30/12/11

Τραγική η πολιτική της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ που συνέπραξαν με τον κ. Βενιζέλο στην παντελή απουσία της χώρας μας από τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να κατευθύνουν το διαπραγματευτικό μηχανισμό της χώρας μας σε λάθη, προσπαθώντας να καλύψουν τα προηγούμενα λάθη τους, αλλά και σε ενδοτική και υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας αλλά και γενικότερα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Αυτοί που μέχρι πρότινος εξέδιδαν έγγραφα (φ.900/204623/30-5-11/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΔΣ), όπου περιέγραφαν ως μοναδικό στρατηγικό στόχο της χώρας μας στα πλαίσια της νέας δομής τη δημιουργία Χερσαίου Στρατηγείου στη γείτονα χώρα (αντί ναυτικού ή αεροπορικού, που ούτως ή άλλως δεν ήταν στα σχέδια) και δεν διεκδίκησαν τίποτα για την χώρα μας είναι οι ίδιοι που μεθοδεύουν/επιτάσσουν υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα στις απαιτήσεις της Τουρκίας το Στρατηγείο αυτό να έχει ειδικά προνόμια Διακλαδικού χαρακτήρα στα πλαίσια εφαρμογής του νέου Στρατηγικού Δόγματος, ώστε να εκτελεί και αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις (μικτές).
Έτσι παρά το γεγονός ότι επισημαίνουν τις επιπτώσεις από τις τουρκικές αυτές διεκδικήσεις στα εθνικά μας συμφέροντα ( μέχρι πρότινος για τους ιδίους το Στρατηγείο αυτό θα ήταν αβλαβές για την Ελλάδα) καλούν τον Υπουργό να εγκρίνει εκ των υστέρων τους λάθος χειρισμούς τους πιστεύοντας ότι θα βρούν τα ίδια ευήκοα αυτιά που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αφ’ενός μεν διεκδικούν ακλόνητοι τις επιδιώξεις τους για το Στρατηγείο και αφ’ετέρου αντιδρούν λυσσαλέα στο να συμπεριληφθεί το ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκαπίδευσης Ναυτικής Αποτροπής ) στο Νατοϊκό εγχειρίδιο MC-324. Και να σκεφθεί κανείς ότι το Κέντρο αυτό μαζί με το NDC-GR ήταν τα κύρια επιχειρήματα (αν και ανυπόστατα ως προς την αντιστοιχία βαρύτητας) στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του Αεροπορικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα και τη δημιουργία του Χερσαίου Στρατηγείου στη Σμύρνη.
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι κάτι έχει αλλάξει αν και δεν έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα όμως συνεχίζουν να εκδίδουν αναρμόδια έγγραφα (Φ.000/10/205319/19-12-11/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΙΠΕΑ)με θολές κατευθύνσεις και προβληματισμούς αναφορικά με την ύπαρξη του NDC-GR και την στρατηγική μας στο νέο ΝΑΤΟ, στα οποία φάσκουν και αντιφάσκουν με άλλα προηγούμενα, γράφουν εκθέσεις ιδεών, επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους για προβλήματα αξιοπιστίας που οι ίδιοι εδημιούργησαν, αναφέρονται σε παραποιημένα γεγονότα και αποφάσεις χωρίς σχετικές αναφορές σε έγγραφα ή στοιχεία για να καταλήξουν σε συμπεράσματα με ανύπαρκτα επιχειρήματα χωρίς μελέτες και αναλύσεις μπλέκοντας επιπλέον με αυθαίρετο τρόπο το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαική Ένωση. Πολλή θεωρία και αστήρικτα συμπεράσματα. Δεν ξέρω εαν είναι για γέλια ή για κλάματα οι κύριοι αυτοί αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο από τα πόστα τους και ίσως να πρέπει να αποτελέσουν και αντικείμενο περαιτέρω “εξέτασης”.
Ειδικός Συνεργάτης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.