τσατλί, που σκοτώθηκε σε τροχαίο μαζί με κάτι αστυνομικούς, μια αλανιάρα κι ένα βουλευτή νομίζω, είχε προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον «τουρκισμό». Φονιάς εχθρών της Τουρκίας, εμπρηστής ελληνικών δασών αλλά ως ανταμοιβή του είχε εξασφαλίσει κάτι ψιλομπίζνες. Εμπόριο πρέζας και όπλων, τα οποία διακινούσε με θαυμαστή ασφάλεια χάριν της συνέργειας των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στο εξωτερικό και των Ακολούθων Άμυνας. Με τους διπλωματικούς σάκους το καλόπαιδο πήγαινε κι έφερνε ηρωίνη και κουμπούρια. Αυτά που κονόμαγε ήταν μέρος της αμοιβής του από τις άλλες, τις «εθνικές» υπηρεσίες του. Λέγεται ότι αυτός δολοφόνησε τον Αγκοπιάν στο Φάληρο, τον φερόμενο ως αρχηγό του ASΑLA, του Μυστικού Στρατού για την Απελευθέρωση της Αρμενίας, μιας περίεργης οργάνωσης που είχε κάνει και τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γαλλία, που μάλλον εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Τουρκίας και δυσφημούσαν τον αρμενικό αγώνα για αναγνώριση της Γενοκτονίας και απελευθέρωση των αρμενικών εδαφών, που ακόμη κατέχει η Τουρκία. Ο Τσατλί βέβαια, εκτός από εκτελεστής έβαζε και φόκο σε ελληνικά δάση καθ΄ ομολογίαν του. Επαιρόταν γι’ αυτό.
Η Τουρκία λοιπόν ξέρουμε από παλιά ότι χρησιμοποιεί τέτοια μέσα. Τον Μάρτιο του 1994 ο φίλος μου και νεομάρτυρας του Ελληνισμού, Θεόφιλος Γεωργιάδης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία, λίγο μετά την επιστροφή του από το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Κουρδικό ζήτημα, που είχε οργανώσει στις Βρυξέλλες, αν θυμάμαι καλά. Άφησε τρία ορφανά…
Στα γεγονότα του 1996 στην Κύπρο, κατά τις κινητοποιήσεις των μοτοσυκλετιστών, όταν δολοφονήθηκαν ο Τάσος Ισαάκ κι ο Σολωμός Σολωμού, οι κατοχικές δυνάμεις είχαν μεταφέρει από την Τουρκία Γκρίζους Λύκους, που συμμετείχαν στο λυντσάρισμα άοπλων Ελλήνων διαδηλωτών.
Θυμάμαι δε πριν χρόνια από τις εφημερίδες κι ένα άλλο περιστατικό. Συνελήφθη στη Χίο Τούρκος για εμπρησμό. Δικαιολογήθηκε ότι άναψε φωτιά γιατί κρύωνε ο Μεμέτης. Λεπτομέρεια; Ήταν Αύγουστος. Ο κρυουλιάρης Τούρκος είχε μαζί του κι ένα χαρτοφύλακα με αρκετό χρήμα. Δικάστηκε, εξαγόρασε την ποινή με τα φράγκα του χαρτοφύλακα κι έγινε λαγός. Ωραίο, ε;
Σε άλλες περιπτώσεις για κατασκοπεία κι άλλες βρομοδουλειές, ακολουθούν άλλη τακτική. Προσλαμβάνουν …τουρίστες. Τους πληρώνουν τις διακοπές, τους δίνουν και μια έξτρα αμοιβή και τους αναθέτουν αποστολή. Φίλος μου Αξιωματικός του Στρατού σε νησί του Αιγαίου είχε μπαγλαρώσει Ολλανδό τουρίστα, που τράβαγε φωτογραφίες. Όταν εμφανίσανε το φιλμ, εκτός από στρατόπεδα είχε φωτογραφίσει κι όλους τους κατάλληλους αιγιαλούς αποβάσεως, με λεπτομέρειες.
Τις δύσκολες δουλειές βέβαια, όπως δολοφονίες κι εμπρησμούς τις αναλαμβάνουν κανονικά πρακτόρια και παρακρατικοί που παίρνουν εντολές από το τουρκικό κράτος κι έχουν εξασκηθεί επί μακρόν σε βάρος των Κούρδων.
Θα θυμίσω και την «εξάρθρωση» πριν λίγα χρόνια της Τουρκικής Χεζμπολλάχ. Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση «μυστηριωδώς» στρεφόταν κυρίως κατά Κούρδων και φιλελεύθερων Τούρκων που αμφισβητούσαν τους θεμελιώδεις μύθους του κεμαλισμού. Ήταν δημιούργημα των Υπηρεσιών, ελεγχόταν από το Γενικό Επιτελείο κι όταν χάθηκε ο έλεγχος της, τότε αναγκάστηκαν να της βάλουν χέρι. Σημειωτέον ότι είχαν σπίτια – φυλακές όπου βασάνιζαν ανθρώπους, τους σκότωναν κι ενίοτε τους έθαβαν στα υπόγεια.
Θα σας πω λοιπόν με δάκρυα ένα μυστικό, κατόπιν των ανωτέρω. Ο κόσμος της παγκόσμιας ειρήνης κι αδερφοσύνης, αδέρφια, δεν υπάρχει. Η Τουρκία δεν είναι φίλη μας και δεν θέλει το καλό μας. Έτσι είναι. Δεν το έχει γράψει ακόμη ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά είναι έγκυρο. Ας ρυθμίσουμε λοιπόν την πορεία μας κατά τα δεδομένα κι όχι σύμφωνα με τις ιδεοληψίες μερικών – μερικών.
Πηγή

