25/7/09

Ο διπλοπρόσωπος βρετανός "φίλος" μας!

Ο “διπρόσωπος” ΄Αντριου Ντίσμορ επείγεται να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό έως τον Δεκέμβριο για ένα λόγο: να αρθεί το εμπόδιο για την έκθεση προόδου της Τουρκίας από την Ευρωπαική Ένωση και ν΄ανοίξει ο δρόμος για την τουρκική ένταξη.

Κατάπτυστο προσβλητικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους Ελληνοκύπριους είναι το προσχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Εργατικός βουλευτής, Andrew Dismore, το οποίο υπέγραψαν, δυστυχώς, ακόμα 13 βουλευτές προφανώς επειδή το πρότεινε ο υποτιθέμενος “φίλος” της Κύπρου!
To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα της ελληνόφωνος κυπριακής εφημερίδας του Λονδίνου ‘Ελευθερία» (www.eleftheria.co.uk)
Με το ψήφισμα, ο ΄Αντριου Ντίσμορ δικαιλογεί και αθωώνει τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, την οποία ονομάζει “γεγονότα του 1974” και αδιάντροπα την εξισώνει με “παρόμοια γεγονότα του 1963-64 και του 1958”! Αγνοεί εντελώς τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, δέχεται την τουρκοποίηση της Κύπρου, υιοθετώντας την τουρκική ονομασία του Λιμνίτη ως “Yesillirmak” και επαινεί (και τις δύο κοινότητες) για την αποναρκοθέτηση της νεκρής ζώνης, αν και αυτή έγινε μονομερώς από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού ο τουρκικός κατοχικός στρατός αρνείται κάτι τέτοιο στην περιοχή που ελέγχει.
Ο “διπρόσωπος” ΄Αντριου Ντίσμορ επείγεται να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό έως τον Δεκέμβριο για ένα λόγο: να αρθεί το εμπόδιο για την έκθεση προόδου της Τουρκίας από την Ευρωπαική Ένωση και ν΄ανοίξει ο δρόμος για την τουρκική ένταξη.
Στην αναφορά του “διπρόσωπου” Εργατικού Βουλευτή, στις απ΄ευθείας συνομιλίες, για πρώτη φορά σε κείμενο στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν μνημονεύεται πουθενά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πραγματικό του αξίωμα, που αναγνωρίζει η Βρετανία και όλος ο κόσμος. Αντίθετα, αναφέρεται “ξερά” και σίγουρα ύποπτα και πονηρά, στους “δύο ηγέτες Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ”.
Ως τώρα η φρασεολογία ήταν “ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ταλάτ”. Μπορεί να ακολουθούσε στο κείμενο άλλων ψηφισμάτων το “οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων”, αλλά πάντοτε προτασσόταν η σωστή θέση του καθενός.
Επίσης, ο “διπλοπρόσωπος” Ντίσμορ εξισώνει την καταστροφή που έφερε η τουρκική εισβολή του 1974 και την τραγωδία των αγνοουμένων με τους Τ/κ που σκοτώθηκαν στις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις, κατά την εκδήλωση της τουρκοανταρσίας το 1963-64 και θυμήθηκε ο Ντενκτάς το...1997 ότι είναι αγνοούμενοι!
Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Άντριου Ντίσμορ το πήραν ήδη οι Τούρκοι και το προβάλλουν παντού.
Τέτοιοι ανέλπιστο δώρο εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους, υπηρετεί την Τουρκία και προωθεί τη λύση δύο κρατών που επιδιώκει η τουρκική πλευρά.
Εμείς απλώς λέμε ότι η Παροικία μας πρέπει να ανοίξει τα μάτια της και να μη μείνει απαθής σε τέτοιες φιλοτουρκικές προκλήσεις. Καταρχήν, πρέπει να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας στους υπογράφοντες βουλευτές και έπειτα να ξέρουν οι συμπατριώτες μας τι θα ψηφίσουν στις εκλογές την επόμενη χρονιά. Ο ΄Αντριου Ντίσμορ με τις πράξεις του βρίσκεται αντίθετος με το δίκαιο και την ηθική και εναρμονίζεται με τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό ακι τα γενικότερα συμφέροντα της Τουρκίας.
http://pontiki.com.cy/index.php/1/3075.html

1 σχόλιο:

  1. Τι να σου κάνει η παροικία άμα η Ελληνική πολιτεία δεν μπορεί ή δεν θέλει.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.