22/7/09

Τον καφέ σας στο Πέλλαπαϊς


Αιδώς Αργείοι! Η εμμονή σας στην τουρκοποίηση της Κύπρου δεν έχει όρια. Όμως, δεν πέρασαν οι προσπάθειές σας το 2004 και δεν θα περάσουν ούτε τώρα. Μπορείτε, όμως, να συνεχίσετε να πηγαίνετε για ψάρι στην Κερύνεια και για καφέ στο Πέλλαπαϊς και δεν πιστεύω πως αυτά που σας είπα θα σας προκαλέσουν τύψεις συνειδήσεως, γιατί θα λυπηθώ πολύ!

21/07/2009 ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Ο Λουκάς Χαραλάμπους έγραφε προχθές στον «Πολίτη» πως μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας στο Πέλλαπαϊς με δύο ευρώ, «στο πιο ωραίο μέρος της Κύπρου» και μάλιστα χωρίς τα καυσαέρια της Λευκωσίας, αφού, βέβαια, πρώτα φάτε φθηνό ψάρι στα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια στο Λιμανάκι της κατεχόμενής μας Κερύνειας. Αυτό το γράφει την προηγούμενη της τουρκικής εισβολής χωρίς αιδώ, χωρίς προσχήματα και μισόλογα και μάλιστα προτρέπει όλους τους Ε/κ να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία. Η κατοχή για το Λουκά Χαραλάμπους δεν αποτελεί έγκλημα και ο εποικισμός της Κερύνειας και του Πέλλαπαϊς, ενός αμιγούς ελληνικού χωριού, αποτελεί γι' αυτόν μάννα εξ ουρανού, που ευτυχώς είναι κατεχόμενο και έτσι μπορεί να πηγαίνει εκεί να πίνει τον καφέ του με δύο ευρώ.
Δεν μας λέει ο Λουκάς Χαραλάμπους αν σκέφθηκε ποτέ σε ποιον ανήκει άραγε αυτό το καφενείο, που του σέρβιρε καφέ με δύο ευρώ και τι απέγινε. Μάθε, λοιπόν, Λουκά Χαραλάμπους, πως αυτό το καφενείο και το σπίτι δίπλα, αλλά και άλλες πολλές περιουσίες στο χωριό ανήκουν στη σύζυγό μου και στον αδελφό της που αφού, χωρίς να είναι στρατεύσιμος, οι φίλοι σου οι Τούρκοι τον πήρανε στην Τουρκία ως αιχμάλωτο πολέμου και ήταν τυχερός που γύρισε στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, σκελετός από το πολύ ξύλο και την αφαγία. Τον υποχρέωναν να μεταφέρει το φαγητό από το μαγειρείο και να αφαιρεί από μέσα τα ποντίκια και τις κατσαρίδες για να μην τα βλέπουν οι άλλοι και να τρώνε.
Και δεν διανοήθηκε καθόλου ο Λουκάς Χαραλάμπους πού βρίσκεται σήμερα αυτός ο ιδιοκτήτης του καφενείου, το οποίο σφετερίζεται ο Τ/κ από το Μαρί, αν δεν δόθηκε σε κάποιον άλλο. Θα του πω, λοιπόν, πως ο ιδιοκτήτης αυτός είναι πρόσφυγας από τον Οκτώβριο του 1974 στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης αυτός έκτοτε υποβλήθηκε σε τρεις εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γιατί η ζωή στην προσφυγιά δεν είναι καθόλου εύκολη χωρίς κανένα άλλο εφόδιο, παρά μόνο τη θέλησή σου να επιβιώσεις και να στηρίξεις την οικογένειά σου.
Αιδώς Αργείοι! Η εμμονή σας στην τουρκοποίηση της Κύπρου δεν έχει όρια. Όμως, δεν πέρασαν οι προσπάθειές σας το 2004 και δεν θα περάσουν ούτε τώρα. Μπορείτε, όμως, να συνεχίσετε να πηγαίνετε για ψάρι στην Κερύνεια και για καφέ στο Πέλλαπαϊς και δεν πιστεύω πως αυτά που σας είπα θα σας προκαλέσουν τύψεις συνειδήσεως, γιατί θα λυπηθώ πολύ!

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάρτηση. Μπράβο και πάλι μπράβο.

    Τέτοια "λουλούδια" σαν τον Χραλάμπους υπάρχουν πολλά.
    Κόψτε τα σύρριζα και μην τα βάλετε στο ανθοδοχείο. Δώστε τα στους χοίρους να τα φάνε.

    Χαρούμενος ο άνθρωπος, κέρδισε μερικά ευρώ και πλεέι σε πελάγη ευτυχίας. Κάνει και προπαγάνδα φθήνών τιμών, αλλά δεν λέει ότι ο νυν νοικάρης του καφέ νέμεται παράνομα ξένη ιδιοκτησία την οποία ούτε κουράστηκε, ούτε ίδρωσε να την αποκτήσει.
    Με κλεμμένα φυσικό είναι να θεωρείται φθηνός, αφού το κόστος του ήταν και είναι μηδενικό.

    Τέτοια όμως "λουλούδια" υπάρχουν πολλά : εκείνοι που πάνε σαν κορόϊδα να παίξουν στα καζίνα των κατεχόμενων, κι εκείνοι που πηγαίνουν να γευματίσουν και να ψωνίσουν.

    Αντίστοιχα "λουλούδια" φυτρώνουν και εδώ. Στρατιές απο Μυτιλήνη, από Σάμο, απο Κω, απο Ρόδο για την γείτονα χώρα. Να παίξουμε και στο καζίνο του Γευγελή, να πάρουμε ψωμί απο την Βουλγαρία και να φάμε τα κεμπάπ στην Κων/πολη. Ορδές Ελλήνων να γεμίζουν τα μαγαζιά των "φίλων" χωρών και να ενθουσιάζονται με δόλωμα το μπουζούκι που παίζει και τις λικνιζόμενες χανούμισες να μαζεύουν τα ευρώ.

    Και τα νησάκια μας να ερημώνονται, το συνάλλαγμα να γίνεται σφαίρες, οι αγορές μας να αργοπεθαίνουν και μεις να ενισχύουμε τον εχθρό.

    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια.
    Καλό σας ύπνο ντερβίσηδες και χουβαρντάδες μάγκες πατριώτες.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια.
    Αργικέραυνος

    22 Ιούλιος 2009 3:24 μμ

    Με μια προταση τα λες ολα φιλε.
    Καλο μας υπνο.

    θοδωρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα θελαμε Σαββα Καλεντεριδη το σχολιο σου για τ θεμα αυτο και για τους ξεφτιλισμενουσ νεοκυπριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Πέλλαπαϊς είναι η ψυχή και η καρδιά μας. Χαρηκαμε τον κάφε στο Πελλαπαϊς μέχρι τον Ιούλιο του 1974. Τώρα η επισκεψη στο Πέλλαπαις είναι προσκήνυμα και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.