17/7/09

Τουρκία: «Απειλή η απουσία από Ευρώπη»

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία είναι να μείνει έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας «Χουριέτ», ο πρόεδρος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Μουσταφά Αϊντίν.
«Αν η Τουρκία δεν είναι μέρος της Ευρώπης, μέρος της Δύσης, θα καταλήξει μια χώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μια χώρα απομακρυσμένη, όχι απαραίτητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μια χώρα που θα «περιπλανιέται». Μια Τουρκία εσωστρεφής, ξενοφοβική, υπερ-εθνικιστική θα χάσει και την οικονομική της σταθερότητα», είπε ο γνωστός καθηγητής.
«Πιστεύω ότι αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την Τουρκία, είναι να μη γίνει μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών κρατών, με τα οποία θα μοιράζεται το ίδιο πνεύμα και την ίδια προοπτική για τον κόσμο», κατέληξε.
Nαυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Η ίδια η Τουρκία εμποδίζει τον εαυτό της να γίνει μέλος της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια η Τούρκοι δεν είναι Ευρώπη.
    Και δεν αναφέρομαι στην γεωγραφική διάσταση του αφορισμου αυου.

    Οι Τούρκοι δεν είναι ευρωπαιοι στα μυαλά. Και ούτε πρόκειται να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ντόρα και ο παυλόπουλος μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμμιά διάθεση να αυτοκτονήσουν όπως εμείς. Πάντως είμαι σίγουρος ότι η τεθλιμμένη και έρπουσα επί αγκώνων και γονάτων ελίτ μας έχει σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Θα βάλει την Ελλάδα στην Τουρκία, επιφανές μέλος της ΝεοΟθωμανίας (τώρα το..."επιφανές" δικό μου είναι, ίσως να μην μας επιφυλάσσουν και τέτοιο ρόλο οι επιβήτορες)...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.