24/7/09

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σχηματισμός τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη (τα δύο οπλισμένα), προκάλεσε σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο μία παράβαση και οκτώ παραβιάσεις χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική μας Αεροπορία.
Τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προτίθεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο στους Ευρωπαίους ομολόγους της, τους οποίους θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για τον αυξημένο αριθμό υπερπτήσεων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, τον Ιούλιο.
Η κα Μπακογιάννη θα καταγγείλει επίσης και το γεγονός ότι η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, χορηγώντας άδειες σε τουρκικές εταιρείες να ερευνήσουν για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού αναμένεται να θέσει και από κυπριακής πλευράς το θέμα των αδειών που έδωσε η Αγκυρα σε τουρκικές εταιρείες για ενδεχόμενο εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Eν τω μεταξύ, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξέφρασε φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να αξιοποιήσει κάτι τέτοιο για να αποσπάσει την προσοχή από την δυσμενή πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται [Βλέπε άρθρο] , προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Με λύπη μου διαπιστώνω ακόμη ότι με όσα προφανώς κάνει ο ίδιος - δημιουργεί, δηλαδή, και ανακαλύπτει θέματα για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από γκάφες ή εσφαλμένες επιλογές του κόμματός του - προσπαθεί να ισχυριστεί ότι με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί όλα να αλέθονται στο μύλο της μικροκομματικής ανευθυνότητας, του άκρατου λαϊκισμού, της δημαγωγίας χωρίς όρια. Αυτό φαίνεται πως κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα. Χρησιμοποιούν ή αποπειρώνται να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία».
Ναυτεμπορική

20 σχόλια:

  1. Kαλά ρε Yiorgos, δεν παίζεσαι, εδώ ο τόπος καιγεται κι εσύ σκέφγτασει το..."κινηματάκι" σου, το παιχνιδάκι σου... Τι να πω...να σε χαίρονται οι ψηφοφόροι σου...
    Α και ειρήσθω εν παρόδω, τον "Αρχηγέ, μπορούμε να πούμε ότι φύσηξε αέρας και πήρε τις σημαίες;" τον έχεις ακόμα στο "κίνημα"; Ή σε έχει...αυτός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός ήταν ο Αρχηγός και από ποιά θέση τον ρώτησε
    ο ΓΑΠ, εάν μπορεί να πει ότι ''τις σημαίες τις πήρε ο αέρας'';
    Και εν πάση περιπτώσει, τι απάντησε ο Αρχηγός;
    Ο καθένας γράφει, ό,τι του κατεβαίνει στην γκλάβα...
    Και μετά, μη έχοντας στοιχεία και επιχειρήματα,
    το ρίχνει στους ''ηρωικούς'' και ''πατριωτικούς'' δεκάρικους
    γιά ...Κολοκοτρωναίους και Μπουμπουλίνες από τους
    οποίους δήθεν έλκει την καταγωγή του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. --->Τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προτίθεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο στους Ευρωπαίους ομολόγους της.....

    Μη Ντορα μην το κανεις φτανει το ρεζιλικι.
    Αν εμεις δεν υπερασπιζομαστε τον Εθνικο μας χωρο ας μην ζητιανευουμε απο τους αλλους υποστηριξη.
    Και κατι αλλο Ντορα.Δεν ειναι προκλησεις.Επιθεσεις ειναι και εμεις δεν απανταμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρεμετε τουρκοι!
    θα μιλησει η ντορα στους ευροπ(Ε)ους.

    μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος σχετικά με τα τεχνικά της άμυνάς μας, αλλά δεν πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το πανηγύρι που μας σέρνει η Τουρκία;
    Δηλαδή αυτή η πολιτική μας να αναγνωρίζουμε, να αναχαιτίζουμε να ξοδευόμαστε να κινδυνεύουν ζωές Ελλήνων πιλότων είναι η ενδεδειγμένη; Μέχρι πότε; μέχρι να αχρηστευθούν τα αεροπλάνα μας που τώρα είναι ετοιμοπόλεμα; Και κάθε τόσο να θέτουμε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αναρμόδιους;
    Μήπως έφτασε η ώρα να πούμε ως εδώ φτάνει; Δεν γνωρίζω εάν έχουμε αντιεροπορική άμυνα στο έδαφος των νησιών μας αλλά αν έχουμε μήπως πρέπει πλέον να πούμε το αλτ και πυροβολώ; Ή αν σηκωθεί πλέον πολεμικό αεροσκάφος να μην είναι πια για αναχαίτιση;
    Μήπως για να γίνουν σαφέστερα τα πράγματα πρέπει να επεκτείνουμε την κυριαρχία μας στα 12 μίλια σε αέρα και θάλασσα;
    Τί νόημα έχουν πιά τα διαβήματα; είδαμε κάποια ουσία να βγαίνει από αυτά;
    Νομίζω όλα είναι υπεκφυγές...
    και χειροτερεύει η θέση μας μέρα με τη μέρα. Δεν πιστεύω ότι θα μας σώσει το χαρτί της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. όσο και αν την πονάει. Οι Τούρκοι διαρκώς γίνονται επιθετικότεροι και αν μπούνε στην Ε.Ε. τα πράγματα θα είναι χειρότερα για εμάς. Δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε την εγκατάσταση εκατομμυρίων Τούρκων στο έδαφός μας με ότι συνέπειες αυτό θα έχει στην ασφάλειά μας.

    Έχω αυτά τα ερωτηματικά και οι γνώστες ας απαντήσουν.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιώτη εύλογα τα ερωτήματα, τα οποία δεν είναι
    μόνο δικά σου.
    Αλλά από ποιούς ζητάμε να κάνουν αυτό που πρέπει;
    Βάλε στο μυαλό σου έναν προς έναν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς
    μας και πές μου κι εμένα ποιόν κόβεις ικανό να κάνει
    κάτι σωστό...
    Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αρχίσουν αυτοβούλως να ρίχνουν
    οι εθνοφύλακες στο Αγαθονήσι εναντίον των
    τουρκικών αεροπλάνων που πετάνε ακόμα και στα 300
    μέτρα πάνω από τα σπίτια τους.
    Δηλαδή, μέσα στο δραστικό βεληνεκές των G3 ...
    Με τέτοια ζέστη, δεν μπορώ να κατεβάσω ...καλύτερη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει.. φαίνεται να είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι στο όνομα της δημοκρατίας. Αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κάποια μέσα για να πιέσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Ένα από αυτά είναι τα blogs (όσο ακόμη υπάρχουν). Να οργανωθούν δημοψηφίσματα (γιατί να κάνει δημοψηφίσματα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης με στημένες ερωτήσεις μόνο το ΔΟΛιο in.gr;), να πιέσει ο καθένας τον βουλευτή του να πάρει θέση και να τοποθετηθεί στη βουλή.
    Να απαιτήσουμε συγκεκριμένες τοποθετήσεις και όχι νεφελώδεις και διφορούμενες. Στο κάτω κάτω να οδηγηθούμε σε κυβερνήσεις ισορροπιών και συνασπισμών ώστε να υπάρχει πολυφωνία και όχι μονοκούκι.
    Και στην περίπτωση που γίνει η αρχή με τους Τούρκους, πλέον δεν θα εξαρτόμαστε τόσο από τους πολιτικούς νομίζω ούτε αυτοί θα μείνουν ίδιοι ελπίζω.
    Έχεις δίκιο 8:25 έχει ζέστη, αλλά και έτσι να βλέπουμε μόνο τι γίνεται πάλι θα σκάσουμε...δεν θα αντέξουμε.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα παει και θα τους πει τα παραπονα ,

    λογικο δεν ειναι αφου δεν μπορουμε να υπερασπισουμε τις θεσεις μας να μας πουν

    ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ

    οποτε θα ερθει και θα πει

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΜΑς ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος σχετικά με τα τεχνικά της άμυνάς μας, αλλά δεν πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το πανηγύρι που μας σέρνει η Τουρκία;<<

    Εχει δοθει τελος φιλε μου. Οι Ελληνες πολιτικοι εχουν αποδεχθει την ηττα της Ελλαδας και τη φινλανδοποιηση της. Γι αυτο πια δεν αντιδρουμε ουτε στρατιωτικα (με "ατυχημα" ή με σταση σαν του 1987) ουτε πολιτικα (λευκη επιταγη στην Τουρκια στην ευρωπαικη της πορεια).

    Σιγα σιγα θα συνηθισουμε οπως και σε τοσα αλλα και οταν θα φτασουμε στη συνδιαχειριση του Αιγαιου , δε θα μας πειραξει καθολου. Το λενε "εντιμο συμβιβασμο" στην πολιτικη γλωσσα που ειναι της μοδας σημερα.


    Νικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλοι μετα απο 32 χρονια υπηρεσιας στον Ελληνικο Στρατο ΔΥΣΤΥΧΩΣ και δεν ειναι καθολου μειωτικο για τον εαυτο μου,δεν καταλαβα γιατι υπηρετησα,ποιον υπηρετησα,γιατι πληρωνομουνα και ειδικα την Νυχτα των Ιμιων,αντε το Μαρτιο του 1987 κατι εγινε.Θα μου πειτε ρε φιλε πολεμο θελεις?ΟΧΙ γιατι γνωριζω υποθετω τις συνεπειες του.Αλλα ακουστε και πιστευω να συμφωνειτε μαζι μου οτι μια Χωρα ειναι ΙΣΧΥΡΗ και τη ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, οταν εχει ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ διοτι το αλλο που ειναι και το σημαντικο δεν θα επετρεπε αλλα θ'απετρεπε οποιονδηποτε να τολμησει ακομη και να σκεφτει ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ,ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ,ΚΛΠ.ΛΥΠΑΜΑΙ.........που δεν μπορεσα να διορθωσω κατι.ΜΙΑ ερωτηση μονο?Ο Ελληνικος Στρατος πρεπει να εχει 15 Αντιστρατηγους,ποσοι ειναι αραγε και θελουν να γινουν περισσοτεροι?ΝΤΡΟΠΗ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Οι Ελληνες πολιτικοι εχουν αποδεχθει την ηττα της Ελλαδας και τη φινλανδοποιηση της"

    Αγαπητέ φίλε Νίκο, μακάρι να ήταν έτσι. Φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

    Οι πολίτικοι μας (ΟΛΟΙ τους) ζουν σε πλήρη αφασία, αυτό που στην απλή γλώσσα λέγεται "στην κοσμάρα" τους.

    Έχουν βρει μια λύση στο πρόβλημα (δλδ την είσοδο της Τουρκίας στη ΕΕ) και έχοντας βαθιά το κεφάλι στην άμμο, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι άλλοι έχουν ήδη βρει τρόπους να ακυρώσουν την πολιτική αυτή. Αντί να μετέχουν στο γεωπολιτικό σκάκι, που παίζεται, προτιμούν να βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου.

    Στις εκλογές που περάσαν οι πολίτες στείλαμε ένα σαφές μήνυμα, το οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν έλαβε.
    Το κυβερνών κόμμα έλαβε ένα εκατομμύριο ψήφους λιγότερες, και δεν κούνησε ούτε το φρυδάκι του, το δε δεύτερο κόμμα, έλαβε 200.000 ψήφους λιγότερες, αλλά κομπάζει δεξιά και αριστερά ότι κέρδισε!

    Τι να πει κανείς; Το πιθάρι δεν έχει πάτο, ή δεν τον έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν διάβασες καλά, δεν πρόσεξες, δεν είπαμε ότι ρώτησε ο Γεώργιος ο Ευδαίμων τον αρχηγό αν μπορούνε να πούνε ότι ο αέρας πήρε την σημαία, αλλά το Pan-Kάlos...κι αυτό δεν δέχεται αμφισβήτηση, έχει γραφτεί και διασταυρωθεί από πολλούς, για αυτόν ρωτάμε γιατί τον έχει ο ΓΑΠ στο "κίνημα" ή βεβαίως αν αυτός έχει τον ΓΑΠ στο κίνημα... Αλήθεια, ο ΓΑΠ πού ήταν εκείνες τις μέρες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρόκειται καν για Φινλανδοποίηση, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Η Φιναλνδία δεν υπέστη συνδιαχείριση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από την τότε ΕΣΣΔ και είχε μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας από αυτήν σε σχέση με αυτήν που μας επιτρέπει η Τουρκία. Μια ματιά στο Google στον όρο Finladization τα λέει πολύ καλά. Αυτό που βιώνουμε εδώ είναι πλήρης...Τουρκική Νομαρχιοποίηση!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού πολλοί σκέφτονται ρεαλιστικά σενάρια αντίδρασης ας σκεφτώ και εγώ κάποιο τέτοιο:

