10/12/11

Χουριέτ: Οι Ελληνες... παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο

Ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα παρενοχλεί και παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο διατυπώνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη σχετικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με αυτές η Ελλάδα από την 1η Δεκεμβρίου έως και χθες φέρεται να έχει ενοχλήσει με μαχητικά της τουρκικά F 16 που έκαναν εκπαιδευτικές πτήσεις δήθεν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου στην ευρύτερη περιοχή Λήμνου και Χίου.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τα τουρκικά επί 22 συνολικά λεπτά ενώ ισχυρίζεται ακόμη ότι οι έλληνες πιλότοι εγκλώβισαν με τα με τα ραντάρ (εννοώντας δηλαδή ότι τα εγκλώβισαν με τα σκοπευτικά τους) τους επτά φορές τουρκικά F 16.

Στην πραγματικότητα οι παρενοχλήσεις που επικαλούνται οι Τούρκοι δεν είναι τίποτε άλλο από αναχαιτήσεις - αναγνωρίσεις των τουρκικών αεροσκαφών που μπαίνουν παράνομα στο FIR Αθηνών και ορισμένες φορές παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί διατυπώνονται για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις αυξημένες προκλήσεις που κάνουν οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες.

Η Χουριέτ υποστηρίζει ότι η Άγκυρα έκανε διπλό διάβημα στην Ελλάδα για το θέμα αυτό. Ωστόσο, ελληνικές πηγές έλεγαν ότι τέτοιο διάβημα δεν έχει γίνει.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4679365 

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.