27/7/09

Ειρήσθω Καστελόριζο, τώρα!


Κ Α Σ Τ Ε Λ Ο Ρ Ι Ζ Ο , θα μπορούσε και θα έπρεπε να… καθιερωθεί στις μέρες «μας» και να κωδικοποιηθεί ως ο τίτλος της ελλαδικής - του αθηναϊκού αξιοθρήνητου κράτους των κ.Κωστάκη Καραμανλή και Γιωργάκη Παπανδρέου - δειλίας, βλακείας, δουλικότητας, ραγιαδισμού, υποτέλειας και επικίνδυνα καταστροφικής για τα ελληνικά (ελλαδικά και κυπριακά) συμφέροντα, πολιτικής, έναντι του δεδηλωμένου και στην πράξη κλιμακούμενου τουρκικού επεκτατισμού.

Καστελόριζο είναι η Λυδία Λίθος, αλλά και η Κερκόπορτα για τη σχεδιασμένη και προγραμματισμένη επέλαση της τουρκικής επιδρομικότητας όχι μόνο (πλέον) στο Αιγαίο μας, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, εναντίον των διεθνώς νομίμων, κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας (του ελλα-δικού μας κράτους) και της Κύπρου, στην αμφοτέρων των κρατών Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Δημοσιεύτηκε χθες στον «Φιλελεύθερο» ένα άκρως σημαντικό άρθρο του κ. Θεόδωρου Κ. Καρυωτάκη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και μέλους της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, με τον τίτλο «Το Καστελόριζο και το Δίκαιο της Θάλασσας». Όπου επισημαίνεται και υπογραμμίζεται - ως ΚΩΔΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ- η αθηναϊκή ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ από τα καθήκοντα προάσπισης των ελληνικών (ελλαδικών και κυπριακών) κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου. Η άρνηση, η ανικανότητα, η αναξιότητα και η δειλία των Αθηνών να ακολουθήσουν την πολιτική που η Κυπριακή Δημοκρατία, επί προεδρίας - ιδίως - Τάσσου Παπαδόπουλου, ανέπτυξε, με διακρατικές συμφωνίες, συνάδουσες με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στις θαλάσσιες περιοχές με τις όμορες των θαλασσών χώρες της Αιγύπτου και του Λιβάνου. Εάν η Αθήνα συνεχίσει να «αμελεί» την υπεράσπιση των ελλαδικών δικαιωμάτων που το Καστελόριζο ΟΡΙΖΕΙ, απέναντι στην τουρκική επιδρομικότητα - επεκτατισμό, τότε η Αθήνα υπονομεύει, ναρκοθετεί, σαμποτάρει και «ξεπουλά» τα νόμιμα διεθνώς κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα θαλάσσια ύδατα και τον υποθαλάσσιο πλούτο που ορίζεται από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Διότι, η Άγκυρα, αποθρασυνόμενη από την ελλαδική υποχωρητικότητα - ραγιαδισμό, στην απουσία, μάλιστα, του εγκαταλειφθέντος Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου, θα εντείνει τις επιδρομικές της προσπάθειες ευρωκατοχύρωσης των επεκτατικών της απαιτήσεων, οι οποίες, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ελλαδική (λόγω Καστελορίζου) ΑΟΖ, αλλ’ επιμένουν με φρεγάτες και πολεμική αεροπορία να επεκτείνουν την ΑΟΖ της Τουρκίας ακόμα και στις νότιες θάλασσες της Κύπρου…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕ 27.7.09
Πόσο δημοκρατικά ανήθικη είναι η επιχείρηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού, στη συνέντευξή του χθες στον «Φ», να ταυτιστούν και να μπουν στο ίδιο τσουβάλι, όσοι (ΑΠΟ ΤΟ 1977 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ) διαφωνούν με τη «λύση» που απαίτησαν οι Τούρκοι κατακτητές, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με κείνους τους που, εξίσου ανήθικα κι ανάγωγα, εκφώνησαν ύβρεις κατά του Π.τ.Δ.;
Λάζ.Α.Μαύρος

12 σχόλια:

  1. Πού'σαι Ζαφείρη να τον καμαρώσεις!
    Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του σφαγέα των Ελλήνων!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια να κοπει το ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ κρατος... ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΣ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .. δεν ευθυνεται η ΑΘΗΝΑ που εχει εδω την βουλη, αν δηλαδη η βουλη μεταφερθει στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ θα λεμε το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΟ κρατος ? σταματειστε αυτο το ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ συνθημα, αλλωστε και ο σημερινος πρυθυπουργος ειναι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ και ο προηγουμενος ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ και ο παραπροηγουμενος ΚΡΗΤΙΚΟΣ , ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ (ακομη και απο πολιτικους του ΚΩΛΟΥ τη ακουμε) ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και δημιουργει ενα ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ... μεταξυ ΑΘΗΝΑΣ (95% κατοικειται απο επαρχιωτες) και ΕΠΑΡΧΙΑΣ (κυριως Θεσσαλονικης) ..

