18/7/18

Μόσχα: Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών θα έχει συνέπειες για την Ελλάδα

Ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας πως αμαυρώνονται οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Μόσχας.
Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Αθήνα «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια σε βάρος της Μόσχας.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος».
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, η Μόσχα έχει προαναγγείλει πως θα ανταποδώσει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.
Οι Ρώσοι διπλωμάτες φέρονται να επιχείρησαν να παρέμβουν στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.
Ναυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    "Δεν πειράζει". Θα δώσει στον Τσίπρα εύθυμη μνεία ο καθοδηγητής μας, ο εξ Ουκρανίας Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϋ Πύατ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι η ρωσια και παλιοτερα η σοβιετικη ενωση ηταν ο μοναδικος πυλωνας στηριξης των κυπριων και της ελλαδας στο κυπριακο.Αλλα τι να περιμενει κανεις απο τους ανθρωπους του 3% που στηριξαν το σχεδιο ΑΝΑΝ μαζι με το υπολοιπο πολιτικο συστημα,εκτος του Κ Καραμανλη που τηρησε αποσταση, που εγειρε προς τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζέφρεϋ Πιατ""!!!""Και ακατάρτιστος και ανερμάτιστος,υπόλοιπο της ΝΤΠ,επί Ομπάμα,πρεσβευτής εκεί,πρεσβευτής και δω, αφού τα΄κανε μούσκεμα κυριολεκτικά στην Ουκρανία, και Α Κ Ρ Ω Τ Η Ρ Ι Α Σ Τ Η Κ Ε... η Χώρα, τον έστειλαν εδώ με την πεποίθηση , ότι θα κάνει τα ίδια. (Για να προκαλέσεις χάος δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες).
    Πλην όμως ο κατήφορος η διάλυση,η παρακμή και το Χάος της Δύσης επί Τζωρτζ Μπους, Κλίντον, Σόρος,υποτίθεται... ότι ανεστάλη. Τελευταία στιγμή, έγινε αντιληπτό απ΄τους Αμερικανούς το αδιέξοδο και πρόλαβαν ν΄αλλάξουν πορεία,εκλέγοντας όπως-όπως τον Ντ. Τράμπ με την ελπίδα να σώσουν ό,τι γίνεται.
    Όσο δε τον κρατά ο Τράμπ και δεν τον τσουβαλιάζει,όπως έκανε και με την Κλίντον, κακό της κεφαλής του, γιατί η αδυσώπητη " Γ Α Τ Α της Σιβηρίας", την όλη υπόθεση στην περιοχή μας και ειδικότερα την Ελλάδα, την βλέπει σαν ορεκτικό....
    Πολύ σύντομα η Ρωσία επεμβαίνει και τα κάνει σμπαράλια προς το συμφέρον της,όπως τα ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ και στην Ουκρανία (και μάλιστα πολύ ευκολότερα).
    Τώρα άν νομίζει ο ΗΛΙΘΙΟΣ Κοτζιάς, ότι κάτι κάνει με το ..."πολιτικό του ταλέντο",σε συνδυασμό με το διπλωματικό του Τζέφρεϋ και την "ΓΡΑΜΜΗ "...του Λάνγκλεϋ ,ας διαβάσει προσεκτικά τη σημερινή ανακοίνωση -ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Ρωσικού Υπέξ κι ας σκεφτεί ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ.
