1/3/10

F-4 και F-16 για την Αλβανία

Η αλβανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών στο εγγύς μέλλον για την πολεμική αεροπορία της χώρας. Στην Αλβανία από το 2005 και μετά, όλα τα εναπομείναντα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων τέθηκαν εκτός υπηρεσίας.

Από το 2001 και μετά, κάθε χρόνο 12 Αλβανοί χειριστές εκπαιδεύονται σε αεροπορικές ακαδημίες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η άριστη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά μετά την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2008, θα επιτρέψει στο εγγύς μέλλον την προμήθεια της Αλβανίας με μεταχειρισμένο αεροπορικό υλικό από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, οι Αλβανοί χειριστές έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία σε μια σειρά ελικοπτέρων, αλλά και των αεροσκαφών τύπου F-4 και F-16, ανοίγοντας και πρακτικά το δρόμο για την παραχώρηση πλεονάζοντος υλικού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Αλβανία.
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/02/f-4-f-16.html

4 σχόλια:

  1. ΩΧ!
    ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ!
    ΑΠΟ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΜΕΡΙΑ!
    ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία....
    Πιθανόν, σύντομα και οι κάτοικοι των Παξών θα έχουν τις "μοναδικές" εμπειρίες όμοιες με αυτές των κατοίκων του Αγαθονησίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε μπορούσαμε να περιορίσουμε τους Αλβανούς, όχι μόνο στις απαιτήσεις των, αλλά και στα σωστά των σύνορα, αναγκάζοντάς τους να απελευθερώσουν την Β. Ήπειρο. Δεν χρειαζόταν πόλεμος. Μόνο μερικές υπερπτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω από τα Τίρανα.

    Η χώρα αυτή δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία.

    Αν το δημοσίευμα είναι σωστό, σε λίγο ούτε αυτό θα είναι δυνατόν.

    Δυστυχώς, είμαστε άξιοι της μοίρα μας. Χαρίσαμε ΚΑΙ την Β. Ήπειρο, όπως θα χαρίσουμε και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρίες και κύριοι ας μην αγχωνόμαστε προκαταβολικά και ας αναλογιστούμε με νηφαλιότητα τα παρακάτω:
    1) ουδείς μπορεί να αναβιώσει αξιόμαχη και ετοιμοπόλεμη πολεμική αεροπορία εκ του μηδενός σε σύντομο χρονικό διάστημα
    2) τα δήθεν προσφερόμενα αεροσκάφη της Τουρκικής αεροπορίας έχουν στην καμπούρα τους κάποιες ... δεκαετίες που τα καθιστά ακατάλληλα εκσυγχρονισμού πλέον.
    Τα τούρκικα F4 που αποσύρονται είναι μη εκσυγχρονισμένα και έχουν εκμετρήσει το επιχειρησιακό ζήν (πρώην μεταχειρισμένα αεροσκάφη της αμερικάνικης αεροπορίας).
    Τα δε F16 που θα αποσυρθούν στο μέλλον προφανώς ανήκουν στα παραληφθέντα μεταξύ των ετών 1988-1991 ηλικίας 20ετίας και πλέον.
    Αφήστε δε τις κτιριακές υποδομές νατοϊκών προδιαγραφών που θα πρέπει να δημιουργηθούν εξαρχής.
    Από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για τους Αλβανούς και θα πρέπει να διανύσουν μακρύ και ανηφορικό δρόμο. Ίδομεν.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.