30/12/11

Ανησυχία του Αντ. Σαμαρά για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών

Την έντονη ανησυχία του για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, που πλέον φτάνει μόλις στο 0,17% του συνολικού προυπολογισμού της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Δήμα.Ο κ.Σαμαράς επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών, όπου επί δύο ώρες ενημερώθηκε από την ηγεσία και τους διπλωμάτες για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.
Στη δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει στενή παρακολούθηση και ουσιαστικοί χειρισμοί και επιλογές στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική, δεν έκρυψε όμως τη δυσφορία του για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του υπουργείου.

"Με απασχολεί πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών που φτάνει το 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Σ' ένα υπουργείο τέτοιας σημασίας, το 0,17% πρέπει να ανατραπεί πέρα και πάνω από λιτότητες, πέρα και πάνω από κρίσεις που βαρύνουν την ελληνική οικονομία", υπογράμμισε κ. Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για ελάχιστα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για τις καταγγελίες Γιμλάζ, τόνισε όμως πως οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών τον έχουν καλύψει πλήρως. Για πλήρη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα έκανε λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.

http://www.e-typos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.