    Οι καιροί ου μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο Γκουριωτομαγαζο το PRONEWS γλεντανε, οι Ρωσσοι θα μας κάνουν, θα μας δείξουν.... ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ, γιατί αυτή η σχέση - με την Ελλάδα - είναι πολύτιμη αυτές τις ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει ..Παιατ.Ουτε Σορρος σκετος.Οπως δεν υπαρχει ...σκετη Ζαχαροβα....κλπ.Υπαρχουν ΗΠΑ και Ρωσια.Τωρα γιατι τα λεμε ετσι...σκετα...θελει ψυχολογο.Αν δεν λεγοταν Παιατ αλλα Μπραουν...τι θα αλλαζε??Φαινεται οτι ο καθε αμερικανος ειναι μονος ...ενα κρατος...και το ιδιο το κρατος του ...αθωο.θελει ψυχολογο....Ο Παιατ κανει οτι του λενε κυριοι απ τις ΗΠΑ...κι οχι του κεφαλιου του.Το ιδιο και ο Σορρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μας παρατανε και οι Ρωσοι..... Αυτοι δεν ανεγνωρισαν ως Μακεδονια το μορφωμα των ΣΚΟΠΙΩΝ???? Γιατι διαμαρτυρονται τωρα ??????? Χρειαζεται να ειναι πιο σοβαροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιμύθιον....Αναλύοντας Γεωστρατηγικά φαινόμενα ,καταστάσεις και εξελίξεις και προσωποποιώντας τα, το ελάχιστο είναι να θεωρείται ανεδαφικότητα,ή αεροβατική...απογείωση.
    Μελετητές δε καθιερωμένοι που δεν αφουγκράζονται έστω ψήγματα,αντίθεσης-αντίρρησης
    των υπολοίπων ανθρώπων και προσπαθούν συν τοις άλλοις την άποψη τους να την διανθίσουν και με τους έμμεσους χαρακτηρισμούς,χρησιμοποιώντας " την μέγγενη του ψυχολόγου",παλαιότερα στις φάρες είχαμε τον όρο "τρελός",όταν αυτό ήθελε να ακούσει το συνονθύλευμα της φάρας και ηρεμούσε,είναι εξ ίσου επιλήψιμο.
    Γενικά η Γεωστρατηγική της εν λόγω υπερδύναμης με όλους τους μηχανισμούς στην παραγωγική της διαδικασία, βρίσκεται χονδρικά σε παρακμή λόγω αντιφάσεων,αφού τα συμφέροντά της πλέον αποστασιοποιούνται απ΄τα συμφέροντα των υπολοίπων,λαών-κρατών-ανθρώπων.
    Δεν είναι χαζοί οι Ρώσοι και οι Κινέζοι που κατακτούν βαθμηδόν τον χώρο και ανέρχονται, ενώ η USA υποχωρεί και παραχωρεί.
    Στο τέλος βέβαια θα λεχθεί και το χιλιοειπωμένο, (τόσο βλάκες και ηλίθιοι είναι δεν έβλεπαν τον κατήφορο)?Παρεμπιπτόντως συνιστάται το πόνημα του J. Mearsheimer
    "Η τραγωδία της πολιτικής των Μεγ.Δυνάμεων".
    Πάρ΄όλα αυτά,πάντα όμως η προσωπικότητα του ατόμου, όποια κι αν είναι αυτή,επηρεάζει ανάλογα το όλο σχήμα-μόρφωμα της παραγωγικής διαδικασίας,την πολιτική σκέψη.Επίκαιρο εν προκειμένω, το πόνημα των Καφάτου και Chopra "Είσαι το σύμπαν."
    Συγγνώμη για την κατάχρηση που κάνω στο χώρο σας,αλλά έχω πάντα στο νου μου, το σλόγκαν των Κινέζων, Αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ανθίσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως θα έπρεπε να τους έχουμε καταρρίψει ένα αεροσκάφος σκοτώνοντας το πλήρωμά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι το αεροπλάνο πέφτει και διαλύεται είναι φώς φανάρι.
    Τώρα, αν σ΄αυτό το πέσιμο, επί του παρόντος....μπορεί να φταίνε οι ίδιοι οι πιλότοι του αεροπλάνου,ή και αλλότριοι εξωγενείς παράγοντες,σχετικοί βέβαια μεταξύ τους, αυτήν την στιγμή,δεν είναι και τόσο εύκολο να τους προσδιορίσουμε.Υπομονή λίγο και στην αποκρυστάλλωση του γεγονότος, η ιστορία θα ...πάρει θέση και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους...όσον ούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.