7 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά! Πολύ σωστά! Αυτό που φοβάμαι πλέον, το μόνο που αρχίζει να με απασχολεί είναι το γεγονός οτι εφόσον η κοινή γνώμη (αυτό το ακαθόριστο συνοθύλευμα απόψεων, τάσεων, αντιλήψεων κ.λπ.) πιστέψει μέχρι και τον τελευταίο πολίτη οτι αυτή είναι η φύση της.... "πρακτόρικης δουλειάς" και οτι έτσι λειτουργούν όσοι την εξασκούν ως επάγγελμα, τα πράγματα θα γίνουν περισσότερο επικίνδυνα για τον καθένα. Γιατί όταν η "μυστική δράση" αποκαλυφθεί, παύει να εξυπηρετεί κάποιο ουσιαστικό ρόλο. Τότε...όποιον πάρει ο Χάρος! Οι μεν θα "καθαρίζουν" τους δε χωρίς προσχήματα και επιφάσεις. Και όταν τελειώσουν οι "απειλές" και στις δύο πλευρές των συνόρων, θα βρεθούν άλλες. Είναι βέβαιο. Αυτή η αυτοκαταστροφική τάση του ανθρώπου έχει σοβαρέψει τόσο πολυ τα τελευταία 4-5 χρόνια που πλέον δεν θα μας κάνει εντύπωση τίποτα. Οι Τούρκοι "παλεύουν" να στήσουν ξανά το Οθωμανικό imperium, εμείς απο εδώ ΞΕΣΚΙΖΟΜΑΣΤΕ να "ματώνουμε" ο ένας τον άλλο καθημερινά και για ασήμαντη αφορμή. Παράλληλα υποφέρουμε και θα υποφέρουμε και άλλο. Προδομένοι, χωρίς χρήμα στην τσέπη, μας επιτρέπουν (;) να πεθάνουμε... Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    Υ.Γ. Κατανοώ οτι στους δύσκολους αυτούς καιρούς, χρειάζεται κάθε είδους οικονομική ενίσχυση. Αλλά αυτό το banner της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ εταιρείας παιδικών-εφηβικών επίπλών/δωματίων "CILEK" ("Τσιλέκ" νομίζω) προσωπικά με ενοχλεί. Αλλά αυτή είναι η άποψή μου και σε καμία περίπτωση δεν μέμφομαι το ιστολόγιο και όσους το διαχειρίζονται αφού πρέπει να καλυφθούν κάποια έξοδα. Απλά, ήθελα να το γράψω. Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ πλήρως με τον Φαήλο.

