3/12/11

Λεκτικός διαπληκτισμός Τούρκου υπουργού με Κύπριο πρέσβη .Βαρείς χαρακτηρισμοί από τον συνεργάτη του Ερντογάν για την Κύπρο


Δύο Βόδια τρία Ζευγάρια ή Εγέννεσεν το βούδ’ κι εποίκεν γαρκόν. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Habervaktim μετέδωσε την είδηση ότι στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης έλαβε χώρα λεκτικός διαπληκτισμός ανάμεσα στον Υπουργό Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πράγα, Φαίδων Αναστασίου.Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα ο Τούρκος Υπουργός ισχυρίστηκε ότι με τις τοποθετήσεις του είναι σε θέση να υποχρεώσει σε παραίτηση τον Κύπριο διπλωμάτη.

Μιλώντας στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με κεντρικό άξονα τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Τουρκία σε ότι αφορά την ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε., ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι μια ομάδα των ευρωπαϊκών κρατών υποστηρίζει την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της χώρας του από πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδο σχετικά με την κρίση της Συρίας εξαιτίας του κυπριακού βέτο και ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη ζημιώθηκε εξαιτίας της απουσίας της χώρας του από την συγκεκριμένη σύνοδο.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο κυπριακό βέτο, ο Τούρκος Υπουργός έκανε λόγο για “ηλίθιο εμπόδιο”.
Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο κ. Αναστασίου παρενέβη στην ομιλία του κ. Μπαγίς και τόνισε ότι η Κύπρος καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει το δικό της φυσικό αέριο. Ακόμη, ο Κύπριος διπλωμάτης αναφέρθηκε στις τουρκικές απειλές.

Απαντώντας στον κ. Αναστασίου, ο κ. Μπαγίς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “το αέριο δεν πρόκειται να πετάξει” και κατέκρινε την Λευκωσία για την υποτιθέμενη βιασύνη της στο συγκεκριμένο πεδίο.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο στενός συνεργάτης του Τούρκου πρωθυπουργού, έκανε λόγο για “κυπριακή προβοκάτσια”.

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε και στην μεταφορά εποίκων από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Επίσης, κατέκρινε την παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρου.

Απαντώντας στον κ. Αναστασίου, ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι απορρίπτοντας το Σχέδιο Αννάν, οι Ελληνοκύπριοι εμπόδισαν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την νήσο.

Ο κ. Μπαγίς εντατικοποίησε την “επίθεση” του στον Κύπριο διπλωμάτη δηλώνοντας ότι ο κ. Αναστασίου θα έπρεπε να υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο κ. Μπαγίς αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ίδιαν με τον Κύπριο διπλωμάτη.
http://www.kathimerini.com.cy/

5 σχόλια:

  1. Μπήκε σε συζήτηση με όρους διαπραγμάτευσης / iw που δεν ήταν ποτέ δυνατό να ελέγξει...

    Μήπως να οργανώσουμε σεμινάριο 'Infognomonistas Negotiating Strategically' στην Κύπρο, μπας και σώσουμε την παρτίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παροιμιες δεν αναφέρονται στον Κύπριο Πρέσβη.Αναφέρονται σε αυτόν που είναι στην φωτογραφία και σε αυτόν που είνια στο κάδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα χέλι, είχες δεν είχες έγινες διάσημος http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_2774.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την φωτογραφία λές? Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην υιοθέτηση δημοσιεύματος της Κλασσικής Περίπτωσης Βλάβης και μπροστά σε σχόλια του.

    Τα χέλια παραπέμπουν σε άλλα οικοσύστηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασσική Περίπτωση Βλάβης;
    http://www.youtube.com/watch?v=sy6m8TNFU5M
    Τί μου θύμισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.