3/1/12

Πίσω στα σπίτια τους οι τέσσερις Ε/Κ φίλοι

Τους κατηγόρησαν ότι εισήλθαν σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο-Τους απήγαγαν ψευδοαστυνομικοί ενώ μάζευαν μανιτάρια.
Πίσω στα σπίτια τους οι τέσσερις Ε/Κ φίλοι
Ειρηνευτής των Ηνωμένων Εθνών στο δρόμο που χωρίζει τα οδοφράγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κατοχικού στρατού στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας και Λιμνίτη.



Πίσω στα σπίτια τους, στον Πύργο Τηλλυρίας, επέστρεψαν νωρίς χθες το βράδυ οι τέσσερις νεαροί Ελληνοκύπριοι, όλοι φίλοι μεταξύ τους, τους οποίους είχαν απαγάγει μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, ενώ μάζευαν μανιτάρια. Οι τέσσερις είχαν εκδράμει μαζί με άλλους φίλους τους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σε περιοχή του Πύργου εντός της νεκρής ζώνης, για συγκομιδή μανιταριών.

Όπως έγινε γνωστό από τα άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην εξόρμηση, οι τέσσερις συνελήφθησαν παράνομα από την ψευδοαστυνομία όταν, χωρίς να το αντιληφθούν, βρέθηκαν δίπλα σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο του τουρκικού κατοχικού στρατού. Με την έλευση των ψευδοαστυνομικών, οι υπόλοιποι της παρέας κατάφεραν να διαφύγουν περνώντας σε ελεγχόμενη από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχή.

Και στο ψευδοδικαστήριο στη Λεύκα, όπου οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους και αφού κρατήθηκαν σε λεγόμενο αστυνομικό σταθμό στο Λιμνίτη, τους κατηγόρησαν ότι εισήλθαν σε εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο. Ανέφεραν, πάντως, στα συγγενικά τους πρόσωπα ότι δεν αντιμετώπισαν οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την κράτησή τους.

Ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου, Κώστας Μιχαηλίδης, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν. Ενημερώθηκε, επίσης, ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ενώ έγιναν παραστάσεις στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και στο απόσπασμα που στελεχώνει το οδόφραγμα στην περιοχή.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/32345 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.