    Κατ’ αρχήν η υπουργός εξωτερικών θέτει το θέμα συνολικά της τουρκικής προκλητικότητας με οξύτητα και δίνοντας έμφαση τους κινδύνους που εγκυμονεί η άσκηση διεκδικήσεων με στρατιωτικά μέσα μέσω των υπερπτήσεων για τις πολιτικές πτήσεις, για τους πολίτες της ελληνικής δημοκρατίας και για το στρατιωτικό προσωπικό. Πρέπει αυτό να γίνει έντονα και να υποδειχτεί ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ασφάλεια των ξένων πολιτών άσχετα από τις πιθανές αντιρρήσεις της για το σημερινό στάτους. Αλλά παράλληλα θα πρέπει να υποδειχτεί από την κυρία υπουργό ότι η επαναφορά στην ομαλότητα θα πρέπει να γίνει εξ’ ολοκλήρου από την Τουρκία διότι εκείνη άρχισε τις επικίνδυνες ενέργειες. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ακόμα ότι μια μη συμμόρφωση της Τουρκίας συνεπάγεται την ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας από τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας τόσο για την προστασία των πολιτικών πτήσεων, των ελλήνων πολιτών των νησιών αλλά και του στρατιωτικού προσωπικού. Το αντιαεροπορικό δίκτυο είναι επαρκέστατο και είναι κατ’ εξοχήν αμυντικό όπλο. Άρα η Τουρκία δεν πρέπει να αισθανθεί απειλούμενη από την πλήρη ανάπτυξή του.
    Αφού γίνουν αυτές οι επισημάνσεις σε όλα τα διεθνή φόρα θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ανεβάσει τους τόνους φραστικά αλλά παράλληλα να υπάρξει εντολή του πρωθυπουργού στον υπουργό άμυνας ώστε να καταστρωθούν πρώτον σχέδια αντιαεροπορικής άμυνας με φορητά συστήματα τοπικά στα νησιά που αντιμετωπίζουν απειλή και δεύτερον σε ένα επόμενο επίπεδο να σχεδιαστεί αντίδραση σε μαζικότερη πιθανή απάντηση της τουρκικής αεροπορίας. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει την χρήση όλων των όπλων της Ελληνικής Αεροπορίας αλλά και όπλων μακρού πλήγματος εναντίων στρατιωτικών στόχων υψηλής αξίας στην τουρκική ενδοχώρα. Ο πρωθυπουργός αφού ανεβάσει τους τόνους θα διαμηνύσει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι επειδή το αεροπορικό όπλο από την φύση του είναι ταχύτατο και οι αποφάσεις που συνοδεύουν την χρήση του θα πρέπει να λαμβάνονται ταχύτατα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνει σαφές ότι οι αποφάσεις χρήσης όπλων από την αεροπορία αλλά και από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις θα παίρνονται από μεσαία κλιμάκια της στρατιωτικής διοίκησης και όχι από την πολιτική ηγεσία ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης και του κινδύνου που αντιμετωπίζουν έλληνες πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό.
    Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα δώσει την εντολή «όπλα ελεύθερα». Από εκεί και μετά εφ’ όσον υπάρξουν αυτές οι προειδοποιήσεις με το αντιαεροπορικό σύστημα σε πλήρη λειτουργία με απλά φορητά συστήματα τύπου stinger επί των νησιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να καταρριφθεί αεροσκάφος που κάνει βύθιση βομβαρδισμού… Αλλά σίγουρα αν υπάρξει τέτοιου είδους απάντηση από την μεριά μας θα υπάρξουν τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την θέση εκτόξευσης του stinger. Από εκεί και μετά θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η πολεμική αεροπορία για κλιμάκωση πάντα ένα βήμα μπροστά από τους τούρκους ακολουθώντας και οι υπόλοιποι κλάδοι. Φυσικά η όποια αποκλιμάκωση μερικές μέρες αργότερα θα πρέπει να μας βρει με όσες δυνατόν περισσότερες καταστροφές στις τουρκικές στρατιωτικές υποδομές (ή ότι τέλος πάντων εμείς θεωρούμε στρατιωτικές υποδομές) και με κατά το δυνατό θεαματικά αποτελέσματα στην καταμέτρηση απωλειών αεροσκαφών της Τουρκίας. Τώρα αν στην διάρκεια υπάρξει προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένου επί του εδάφους εκ’ μέρους της Τουρκίας θα πρέπει να υπάρξει άρνηση διαπραγμάτευσης και ενεργοποίηση του σχεδιασμού ισοδύναμου τετελεσμένου και μετά την επίτευξή του μόνο τότε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι απλά ένα σενάριο αλλά δυστυχώς εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα σε διπλωματικό επίπεδο. Απλά μεταθέτουμε μια έτσι κι αλλιώς δυσάρεστη κατάσταση που θα κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές για το μέλλον όπου μπορεί οι ισορροπίες να είναι πολύ δυσμενέστερες. Άρα από κάθε άποψη καλύτερα είναι να γίνει τώρα παρά αργότερα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κ. Ελευθέριε Β.,

    Συμφωνώ μαζί σας καθώς και με τους άλλους φίλους του Ιστολογίου.