    ΦΤΑΝΕΙ - ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΘΗΝΑ - Η ΒΟΥΛΗ ΦΤΑΙΕΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε να χαθούνε τα΄άντε μη το πω και Τούρκικα να το καταλάβουν καλύτερα και οι δύο ...Αλλά τι περιμένει κανείς από αυτούς , μπούλης ο ένας κούλης ο άλλος ..Αντρες σου λένε μετά κρίμα τα παντελόνια που φοράνε αλλά και οι φούστες πολύ τους είναι γιατί κιλτ φοράνε και οι Σκωτσέζοι αλλά τα τιμάνε .....Αυτή και την μάνα τους θα δίνανε για να πάρουν την αρχηγία ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νά ποιοί ἐξυπηρετοῦν τούς Σιωνιστές, τίς περίεργες λέσχες καθώς καί ἄλλα κέντρα ἐξουσίας πού θέλουν τή χώρα μας ἄβουλη, μικρούλα καί ἀνά πᾶσα στιγμή νά κάνει μέ μεγάλη προθυμία τά θελήματα αὐτῶν.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΑΝ ΡΕ SUB92!!! MHN ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!!!ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ..
    Α..ΡΕ.. ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ...
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΔΙΚΩΝ''ΜΑΣ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα θερμο επεισοδιο ΤΩΡΑ!!!!!
    ΤΩΡΑ!!!
    ΤΩΡΑ!!!
    μπορει να ξυπνησουν οι "πολιτικοι" μας!
    καντε κατι ρεεεεε!!!!

    τσελεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "παιδια να κοπει το ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ κρατος... ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΣ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .. δεν ευθυνεται η ΑΘΗΝΑ που εχει εδω την βουλη, αν δηλαδη η βουλη μεταφερθει στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ θα λεμε το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΟ κρατος ? σταματειστε αυτο το ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ συνθημα, αλλωστε και ο σημερινος πρυθυπουργος ειναι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ και ο προηγουμενος ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ και ο παραπροηγουμενος ΚΡΗΤΙΚΟΣ , ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ.... "



    Η έκφραση "Αθηνοκεντρικό κράτος" δεν προκύπτει ως προϊον αρρωστημένων τοπικισμών, αλλά νοοτροπιών.Διότι όπως και να το κάνουμε οι "κατοικούντες εν τω κλεινόν άστυ", ζουν στην "καρακοσμάρα" τους."Πέρα βρέχει" για οτιδήποτε σχετίζεται με τα θέματα που συζητούνται στο παρόν ιστολόγιο. Υστερα ειναι και το άλλο.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Χώρια που την μερίδα του λέοντος των κοινοτικών κονδυλίων απορροφά αυτή η εκτρωματική πόλη(με αποτέλεσμα να ερημώνει η επαρχία εφόσον όλοι οι επαρχιώτες κατευθύνονται στην "εδεμ" του ευκολου-και το κυριώτερο-αδήλωτου πλουτου).Επόμενο ειναι λοιπόν να υπάρχει αυτή η κόντρα ανάμεσα στην Αθήνα(για την ακρίβεια ανάμεσα στην Αττική εφόσον πλέον η Αθήνα εχει καλύψει το συνολο σχεδόν του νομού Αττικής)και στην υπόλοιπη Ελλάδα.Και θα εξακολουθεί να υφίσταται, μέχρι να συγκεντρωθεί στην Αττική το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού.Διότι εκεί οδηγεί αυτη η κατάσταση.Το ερωτημα βέβαια που προκύπτει ειναι αν ολοι οι Ελληνες μαζωχτούμε στην Αθήνα, ποιοι θα ειναι αυτοι που θα εγκατασταθούν στο ύπαιθρο;Αλλά αυτο ειναι "αλουνου παπα ευαγγελιο".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριολεκτικά αηδίασα με τις φωτογραφίες.


    Ανώνυμε 27 Ιούλιος 2009 3:33 μμ,

    το σύγχρονο κράτος είναι αθηνοκεντρικό αφού ενδιαφέρεται μόνο για την Αττική και δεν αναπτύσσει οικονομικά τις άλλες περιοχές όσο θα έπρεπε ή και καθόλου.Αν το έκανε, δε θα είχε μετακομίσει στην Αττική η μισή Ελλάδα!

    Η Βουλή δεν είναι αθηνοκεντρική γιατί κάποιοι βουλευτές ενδιαφέρονται για τους νομούς τους, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά για να επανεκλεγούν!
    Τον τωρινό Πρωθυπουργό δεν τον θεωρώ καθόλου Θεσσαλονικιό, στην Αθήνα μεγάλωσε.Ούτε και τους προηγούμενους Πελοποννήσιο και Κρητικό.Όταν λέμε Θεσσαλονικιός και Αθηναίος δεν εννοούμε από καταγωγή, αλλά από το πού μένει,
    γιατί τελικά για εκεί που μένεις και είναι η καθημερινότητά σου , για εκεί ενδιαφέρεσαι και ενεργείς.

    Η έκφραση "Αθήνα και επαρχία" περιέχει υποτίμηση για τους μη Αθηναίους,απέφυγε την (στο κάτω κάτω τι είναι η Αθήνα , Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία,να έχει επαρχία!).
    Λέμε "κέντρο και περιφέρεια" που εξάλλου είναι ακριβές και κυριολεκτικό, ή "Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα".
    Το πρόβλημα του αθηνοκεντρισμού είναι υπαρκτό και βλάπτει όλους μας, εντός και εκτός Αθηνών.Βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα,(θα έπρεπε τα εκατομμύρια Ελλήνων της Αθήνας, να κατοικούν κατά μήκος όλων των συνόρων μας).

    Διχαστική είναι η συμπεριφορά του κράτους ,όχι η διαμαρτυρία των μη Αθηναίων.Πάντως πρέπει να μένουμε στην ουσία του προβλήματος και το όλο θέμα να μην καταντά κόντρα σαν αυτές δυο γειτονικών χωριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει απόλυτο δίκιο ο Μίνως...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βαλε και του γιωργακη να δεσει το γλυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 4:40 του Κου. Γεωργίου Παπανδρεου ειναι στην συνέχεια της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε κανένα γκλαμούρατο μέρος θα είναι για διάκοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.