    Αλλά θα ήταν ακόμη πληρέστερη η εικόνα,σχετικά με τις φωτιές που μας έβαζαν οι ''φίλοι'' μας,αν προσθέταμε και τους εγχώριους υπουργούς,βουλευτές,δημάρχους κλπ,που όταν υπήρχε πυρκαγιά στην εκλογική τους περιφέρεια έπαιρναν τηλέφωνο στο κέντρο επιχειρήσεων να ζητήσουν canadair,και ήταν τέτοιο το θράσος που πολλές φορές αυτό έγινε και μπροστά στις κάμερες.

    Με λίγα λόγια,τα canadair πήγαιναν όπου γούσταραν οι άσχετοι πολιτικοί και όχι όπου έκρινε καλύτερο το κέντρο επιχειρήσεων.

    Για εκείνα τα αρχιλαμόγια θα κάνουμε ποτέ τίποτα;

    Έχετε ιδέα κύριοι πόσο μειώθηκε η αποτελεσματικότητα των αεροσκαφών απο τέτοιες μαλακίες;

    Έχετε ιδέα πόσο κόστισε το γεγονός ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ήταν εξοπλισμένα με GPS;

    Καλό είναι να κατηγορούμε τους Τούρκους που μας έκαψαν,αλλά είναι παράλογο να αφήνουμε όλους τους εγχώριους που επιβάρυναν το έργο της κατάσβεσης,ελεύθερους και ατιμώρητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι που λένε, στο κρανίο τόπο δε μιλάν για τις φωτιές, πάλι καλά που μας φώτισε ο Κρανιδιώτης!

    Τα ΠΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ εξυπηρετούν τις ΥΠΟΘΗΚΕΣ πλείστων πλασματο-ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ και πλασματο-ΙΔΙΩΤΟΔΑΣΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυστική έκθεση που συνέταξε το 1997 ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μιλιέτ», επιβεβαιώνει τόσο τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση και την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο, όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία.
    Όπως αναφέρει η «Μιλιέτ», η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως αντίποινα από άλλες χώρες.
    Την έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της έκθεσης πραγματοποίησαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ριτβάν Ακάρ, οι οποίοι εκτιμούν πως υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος.

    «Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι “αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς”. Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους», αναφέρουν. Και εξηγούν, πως η μία ομάδα ήταν οι ειδικές δυνάμεις οι οποίες ανέλαβαν τις πυρκαϊές, και η δεύτερη ο τομέας μυστικών υπηρεσιών που ανέλαβε τις βομβιστικές επιθέσεις.
    Οι δύο δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν και την απάντηση της ΜΙΤ στη έκθεση: «Αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι “κρατικά μυστικά” θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευσή τους από άλλα κράτη».
    Η «Μιλιέτ» σημειώνει ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν ενώ λίγο αργότερα – πάντα κατά τη «Μιλιέτ» – σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.
    Και στην «Βατάν»
    Στην έκθεση αναφέρεται και η εφημερίδα «Βατάν», γράφοντας πως υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράση της οργάνωσης Εργκένεκον.
    Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, η έκθεση βρέθηκε έπειτα από τη σύλληψη του Ντογού Περίντσεκ, μέλους της Εργκένεκον, και εκτός από τις πυρκαϊές, αναφέρει ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στη Λαμία.
    Στο στρατόπεδο αυτό, γράφει η έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, γι’ αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.
    http://www.tanea.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτες τις περιπτωσεις εμαθα οτι αποδιδει μονο ενα πραγμα=ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ.
    Ειναι η μεθοδος που εφαρμοζουν οι Εβραιοι αιωνες και το Ισραηλ σχετικα προσφατα και αποδιδει αποτελεσματα.Μονο με τον ΦΟΒΟ σφιγγουν οι κωλ@@οι καποιων=Παγκοσμια και διαχρονικη διαπιστωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνοι τους έκαψαν τα Μέτρα Οικοδομησης Εμπιστοσύνης, δεν φταίμε εμείς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.