    Ερώτηση:

    Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε ή τις έχουν διαλύσει .... οι κατ' εφημισμόν αποκαλούμενοι ... "πολιτικοί" ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελευθέριε άριστα τα λες, αλλά όταν θα πάει αύριο στις Βρυξέλλες να βροντοφωνάξει επί της ουσίας στεντόρια το "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ...", γιατί μη γελιόμαστε, εκεί θα καταλήξει το θέμα στο τέλος της ημέρας, πάλι θα μας ανεβεί η πίεση. Και ας το δούμε διαφορετικά, δηλαδή ότι δεν αντιπροσωπεύει ξένα συμφέροντα κλπ... για όνομα...δείχνει να κατέχει την δουλειά; ξέρει τι κάνει; τι θα διαβάσει μεθαύριο στην γενική συνέλευση; απλώς επίδειξη μοντελακίων πληθωρικών μειδιαμάτων και επίδειξη καλών γαλλικών ή αγγλικών στην ανάγνωση του τυποποιημένου κειμένου που ποιος ξέρει ποιος θα της το γράψει;;; Δηλαδή πάλι προσωπική προβολή πάνω σε μείζονα προβλήματα...Δεν έχω εμπιστοσύνη στην σοβαρότητα και στο βάθος των ενεργειών της...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχουμε Ενοπλες Δυναμεις και αρκετα οπλα, εχουμε κα την Καλυτερη αντιεροπορικη ομπρελα στην περιοχη τησ μεσογειου S-300, PATRIOT, TOR1. και την καλυτερη σε εκπαιδευση πολεμικη αεροπορια, (η τουρκια διαθετη 40 αεροσκαφη παραπανω αλλα εχει πολυ μεγαλο ευρος συνορων να καλυψει και αρα δεν εχει την υπεροπλια στο αερα) αλλα δεν φτανει αυτο γιατι τα οπλα θελουν και πατριωτες πολιτικους και στρατιωτικους και εκει πασχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ημουν ευγνωμων να μου πει καποιος γιατί ο κος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έδιωξε το Μολυβιάτη και εβαλε στη θέση του ΥΠΕΞ την κυρια Κουβελου (ή Μητσοτάκη)και την οποία προφανως ούτε που σκέπτεται να απομακρύνει (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΙ Η ΚΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ??).

    Ευχαριστώ


    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελευθεριε Β.,Ο ρεαλισμος σου μου θυμησε παιγνιδι play station.Ολα καλα και αγια αυτα που λες και μαλιστα φανταζομαι οτι οι ειδικοι θα εχουν και πιο καλλιτερες στρατηγικες να υποδειξουν.Ολα ομως ειναι ματαια εαν δεν υπαρχει η θεληση να υλοποιηθουν.Οι 'ταγοι' μας εχουν κατεβασει χερια και σωβ... και περιμενουν οι τουρκοι να τους λυπηθουν,νομιζοντας οτι γλυφοντας τον τουρκο θα κερδισουν κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νόμιζα ότι το "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ..." θα το κραύγαζε αύριο, στο τέλος της ημέρας, στην σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, το κράυγασε στην συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟ(;)ΤΥΠΙΑ. Τι θαυμάστρια και φίλη του Τουρκικού λαού, τι πλήρης συμμόρφωση πλήρης ένταξη... είναι που λένε ότι όσο βλέπεις να αποτυγχάνει μια πολιτική και δεν είσαι ικανός να επεξεργαστείς εναλλακτικές, τόσο γαντζώνεσαι επάνω της και δεν την αλλάζεις, είναι ψυχοπαθολογικό το φαινόμενο της κυρίας... Όσο για τις θέσεις ΠΑΣΟΚ, δεν το συζητάω...έτερον όχημα μετά γεωμήλων και αυτό...πάντα προβληματιζόμουνα ποιος είναι πιο επικίνδυνος το Dora ή το Yiorgos... ακόμα δεν βρήκα άκρη...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.