29/12/11

Ο Ερντογάν θέλει πυραύλους βεληνεκούς όπως του Ιράν

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματούχους να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερτούρκ, ο κ. Ερντογάν ανέφερε σε συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας ότι το Ιράν κατάφερε να κατασκευάσει δικούς του πυραύλους βεληνεκούς 2000 και 2500 χιλιομέτρων και αυτό παρά το εμπάργκο.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει πυραύλους βεληνεκούς μόλις 150 χιλιομέτρων και πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι έχει καταφέρει το Ιράν.

Η Τουρκία θα κατασκευάσει πυραύλους με εμβέλεια 2500 χιλιομέτρων. Η εντολή είναι του Ερντογάν.

  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
   Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει πύραυλο με εμβέλεια 2500 χιλομέτρων. « Στόχος τα 2500 χιλιόμετρα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Habertürk που αποκαλύπτει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τη σχετική εντολή στους αρμόδιους φορείς για την κατασκευή πυραύλου μεγάλης εμβέλειας.
  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της επιτροπής «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας» δήλωσε « Το Ιράν κατασκεύασε πυραύλους 2000-2500 χιλιομέτρων. Οι δικοί μας πύραυλου πόσοι εμβέλεια έχουν; 150 χιλιόμετρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι έτσι πρέπει να το βελτιώσουμε. Το Ιράν το κατάφερε αυτό γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;» δηλώσε ο Ερμντογάν και ζήτησε από τους επιτελείς να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή τουρκικού πυραύλου μακράς εμβέλειας.

4 σχόλια:

  1. Εμένα αν με κάνετε πρωθυπουργό θα παραγγείλω πυραύλους με 8500 χλμ βεληνεκές....

    Πέρα απο την πλάκα,σαν ανοιχτή διαπραγμάτευση με το Ιράν είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις που η Τουρκία θα έχει την τύχη που έχει προδιαγραφεί για το Ιραν...Με βεληνεκές που φτάνει μέχρι την Γαλλία, Γερμανία και Ρωσσία, νομίζω πως μπαίνουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στα θεμέλια της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μηχανισμοι εχουν μπει προ πολλου . Το μπαμ αναμενουμε............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.