15/12/11

Η πρώτη αναφορά για τα Abrams!Τι βρήκαν οι Έλληνες αξιωματικοί,τι λένε οι Τούρκοι για τη προμήθεια


Η πρώτη αναφορά από τη Νεβάδα ,όπου βρίσκονται οι εννέα Έλληνες αξιωματικοί,για να επιλέξουν 400 άρματα μάχης ABRAMS,έφθασε!
Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το Onalert,το κλιμάκιο των αξιωματικών έχει δει μέχρι στιγμής κοντά στα 500 άρματα μάχης από τα συνολικά 1000 που έχει να ελέγξει. Μέχρι τώρα έχει επιλέξει περίπου 250 άρματα μάχης τα οποία εκτιμούν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς όπως λένε οι πληροφορίες τα άρματα είναι γενικώς σε “μάχιμη κατάσταση” και μόνο σε δύο εντόπισαν ρινίσματα μετάλλου σε λάδια κινητήρα,που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.


Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες τα περισσότερα από τα άρματα μάχης ABRAMS που έχουν ξεχωρίσει είναι βαμμένα “πράσινα” ,κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν “υπηρετήσει” στο Ιράκ.Κι αυτό θετικό είναι αφού υπήρχε προβληματισμός για το ουράνιο.

Συνεπώς είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των 400 αρμάτων μάχης θα συμπληρωθεί. Και εξίσου βέβαιο ότι οι Γερμανοί χάνουν το μονοπώλιο δεκαετιών στο αρματικό δυναμικό του Ελληνικού Στρατού.Κι αυτό όσο κι αν παριστάνουν τους αδιάφορους, θα “τσούξει” πολύ.

Ενοχλημένοι οι Τούρκοι
“Ο Άγιος Βασίλης φέρνει στην Ελλάδα από την Αμερική 400 τεμάχια Μ1Α1 άρματα και 700 τεμάχια Μ113 μεταφοράς προσωπικού”,γράφει σαφώς ενοχλημένος ο τουρκικός Τύπος,ο οποίος επιχειρεί να υποβαθμίσει την προμήθεια,αναφέροντας ότι σύμφωνα με “υψηλόβαθμους αξιωματικούς τα συγκεκριμένα άρματα χρησιμοποιήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες στο Ιράκ και στο Κουβέιτ αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προϋπολογισμός για την αγορά όπλων στην Ελλάδα κι έτσι κρίθηκε ότι αυτά τα όπλα ήταν μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση των αναγκών του Ελληνικού στρατού και την ενδυνάμωση του”,γράφει η Μπιρλίκ

5 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Αβραμοπουλε . Το δογμα Σαμαρα συνεχιζει ακαθεκτο . Η διαφορα απο την προηγουμενη ηγεσια των Εθνομηδενιστων ειναι παραπανω απο εμφανης τοσο στο ΥΠΕΞ οσο και στο ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είναι μεταχειρισμένα, οι Έλληνες ξέρουν να τα κάνουν αξιόμαχα και να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Το δώρο είναι ευπρόσδεκτο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μήν ξεχνάμε τα παμπάλαιης τεχνολογίας όπλα που έφεραν στα χέρια των έμπειρων Ελλήνων τις νίκες του 40 ενάντια στον άξονα των επιδρομέων. Η κίνηση των Αμερικανών δείχνει κάτι ότι αλλάζει στη συμπεριφορά τους και στα σχέδια για την πατρίδα μας. Σε συνδιασμό δε με την δυσαρέσκεια της Τουρκίας, φαίνεται σαν αναβάθμιση του ρόλου που μας επιφυλάσσουν οι Αμερικανοί στην περιοχή. Φυσικά ίσως κάποιοι πουν ότι θα θέλουμε αργότερα αγορές ανταλλακτικών, όμως αυτό έχει μικρό κόστος. Ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί επίσης, είναι με ποια ανταλλάγματα. Το παιχνίδι που θα παιχθεί στο γεωγραφικό μας χώρο φαίνεται ότι μας συμπεριλαμβάνει και θα έχουμε λόγο. Είδομεν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Απίστευτα" πράγματα μαθαίνει κανείς πια απο το διαδίκτυο...

    Οπως οτι μπορεί να γίνει έλεγχος για ρινίσματα σιδήρου σε 500 δείγματα απο λάδια κινητήρων...

    Μα μόνο η συλλογή η κωδικοποίηση και η μεταφορά αυτών των δειγμάτων στο εργαστήριο απαιτεί συστηματική και κοπιαστική εργασία βδομάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που οι Τούρκοι είναι χαζοί και εμείς έξυπνοι. Αλλιώς θα έπαιρναν και αυτοί καμμιά 1000ρια για τον ευατό τους, αλλά όπως φαίνεται, εμείς εκτός από έξυπνοι, είμαστε και γρήγοροι. Κάναμε τεχνική επιθεώρηση με 9 άτομα (εκ των οποίων οι 5 θα ήταν ανώτεροι αξκοι και δεν θα μπλέχτηκαν) σε 500 άρματα σε 2 ημέρες! Μάλλον πετώντας με ελικόπτερο ή σε φωτογραφίες θα τα είδαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε και τα πήραμε και όπως λένε ΔΩΡΕΑΝ, το "γραμμάτιο" (γιατί μη μου πει κανείς πως δεν θα υπογράψουμε γραμμάτιο) πότε και πώς θα το πληρώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.