30/12/11

Ι. Μανιάτης: «Του χρόνου τον Δεκέμβριο θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα»

Νίκος Χασαπόπουλος
Την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τρία θαλάσσια οικόπεδα
Η επιτυχής έρευνα για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο επισπεύδει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτη, να δηλώνει ότι «του χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα».

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα τρία οικόπεδα και πώς έχουν καθορισθεί.
Εξέφρασε όμως τη βεβαιότητά του ότι από τρία αυτά Οικόπεδα «θα βγουν 400-500 εκατομμύρια βαρέλια».
Παρουσίασε επίσης έναν χάρτη της Δυτικής Θαλάσσιας Ελλάδας, όπου θα γίνουν, όπως είπε, οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες δεν πρόκειται να στοιχίσουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά η χώρα μας θα γνωρίζει ακριβώς τον ορυκτό πλούτο που μπορεί να διαθέτει.
Αποκάλυψε επίσης ότι ο διαχωρισμός θαλασσίων οικοπέδων θα είναι μικρότερος από τα οικόπεδα στην Κύπρο, αλλά βεβαίως και το διεθνές ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.
«Η ανακάλυψη στην Κύπρο έχει αναστατώσει τη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και σημείωσε ότι «πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε και εμείς. Υπάρχουν γεωλογικές συνέχειες». Είπε ακόμα ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Κύπρου, ότι η Κύπρος πέτυχε τον στόχο της επειδή υπήρχε συνέχεια στην πολιτική τριών διαφορετικών κυβερνήσεων και ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από την κυπριακή κυβέρνηση «αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία της Κύπρου, αλλά και η γεωπολιτική σημασία όλης της περιοχής».
Από τον νέο χρόνο θα αρχίσουν και αδειοδοτήσεις στα υπόλοιπα οικόπεδα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου (ΑΟΖ) και έως τώρα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον περισσότερες από 40 ενεργειακές εταιρείες κολοσσοί απ΄ όλον τον κόσμο.
Πηγή

8 σχόλια:

  1. Ελπίζω να μη βρεθεί κανένας εφιάλτης και υιοθετήσει το 'είναι μάταιο, αφέσου' τού Ρούλη, γιατί τον Ρούλη τον πάει http://www.youtube.com/watch?v=cBT91x7rZxg

    Εντάξει, είπαμε, αλλά το έχετε τερματίσει.

    ΥΓ1. Διορισμός ΔΣ με άτομα που διέμεναν σε κυβερνητικά κτίρια άλλων χωρών με των οποίων τις υπηρεσίες θα δήλωναν στο βιογραφικό τους ότι συνεργάζονταν καλύτερα να μην - όχι ότι θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά το λέω για να κοιμάμαι ήσυχος.

    ΥΓ2. Επιλογή για διορισμό ΔΣ από επιτροπή με άτομα που παίρνουν εντολές από αλλοδαπούς συνεργάτες τους σε διάφορα ξεπλυμέ προγράμματα καλύτερα να μην - όχι ότι θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά το λέω για να κοιμάμαι ήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Anaconda
    Με καιρό θυελώδη 11 μποφώρ που "βάζει" για κυκλώνα - λαίλαπα, με τους καπεταναίους να κοιμούνται τρίτο κατάστρωμα υπό, δεν το βλέπω να ησυχάζεις.
    Όχι ότι θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά το λέω για να κοιμάμαι ήσυχη.

    Καλή Χρονιά (και καλή Ανάσταση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Georgia, ήρθα πριν από λίγο από κηδεία, όπου επιβεβαίωσα ότι είμαστε ένα μηδαμινό διάλειμμα στο έργο τής ζωής, συνεπώς να μην υποτιμάς ποτέ έναν τρελό που έχει καταλάβει πως το μόνο που μετράει είναι να γράφεις Ιστορία.

    Εσύ θα'ρθεις στη συνάντηση γιγάντων για καφέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Anakonda
    Συλλυπητήρια για την απώλεια.
    Δύσκολη στιγμή βρήκα να αστειευτώ, δεν σε υποτιμώ καθόλου- αντιθέτως.
    Αν και δεν έχω δει τρελό ανακόντα- ανάγκη να επιστρατεύσεις ερπετική σοφία & να επιδείξεις ερπετικά αντανακλαστικά.
    Τώρα για τον καφέ, έχασα το ραντεβού μάλλον. Καμία σχέση με γίγαντες εγώ. Πεταλούδα είμαι που φτερουγίζει τα φτερά της (λίγο μετά μανίας τελευταία λόγω των συνθηκών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Georgia, δεν το έχασες γιατί ο skal δεν έχει στείλει ακόμα το e-mail μου στις άλλες τσούπρες - τον παρακαλώ να το στείλει και σε σένα για να μην έχεις δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είναι για καφέ, να έρθετε στο "Κιμωλία" της Πλάκας.
    Για τους ινφογνωμονίστες, θα ισχύει ιδιαίτερη περιποίηση.
    Χρόνια πολλά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν καταφέρουμε και μαζευτούμε Ελίνα μου, εκεί θα'ρθούμε.

    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.