24/12/11

Συρία: Αρνούνται οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι την ευθύνη για τις επιθέσεις

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την ανάληψη ευθύνης της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας στη Δαμασκό, την Παρασκευή, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150. Αρχικά μεταδόθηκε ότι την ευθύνη ανέλαβε με μήνυμά της στο διαδίκτυο, η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων της Συρίας, ωστόσο λίγο αργότερα η οργάνωση αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, καταγγέλλοντας παραποίηση του ιστοτόπου της από την κυβέρνηση Ασάντ.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Ζουχάιρ Σάλεμ αρνήθηκε κάθε ευθύνη, κατηγορώντας το καθεστώς ότι «κατασκεύασε» την ανακοίνωση.

Ενδελεχή έρευνα για το επεισόδιο ζήτησε ο γραμματέας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, νεκροί βρέθηκαν τέσσερις άμαχοι που είχαν συλληφθεί τη νύχτα σε περιοχή της πόλης Χομς. Τα θύματα έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. Ένας πέμπτος άμαχος βρέθηκε στην ίδια περιοχή σοβαρά τραυματισμένος.

Μόνο χθες οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 24 πολίτες σε 5 συριακές πόλεις. Τέλος, σήμερα, αναμένεται να φτάσει στη Συρία ο σουδανός Μοχάμεντ Άχμεντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, που με τη σειρά τους θα φτάσουν στη χώρα τη Δευτέρα.

Μετά από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής του οργανισμού Ναμπίλ Ελαράμπι, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η αποστολή των παρατηρητών θα είναι επιτυχής και γεγονότα όπως οι χθεσινές εκρήξεις στη Δαμασκό δε θα επηρεάσουν την αποστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.