16/1/12

H συγνώμη των Σέρβων για την ελληνική σημαία!

Η ελληνική σημαία, αλλά και η αναγραφή FYROM στην τηλεοπτική μετάδοση του φιλικού αγώνα μεταξύ Σερβίας και Σκοπίων εξόργισε τους φιλοξενούμενους!

Σε μείζον θέμα ανήγαγαν οι Σκοπιανοί την ελληνική σημαία που έκανε την εμφάνιση της κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα χάντμπολ μεταξύ Σερβίας και ΦΥΡΟΜ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Σκοπιανούς, η σερβική τηλεόραση (RTS) που μετέδιδε την αναμέτρηση ανέγραφε την ονομασία της FYROM ως FYR MACEDONIA (БЈР Македонија γεγονός που εξόργισε τους φιλοξενούμενους.Οι Σκοπιανοί που ηττήθηκαν με 26-23 απείλησαν μάλιστα τους Σέρβους πως σε προσεχή ματς της Σερβίας ως αντίποινα θα κρατούν σημαίες του Κοσόβου!Οι Σέρβοι θορυβήθηκαν από την αντίδραση των αντιπάλων τους και ζήτησαν συγνώμη μέσω επιστολής τους την οποία υπογράφει ο Γ.Γ. της ομοσπονδίας Μπόζινταρ Τζούρκοβιτς.Μάλιστα χαρακτήρισαν μεμονωμένο το περιστατικό προσθέτοντας πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί κατά τα διάρκεια των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σερβία (15-29/1/2012) ανάλογο περιστατικό!
http://www.sport24.gr/

4 σχόλια:

  1. Απορω... οταν μια χουφτα γραφικων γυφτοσκοπιανων, ενος ασημαντου βαλκανικου ανθυποκρατιδιου απαιτουν και υποχρεωνουν την Σερβια να ζητησει συγνωμη (και οτι δεν θα το ξανακανουν !) γιατι δεν τους εκαναν το χατηρι να τους πουν με το ονομα που φαντασιωνονται οτι εχουν, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ (οι ψευτοφιλοι μας που εχουν αναγνωρισει τα γυφτοσκοπια ως 'Μακεδονια'..) ΑΜΑ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ (σε συγκριση με το αστειο κρατιδιο των σκοπιων)ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΩΣ 'ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ'ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΟΝΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ?

    Πολλα ζηταω θα μου πειτε απο ενα κρατος περιορισμενης εθνικης κυριαρχιας οπως κατηντησε την Ελλαδα μας η διαβοητη πια ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Α.Ε ...

    Καποτε ισως ευτυχησουμε να εχουμε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τοτε αυτοματως πολλα απο τα ανοικτα εθνικα μας θεματα θα κλεισουν υπερ ημων με συνοπτικες και ευκολες διαδικασιες... ποση ομως ακομη υπομονη μπορουμε να κανουμε φιλοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Απορω... οταν μια χουφτα γραφικων γυφτοσκοπιανων<

    Για να το καταφέρνουν, θα πει πως δεν είναι ούτε γραφικοί, ούτε ασήμαντοι.

    >οι ψευτοφιλοι μας<

    Δεν υπάρχουν "φίλοι" στην πολιτικοί.

    YΓ: Η περικεφαλαία έχει επένδυση, ή σκέτο σίδερο είναι; Πολύ κρύο κάνει, ρε παιδί μου. :-)

    >ΑΜΑ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ (σε συγκριση με το αστειο κρατιδιο των σκοπιων<

    Μήπως ο "γίγαντας" είναι αστείος και το κρατίδιο σοβαρό; Τα γεγονότα αυτό αποδεικνύουν. Οι Σέρβοι ξέρουν ότι ο "γίγαντας" δεν απαιτεί ποτέ τίποτε. Άλλωστε, έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία", οπότε τσάμπα γράφεις.

    >Καποτε ισως ευτυχησουμε<

    Ναι, ..... κάποτε, ίσως του αγίου εκείνου του παράξενου, ανήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα κράτος χάνει την αξιοπιστία του και την διαπραγματευτική του δύναμη όταν ξεπουλάει την ιστορία του και την αφήνει να σέρνετε στα χέρια πολιτικών ξένων κρατών οι οποίοι εντέχνως την χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν πολιτισμό και ιστορία. (Τιτο)
    Θυμάται δε ότι του την έκλεψαν , κατόπιν της επιμελούς παραχώρησης της από τον ίδιο/ους. Ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε , ασχέτως αν κάποιους δεν τους βολεύει ότι και η μη αντίδραση απ αρχής στην δημιουργία του προβλήματος είναι ίση με την ενοχή του ξεπουλήματος . Πόσο δε μάλλον , όταν το θέμα πλέον έχει γιγαντωθεί και με μεγάλο ξιπασμό έχει χρησιμοποιηθεί σαν σφουγγαρόπανο κάθε φορά που θέλουν να καλύψουν κάτι άλλο επικοινωνιακά. ( μετά από λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το πρόβλημα με το όνομα Μακεδονία : Κ. Μητσοτάκης)
    Άρα οι Έλληνες πολίτες και πολιτικοί πούλησαν την ψιλή κυριότητα της Ελλάδος κρατώντας την επικαρπία νομίζοντας ότι θα έχουν μερίδιο στα κέρδη.
    Εκ του σύνεγγυς πήραν (…..). Και τώρα θυμήθηκαν να λυπηθούν. Ως εκ τούτου μαχαίρι στους προσκυνημένους πρώτα , ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά αφού ξεβρομίσουμε ας δούμε και τους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Nativist

    Αγαπητε μου καπου σε πονεσα το καταλαβαινω απο το γραπτο σου , αλλα ειλικρινα δεν με ενδιαφερει... σου συνιστω φιλικα να αποφευγεις να κανεις χιουμορ γιατι δεν το εχεις και εκτιθεσαι.

    Θα μου πεις εδω εσυ αναρωτιεσαι αν το γελοιο ανθυποκρατιδιο της καρπαζιας ειναι δυνατοτερο απο την Ελλαδα (αβυσσος η ψυχη των Nativist..) χωρις να σου περασει απο το μυαλο οτι δεν ειναι η χωρα μας αδυναμη ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

    Οσο για τον 'φοβο' σου οτι θα περιμενουμε μεχρι του γνωστου Αγιου την εθνικη μας ανεξαρτησια (για την ελευση κυβερνησεως που θα ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ) λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα δεν αργει και πολυ αυτη η μερα , γιαυτο καλα θα κανεις να προετοιμαζεσαι ψυχολογικα.. μην σου πεσει λιγακι αποτομα και βαρεια..

    Θα σου κανω και μια προβλεψη (κρατησε την ..) για το προσεχες μελλον οτι ισως αναγκασθεις να βλεπεις τον χαρτη χωρις να βρισκεις καμμια ΠΟΥ-ΓΟΥ-ΔΟΥ-ΜΟΥ επανω του... ξερω δεν θα το πιστεψεις αλλα κρατα την για να θυμασαι τον Εκτορα και την περικεφαλαια του που ισως σε ξενιζει η θεα της, προφανως εχοντας συνηθισει στα φεσια, αλλα με τον καιρο θα εξοικιωθεις φιλε μου.

    Σου ευχομαι καλη χρονια και ας ελπισουμε οτι το 2012 θα φερει και την Εθνικη μας ανασταση (για τους Ελληνες εννοω..)που η νομοτελεια οριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.