25/3/10

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελες


Αναβλήθηκε η συζήτηση
Αντιδράσεις «πράσινων» στελεχών για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Για την Τετάρτη είχε προγραμματιστεί η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή


Για μετά το Πάσχα αναβλήθηκε η -προγραμματισμένη για την Τετάρτη- συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του προσχεδίου νόμου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Για την αναβολή η κυβέρνηση επικαλείται τυπικούς λόγους, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο.
Σύμφωνα με το Βήμα, η κυβέρνηση απέδωσε την αναβολή της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο γεγονός ότι η ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτης έστειλε το προσχέδιο του νόμου στη Βουλή προτού αυτό λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και προσυπογραφεί από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των οξύτατων αντιδράσεων φορέων του Νομού Έβρου, με επικεφαλής τον νομάρχη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ζαμπουνίδη.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους για το περιεχόμενο του προσχεδίου νόμου, κρίνοντας ότι δεν συνάδει προς την προεκλογική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, τον Σεπτέμβριο, για «επαναδιαπραγμάτευση» των συμφωνιών με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα ωφελήματα για την περιοχή.
Οι παραπάνω αναφορές του κ. Παπανδρέου είχαν ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι με την επαναδιαπραγμάτευση θα εξασφάλιζαν «περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη». Κάτι τέτοιο όμως, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνον δεν συμβαίνει στην πράξη, αλλά με το κείμενο του προσχεδίου νόμου καταβάλλεται προσπάθεια για το αντίθετο, καθώς ο αγωγός χαρακτηρίζεται «έργο μείζονος εθνικής σημασίας, προφανούς δημόσιας ωφέλειας και γενικά δημόσιου συμφέροντος».

11 σχόλια:

  1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!!

    ΚΑΝΤΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΑΡΑΒΕΣ!!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε επιτέλους οι μειοψηφίες θα διοικούν αυτόν τον τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τόσο ΔραγωνοΡεπουσιστάν έχουμε καταντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιά ζωή όλο και κάποιοι πανύβλακες θα ορθώσουν τα κομματικά τους συμφέροντα ενάντια στο συμφέρον της χώρας.
    Μπράβο σας ρε καλόπαιδα..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ?
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...ΣΠΑΝΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πάγκαλος είχε «μερικώς» δίκιο στο ότι κάποιοι είναι για το άσυλο (άσυλο χρειάζονται αυτοί εδώ και όχι οι άλλοι στην Θεσσαλονίκη).
    Αλλά για διαβάστε και πιο προσεκτικά: αναφορές του κ. Παπανδρέου είχαν ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι με την επαναδιαπραγμάτευση θα εξασφάλιζαν «περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη».
    Ποιος ξέρει τι τους είχαν τάξει για να γίνουν «οικολόγοι» ? ότι θα γίνονταν πλούσιοι με την απαλλοτρίωση ?
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Νέα COSCO στον ορίζοντα. Και στον Πειραιά στελέχη αντιδρούσαν γιατί τους είχαν τάξει διάφορα.Και γιατί τακατώτερα,τοπικά, στελέχη να έχουν συνείδηση όταν δεν έχουν τα ανώτατα; Λαγούς τους έταξε ο αρχηγόςκαι πρωθυπουργός, λαγούς περιμένουν. Και σε όλους μας υπαρχουν ταλεφτά έλεγε, μόνο που εννοούσε τα δικάμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν φτάσαμε στο σημείο να δούμε μερικούς πρασινομαλάκες να μπλοκάρουν ένα τέτοιο σχέδιο........σηκώθηκαν τα αγγούρια να γαμήσουν το μανάβη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ,ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΗΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα την εντύπωση πως δώθηκε εντολή να τελειώσει ο αγωγός, πάλι κορόιδευε ο Γιωργάκης??

    Ωραία, εαν δεν γίνει κι αυτό, ΧΑΘΗΚΕ Η ΘΡΑΚΗ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο τους είναι αξιολύπητοι!
    Κοιτάζουν πρώτα την τσέπη τους και όχι ότι ο αγωγός θα φέρει πολλές θέσεις εργασίας για Έλληνες και ότι θα διασφαλίσει την περιοχή από την τουρκική επιβουλή, δεδομένων και των εσωτερικών τριβών στην Τουρκία μεταξύ των στρατηγών και του Ερντογάν.
    Μα τι μαμάκες!
    Ι.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.