14/7/09

«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική»

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής μιλάει στα «ΝΕΑ» για την απομάκρυνσή του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
«Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πλέον διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.
Η είδηση της αποπομπής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΠ στη Λεωφόρο Κατεχάκη και τα σενάρια για τους λόγους που προκάλεσαν την απομάκρυνσή του επικεντρώθηκαν στο υλικό των ακροάσεων που προέκυψαν από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών του συνδικάτου του εγκλήματος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε από την αναφορά ονομάτων υπουργών της κυβέρνησης, όπως του κ. Μαρκογιαννάκη και του κ. Καμμένου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες, αλλά και επιχειρηματιών που δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως «κάποιες αναφορές θα μπορούσαν να είχαν απαλειφθεί ή να μη δοθούν ως υλικό της αστυνομικής έρευνας. «Αντί να θριαμβολογούμε για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τόσα στραπάτσα, βρεθήκαμε να απολογούμαστε για τις αναφορές στα πρόσωπα υπουργών μας», λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.
«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κοραντής απαντώντας σε όσους υποστήριξαν πως θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι για να «προλάβει την κατάσταση».

Οι απομαγνητοφωνήσεις
«Δεν θα επέτρεπα ποτέ την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και ένας δικηγόρος αποκαλύψει πως ενώ το ηχογραφημένο υλικό είναι διάρκειας 2 λεπτών, λείπουν 5 δευτερόλεπτα από αυτό; Τι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τότε;», αναφέρει ο κ. Κοραντής, δίνοντας τη δική του απάντηση. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι διάλογοι απομαγνητοφωνήθηκαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έμαθε μόλις 24 ώρες νωρίτερα την εμπλοκή του ονόματός του και της συζύγου του στις συνομιλίες του συνδικάτου.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας στις 22 Νοεμβρίου 2004 από τον Γιώργο Βουλγαράκη, δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου, αρμόδιου υπουργού για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τηλεφώνημα τον βρήκε στην παραλία του Ξυλοκάστρου και το ραντεβού κλείστηκε για το γραφείο του κ. Παυλόπουλου στις 10 μ.μ. χθες, στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Ήθελαν τώρα εισαγγελέα»
«Μου ανέφερε πως παύομαι από τη θέση μου. Επικαλέστηκε την ανάγκη να ηγηθεί της υπηρεσίας ένας πρώην δικαστικός και μου ανέφερε τα όσα αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα του 2008 για την τοποθέτηση εισαγγελέα στην υπηρεσία. Του είπα πως αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση και εν πάση περιπτώσει, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο στις 22 Νοεμβρίου 2008, όταν έληξε η 4ετής μου θητεία στη διοίκηση της ΕΥΠ, ο ίδιος μου την ανανέωσε επ΄ αόριστον;».
«Το δώρο που εισέπραξε ο διοικητής της ΕΥΠ σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας ήταν η παύση του», ήταν η φράση που χρησιμοποιούσαν συνεργάτες του και δημοσιοποιούσε την πικρία του.

9 σχόλια:

  1. Ήταν παραδειγματική τιμωρία.
    Τώρα όλοι ξέρουν ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του... αλλά απλά πρέπει να ενεργεί ώστε να μην χάσει το ψωμί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΑΙΡΟΙ,

    Ο Κος ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΝ ΟΤΙ ΔΙΕΒΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ....

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βγαζουμε ολοι τα συμπερασματα μας ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μία κλασσική διατύπωση γιά το πώς εξελίσσονται οι φάσεις ενός project (από τον κόσμο της Πληροφορικής έρχεται αυτό αλλά ισχύει παντού) :
    - Η φάση του ενθουσιασμού
    - Η φάση της απογοήτευσης
    - Η φάση του πανικού
    - Η φάση της έρευνας γιά τον εντοπισμό των ενόχων
    - Η φάση της παραδειγματικής τιμωρίας των αθώων.
    - Η φάση της ανταμοιβής αυτών που δεν έκαναν τίποτα γιά το project.
    Η δημόσια ζωή της πατρίδας μας, βρίθει ιστοριών που καθιστούν κανόνα, χωρίς εξαιρέσεις, τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ρε κρεμάλες που χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν ένα είναι το συμπέρασμα: Ο Παυλόπουλος είναι πράκτορας ξένης δύναμης εχθρικής προς την Ελλάδα.
    Διότι:

