20/12/11

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ.Ετοιμάζουν τον γιο του Σάχη!

Λιάνα Μυστακίδου
Οι μηχανισμοί ανατροπής καθεστώτων και ηγεσιών που διαφωνούν με τις ΗΠΑ είναι ανεξάντλητοι. Μετά την ανατροπή των Σαντάμ και Καντάφι και την «Αραβική Άνοιξη», επήλθε ο «εκδημοκρατισμός» του Ιράκ, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης και πλησιάζει η ώρα της Συρίας…Τελικός στόχος όλων αυτών των ενεργειών με πρόσχημα την «προστασία» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι το Ιράν.


Φαίνεται, όμως ότι η ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η σθεναρή άρνηση της Ρωσίας και της Κίνας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εμποδίζει τα σχέδια των δυνάμεων ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.Η «πολιτισμένη» Δύση, όμως, βιάζεται να εκδημοκρατίσει τη Συρία και το Ιράν. Για αυτό το λόγο έβγαλε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον γιο του έκπτωτου Σάχη της Περσίας, Ρεζά Παχλεβί!

Ο υποτιθέμενος διάδοχος του θρόνου έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει φάκελο εναντίον του θρησκευτικού ηγέτη Αγιατολλάχ Χαμανέι, για να τον καταθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του θα δικαστεί ο κ. Χαμανέι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Δήλωσε, επίσης, ότι θα στείλει επιστολή σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με την οποία θα ζητάει να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία που έδειξαν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη και τη Συρία και για το λαό του Ιράν.

Χωρίς να θεωρηθεί ότι είμαστε υπερασπιστές του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν, θα θέλαμε να ρωτήσουμε στον επίδοξο «σωτήρα» του ιρανικού λαού να μας πει τι έκανε ο πατέρας του τα χρόνια που κυβερνούσε ως απόλυτος μονάρχης στη χώρα του και ανάγκασε τους πολίτες να στραφούν με τόσο πάθος στον Ιμάμη Χομεϊνί; Επίσης, να πει στον λαό πού βρήκε τόσα χρήματα η οικογένειά του και ζει πλουσιοπάροχα τόσα χρόνια στην Αμερική, χωρίς να εργάζεται κανείς;

Δεν θα ανατραπούν τα αυταρχικά καθεστώτα με την αναβίωση των βρικολάκων του παρελθόντος.

Ήδη, ο λαός του Ιράν ξεκίνησε την αντίσταση του, όπως είδαμε στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στη χώρα.Μόνο οι λαοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους σωστά, χωρίς τις εξωτερικές παρεμβάσεις.Αρκετό αίμα έχει χυθεί στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα τρίτων.

1 σχόλιο:

  1. Σωστό το άρθρο της κ. Μυστακίδου, ωστόσο, θα ήθελα να της απαντήσω στο ερώτημα τι έκανε ο Σάχης κι έστρεψε τους Ιρανούς στον Χομεϊνί.

    Οι Ιρανοί, όπως πολλές φορές γίνεται στην Ιστορία, πήγαιναν για το καλύτερο κι έπεσαν στο χειρότερο. Ο μεν Σάχης ήταν ένας απόλυτος μονάρχης, αλλά δεν επενέβαινε στις θρησκευτικές, ή άλλες πνευματικές αναζητήσεις των υπηκόων του. Δεν είχε καθεστώς ολοκληρωτικό, εν αντιθέσει με τους μουλάδες, οι οποίοι δεν αρκούνται στο να μην αντιδρά κανείς εναντίον των, αλλά παρεμβαίνουν και στην παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής του ατόμου.

    Επί Σάχη υπήρχε κράτος κοσμικό, οι άνθρωποι ντυνόντουσαν, ζούσαν και διασκέδαζαν όπως ήθελαν. Η Τεχεράνη ήταν μία πόλη γεμάτη ζωή. Πολλοί σπούδαζαν και μάλιστα με κρατικές υποτροφίες στο εξωτερικό. Καμμία σχέση με την σημερινή μαυρίλα του ολοκληρωτικού (θεοκρατικού) καθεστώτος.

    Μπορεί να μην σκέφτονται οι Ιρανοί να επιστρέψουν στα παλιά, αλλά είμαι βέβαιος ότι επιθυμούν να απαλλαγούν από τον βραχνά, στον οποίο ζουν από το 1979, όσο κι αν τα πράγματα έχουν κάπως χαλαρώσει από την εποχή του Χομεϊνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.