21/12/11

Σοκ στην Άγκυρα. Συνελήφθησαν 49 πράκτορες της ΜΙΤ στη Συρία

Εξαιρετικά αρνητική τροπή για την Τουρκία παίρνουν οι εξελίξεις στη Συρία, αφού οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή.

Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος (ΜΗΡ), Lütfü Türkkan, ο οποίος υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό.
Ο Τουρκκάν, για το θέμα της σύλληψης Τούρκων 49 πρακτόρων από τις αρχές της Συρίας, με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στα ανατρεπτικά γεγονότα στη Συρία, ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους, και για το ότι επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ γύρισε με άδεια χέρια από τη Δαμασκό, όπου πήγε για να πετύχει την απελευθέρωσή τους, ζητεί από την κυβέρνηση απάντηση στα εξής:
- Είναι αλήθεια ότι πήγε επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ στη Δαμασκό και ότι γύρισε με άδεια χέρια, όταν ζήτησε από τις συριακές αρχές την απελευθέρωση 49 Τούρκων πρακτόρων, που κατηγορούνται ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους στη Συρία;
- Σκέφτεστε να ανακοινώσετε και να μοιραστείτε με την τουρκική κοινή γνώμη την αλήθεια σχετικά με αυτές τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι Τουρκία και Συρία είμαστε δυο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία και την ίδια πίστη και ότι πρέπει να παραμένουμε πιστοί στο σύνθημα "Ειρήνη στην Πατρίδα, Ειρήνη στον Κόσμο" (του Μ. Κεμάλ, σ.τ.μ.);
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

6 σχόλια:

 1. σίγουρα αυτοί ήταν εκεί στη Συρία ; ή μήπως περνούσαν tranzit από εκεί ερχόμενοι από Τρίπολη ; και απλά βρέθηκαν εκεί τυχαία να πούμε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλλον θα είναι πράκτορες της διεθνιστικής εταιρίας, για την ανάδυση αναμπουμπούλας προς όφελος του επενδυτικού ιδιωτικού κεφαλαίου των ιδιωτών τραπεζιτών, που θα μπορούσαν "ΚΑΛΌΠΙΣΤΑ" να έχουν προσφέρει την υπηρεσία τους υπό διαφορετικές πατριωτικές "ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ", ακόμα και μέσο της Ελλάδας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βοήθεια στη Συρία απο τρίτη χώρα; Και μεγάλο μάλιστα,49 γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα.

  Ωραίο μύνημα στους Τούρκους,κάτι τέτοια ξέρουν να τα διαβάζουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Reuters: Η Ελλάδα παραχώρησε το δίκαιο των ομολόγων του PSI;


  Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.
  Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.
  XrimaNews.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. >..σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ..<

  Σατανικη η συμπτωση με την εκδοση του νεου βιβλιου απο τον Σκαλ για την ΜΙΤ.Αυτο θα πει..."τυχαιοτητα"!?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στεργκ και λοιποί φίλοι
  διαβάστε το άρθρο μου στην Κυριακάτικη Δημοκρατία.
  Είναι σχετικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.