    1. Απεργάζεται την κοινωνική συνοχή δίνοντας διαταγή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην πειράξουν τους ταραξίες του Δεκέμβρη, βλάπτοντας έτσι τον αστικό πληθυσμό της πρωτεύουσας. Ο συνεργάτης του, ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε στις Ευρωεκλογές. Αυτός πότε;

    2. Καταστρέφει την παραδοσιακή φιλοξενία των Ελλήνων δημιουργώντας γκέτο λαθρομεταναστών εντός των αστικών περιοχών (και τώρα πια και στην περιφέρεια), προκαλώντας εχθρότητα των Ελλήνων προς τους ξένους, αφού τους αφήνει να εγκληματούν ελεύθερα εις βάρος της κοινωνίας. Ο συνεργάτης του, ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε στις Ευρωεκλογές. Αυτός πότε;

    3. Σε συνεργασία με τον άλλο κατάσκοπο του ΥΠ. ΕΞ., την Ντόρα Μητσοτάκη έβαλε χέρι και στις υπηρεσίας προστασίας της χώρας (υπηρεσίες πληροφοριών), αφού φαίνεται ότι αναθέτει στην ΕΥΠ τον ρόλο του αστυνόμου. Τώρα η προστασία του ελληνικού λαού από εχθρικές ύπουλες ενέργειες ξένων μυστικών υπηρεσιών υποσκάπτεται με την ανάθεση της διοίκησης της ΕΥΠ σε εισαγγελέα ειδικού στα περί της τρομοκρατίας και προφανώς άσχετου περί τα εθνικά θέματα. Ατόμου, που αφού αποδέχθηκε την θέση του προκατόχου του που αποπέμφθηκε με συγκεκριμένο τρόπο, ξέρει πολύ καλά τι να κάνει για να μη χάσει την θέση του: να καλύψει όλες τις βρομιές των "αρχόντων" εις βάρος του ελληνικού λαού.

    Για να μη μακρηγορήσω, τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος για να χαρακτηριστεί ως κατάσκοπος εις βάρος της Ελλάδας και να οδηγηθεί στο δικαστήριο επί εσχάτη προδοσία;;;;;

    Πότε θα τιμωρηθεί επιτέλους αυτός και οι συνεργάτες του, που ασχημονούν στην πλάτη του Έλληνα πολίτη;;;

    "Ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά ....."

    ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O "καταλληλότερος" έχει χάσει οριστικάτην μπάλα. Οτι και να κάνει μπoύμερανγκ toy γυρίζει.
    Ουτε την επιτυχία της ΕΛΑΣ δεν προλαβαν να χαρούν , αφού όπως φαίνεται είναι ανακαταμενοι και δικοί τους. (remember Kefaloyiannis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επέκταση της ισχύος των ποινικών συμμοριών και η διαπλοκή με τις πολιτικές μαριονέτες και τους "νταβάδες" εντολείς τους μας φέρνει ακόμα πιό κοντά στα αμερικανικά πρότυπα πολιτισμού. Το σημερινό απάνθρωπο καθεστώς στις ΗΠΑ εδράζεται στην επικράτηση των συμμοριών με τα μυθώδη κέρδη από την ποταπαγόρευση. Οποιος θέλει να δει πως έγινε αυτό μπορεί να παρακολουθήσει την 4ωρη αριστουργηματική ταινία "Ηταν κάποτε στις ΗΠΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή πόσα χρόνια ήθελε ο κ.Κοραντής να μείνει αρχηγός της ΕΥΠ,τα χρόνια του Μητσοτάκη;ε δεν τα φτάνει έτσι κι αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.